Hamas-krigare påstås ensam förstöra två israeliska stridsvagnar – Video

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 november 2023
- NewsVoice redaktion
Hamas warrior attach bomb to Israeli tank, nov, 2023
Hamas-krigare fäster bomb på israelisk stridsvagn, nov, 2023.

En Hamas krigare kryper upp ur en tunnel I Gaza där han får syn på flera israeliska stridsfordon. I videon springer han fram och placerar en bomb på en stridsvagn.

Krigaren tycks dra en sprint för att aktivera en tidställd sprängladdning. Det sker en kraftig explosion varpå mannen sedan avfyrar ett raketgevär mot vad som tycks vara ett annat stridsfordon. Efter det återvänder krigaren till tunneln.

Videons äkthet har inte kunnat verifieras, men NewsVoice bedömer innehållet som mycket trovärdigt.


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: hamakrigare
Stöd NewsVoice 2024
 • 1. Videon är inte filmad som en sekvens utan utgörs av ett flertal klipp som sammanfogats, vid (sekunder in i videon): 7, 36, 61, 63. 66

  2. Videon visar åtminstone två män. Den som verkar bära på kroppskameran och kamraten i turkos t-shirt med ett granatgevär som hela tiden verkar befinna sig vid tunnelöppningen.

  3. “Bomben” ser ut att vara ett pansarskott av samma slag som kamraten vid tunnelöppningen har i sitt vapen. Pansarskottet fästs inte på stridsvagnen utan placeras bara på den.

  4. När skottet placerats släpper mannen inte det, utan drar det med sig igen. Syns vid ca 30 ssek.

  5. När skottet avfyras vid 49 sek syns inte målet. Allt är gult sandmoln. Kanske skytten såg mer än vad som syns på videon. DÄremot ses en explosion någonstans i dimman.

  Prova att spela videon i slowmotion.

 • Trovärdig! Men skadan av en granat placerad bredvid tornet blir sannolikt begränsad. Under plattan, som skyddar bandet, blir verkan begränsad. Troligen knäcker pansarskottet ett band, men detta är normalt snabbt reparerat. Hamas kan sannolikt inte använda denna tunnelutgång mer, då den lär bli minerad av IDF.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *