Beslut: Israel ska inleda en markinvasion av Gaza – Georgien förbereder för kärnvapenkrig

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 oktober 2023
- NewsVoice redaktion
Israels försvarsminister Yoav Gallant
Israels försvarsminister Yoav Gallant.

“Beslutet har fattats” om en markinvasion av Gaza, enligt Alexander Ben Zvi, Israels sändebud i Moskva och Israels försvarsminister Yoav Gallant. Samtigt har Georgien nu utvecklat en plan i händelse av att kärnvapen används i Mellanöstern.

Israels försvarsminister Yoav Gallant sa i dag vid ett möte med det israeliska parlamentets utrikes- och försvarsutskott i Tel Aviv att ett beslut om en markinvasion har fattats och tillade att Israel ska förstöra alla Hamas terroriststrukturer i Gaza och även frita den gisslan som tagits av Hamas och det kan inte genomföras “utan att tillgripa en markoperation”.

Israel kommer att “ta bort allt ansvar för liv” i kriget mot Hamas, sa Yoav Gallant.

Kriget mot Hamas i Gaza kommer att bestå av tre faser:

  • En flygkampanj med fortsatta bombningar mot Hamas fästen.
  • En markoperation med lägre intensitet för att eliminera Hamas motståndsfickor.
  • En slutfas för att skapa ett nytt säkerhetssystem för Gazaremsan.

Israels ekonomiminister Nir Barkat till ABC News:

“Vi kommer att göra allt för att få tillbaka vår gisslan levande”, sa han och betonade att förstörelsen av Hamas är den “första och sista prioriteringen”“även om det tar ett år”.

Georgien tillkännager förberedelser för kärnvapenkrig

De georgiska myndigheterna har inlett förberedelser för ett potentiellt kärnvapenkrig mot bakgrund av de nuvarande “utmaningar” som regionen står inför, enligt chefen för landets säkerhetstjänst, Grigol Liluashvili.

I ett tal till reportrar på fredagen sade tjänstemannen att “de befintliga utmaningarna inte utesluter användningen av kärnvapen”. Han betonade dock att han inte antydde att sådana vapen skulle kunna användas mot Georgien självt, utan snarare i den omgivande regionen. Han utvecklade inte vilka specifika geopolitiska utmaningar han syftade på.

Iran hotar

Irans ledning har vid flera tillfällen senaste dagarna varnat för att Iran kommer att ge sig in i kriget om Gaza invaderas med israeliska marktrupper.

USA sköt i går ner tre kryssningsmissiler över Röda Havet på väg mot Israel från Iranvänliga trupper i Yemen.

 


Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • angående sekundärstrålning från radioaktivitet, så verkar den ungefär som långsam snyting. Den träffar men den träffade har inga referenser i tid eller rum till angreppet. Kroppens celler tappar kontrollen över sin fortplantning.
    En egen bilolycka registreras i tid och rum i sinnet, men gasmolnen från Tjernobul-utsläppet t.ex. tog ett bra tag innan man visste någonting om det.
    Har BHP har sin orsak här?

  • Helt uppenbart är Israel fast besluten att fullborda sin långt framskridna plan tå en etnisk rensning av regionen Palestina för att liknande som i Tyskland 1933 till 1945 åstadkomma en ”rasren” stat. Jag får mycket nyheter här i Kina som mörkas eller förblir okända i Sverige.

    En fyra minuters föreläsning från USA nyligen är speciellt intressant. Man hävdar att när romarna körde ut judarna ur Palestina för 2,000 år sedan, etablerades ingen annan nation i området, utan Palestina har förblivit israelernas eget land. Israelerna har alltså enligt föreläsaren bara varit tillfälligt frånvarande från sitt eget land i 2,000 år, och har därför laglig rätt att återvända till sitt eget land och avhysa de främlingar som olagligt slagit sig ner där och nu bor i landet.

    Det är alltså att jämföra med att en familj åker på semester, och när dom återvänder har främlingar flyttat in i deras hus, och då har familjen rätt att avhysa dessa främlingar.

    Det hävdar föreläsaren är accepterad internationell lag. Alltså USAs internationella lag, eller USAs egen ”regelbaserade ordning”.

  • Iingen etnisk folkgrupp är skonad. Vare sig kristna, judar, muslimer, buddister, taoister, samer, kenyaner, somalier spanjorer, svenskar, danskar engelsmän..Ingen kommer skonas. Den gruppen är ute efter Människan självt.

    Palestina/Gaza, är världsmassmördarnas testarena. Resten av världen står på otur, om packet ‘lyckas’ där

    • Yes. Outhärdligt att bevittna skådespeleriet just nu. Eller är de styrande bara lurade. Gemene man följer hypnotiskt manuskriptet som vanligt via sin heliga skrift: Aftonbladet.

  • Läste att Israel lämnat ut en propagandapamflett där de uppmanar världen att sluta upp bakom Israel för att utrota Hamas precis som “världen” tog sig an ISIS? Ja, dessa usla israeliska lögnare som tydligen “glömt” att de gav sjukvård till IS-terrorister och lät dem få skydd undan den syriska militären. Sen var det ju inte “världen” som besegrade och bombade skiten ur IS det gjorde Ryssland med hjälp av syrisk militär i markoperationerna. Det var ju tvärtom Israel och USA som gjorde IS framgångsrika i Syrien i syfte att få bort Assad. Man spyr snart på dessa j***a historieförfalskare!

    • Helt riktigt, o så såklart en fd sk idfbefälhavares medgivande om att de kickade igång och finansierade och finansierar sk hamas. Det samhällets psykopati vet inga gränser kring vem som Ska vara deras fiender, så att de kan ha en grogrund för sina falseflags. Hela washington dc är totalt infesterat av deras ‘fredsfilosofi’. Jmf ariel sharons uttalande fr 2003; ‘vi styr washington o hela usa, vi vet det, amerikanerna vet det. Det sistnämnda tror jag däremot inte på. Den amerikanske medborgaren har ingen aning om att de blir totalblåsta varje dag (jo, kanske 20% vet el har kännedom), precis som resten av västvärldens länder som de ockuperat. Och hur ska de kunna det..indoktrineringen sker ju direkt från tidpunkten de sätter sina fötter på golvet, kl 0700

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *