Ryskt Sukhoi 27 avleder amerikanska B-1B Lancer med kärnvapenkapacitet över Östersjön

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 oktober 2023
- NewsVoice redaktion
Sukhoi Su-27 och en Lancer
Sukhoi Su-27 och en Lancer B-1
ArcanumSkolan

Två strategiska bombplan från det amerikanska flygvapnet avvisades av ett Sukhoi Su-27 jaktplan. De amerikanska planen var på väg mot ryskt luftrum över Östersjön. Det meddelade det ryska försvarsministeriet på tisdagen. Ryssland fortsätter därmed att avvärja konflikter i Östersjön efter att USA återigen agerar provokativt.

Enligt ministeriet upptäckte under tisdagen det ryska luftförsvaret två luftmål över Östersjön. Ett jaktplan av typen Sukhoi Su-27 skickades upp för att identifiera dem och förhindra eventuella kränkningar av det ryska luftrummet, skriver ryska RT.

Besättningen på Su-27 identifierade inkräktarna som två stycken B-1B Lancer som är strategiska långdistansbombare avsedda att bära kärnvapenbestyckade missiler och bomber. När det ryska jaktplanet närmade sig ändrade de två amerikanska bombplanen kurs och flög bort från gränsen, fortsätter RT.

Enligt det ryska försvarsministeriet noterades ingen kränkning av luftrummet och avvisningen var helt i linje med normerna för ett profesionellt uppträdande och internationell lag över neutrala vatten.

Tidigare denna månad skickade USA flera B-1 bombplan och cirka 100 flygservicemedlemmar från 9th Expeditionary Bomb Squadron i Dyess, Texas till Royal Air Force (RAF) Fairford-basen i Storbritannien.

Utplaceringen är en del av uppdraget “Bomber Task Force-Europe 24-1”, som beskrivs som att förse USA och NATO med “strategiska alternativ för att försäkra allierade och partners, samtidigt som man avskräcker potentiella motståndares aggression i hela Europa och över hela världen.”

B-1B är ett tungt strategiskt överljudsbombplan som har använts sedan 1980-talet och som är utformat för att tränga igenom det sovjetiska luftförsvaret för att kunna leverera kärnvapen. Av de cirka 100 exemplar som tillverkades är cirka 45 fortfarande i tjänst hos det amerikanska flygvapnet, avslutar RT.

Källa: “Russia intercepts US bombers”, RT. Översättning: NewsVoice

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Läs RT utan EU-censur och behov av vpn!

    Friiiiiiidddooooooooooommmmmmmm!

    https://swentr.site/

    Det betydligt viktigare nyheter på RT än notiser om Ryssland och USA:s piloters dagliga närkontakt i svarta havet och Östersjön!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *