USA:s attacker i Syrien gagnar amerikansk terrorism och ISIS

Syriska utrikesministeriet: "USA arbetar för att återuppliva ISIS terroristaktiviteter"

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 februari 2024
- NewsVoice redaktion
Jimmy Dore Show
Jimmy Dore Show

Det syriska utrikesministeriet fördömde på lördagen USA: s senaste attacker mot den östra regionen lördag gryning och säger att det kategoriskt avvisar alla lögner som främjas av den amerikanska administrationen för att motivera denna attack.

“Det är inte förvånande att den amerikanska attacken riktar sig mot den östra regionen i Syrien, där våra syriska styrkor kämpar mot resterna av terrororganisationen Daesh, medan USA arbetar för att återuppliva ISIS terroristaktivitet”, syriska utrikesministeriet.

Den oberoende amerikanska och politiska kommentatorn Jimmy Dore frågar vad USA överhuvudtaget har att göra i Syrien med sina två olagliga militärbaser och drönare som utför uppdrag i landet:

 

Uttalandet från utrikesministeriet i Syiren tillade att attackerna på syriskt territorium adderar till USA:s rekord av kränkningar mot Syriens suveränitet, territoriella integritet och säkerheten för dess folk.

Detta bevisar att USA är den främsta källan till global instabilitet och att dess militära styrkor hotar internationell fred och säkerhet och antänder konflikter i regionen, skriver Syrian Arab News Agency.

“Syriska Arabrepubliken uttrycker sin djupa oro över förlamningen av FN:s säkerhetsråd, eftersom USA hindrar dess förmåga att ta sitt ansvar för att stoppa sådana farliga kränkningar”.

 

Källor: Fedaa al-R0hayiah och Mazen Eyon, Syrian Arab News Agency (SANA), “Syria condemns US aggression on eastern region, rejects American Administration’s lies to justify the attack” och Jimmy Dore Show


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Tänker som så….
  Syrien där Ryssland tidigare behjälpligt städade upp terroristträsket utan lov från USA, där ryska björnen efteråt drog sig tillbaka.
  U.S. stannade ockuperande på vissa områden.
  Nu synes det, vår kommande anslutning till NATO att Sverige föregår kontraktet och innan delar ut geografiska baser till USA nära Rysslands egna gränser, kloss dess militärt strategiska område.

  Att U.S nu bombar Syriens domän förefaller strategiskt tänk ”sparka på ryska bikupan” åter få dem engagera sig i Syrien.
  I förhoppningen få Ryssland börjar bre smör på ytterligare mackor där nu också norra Skandinavien tillkommit belasta den ryska smörfabriken

 • USA:s president Joe Biden berättade för reportrar att han anser att Iran är ansvarigt för de tre amerikanska dödsfallen ‘i den meningen att de förser vapen till de som gjorde det.’

  Den största vapenleverantören i världen anser att det är vapenleverantören som bär ansvaret för militära attacker i andra länder!

 • Hade Syrien haft kärnvapen, hade det varit fred i Syrien idag. Syrien hade aldrig ens anfallits 2011. Heller inte Libyen.

  De fega terroristenklaverna washington, paris londonistan, bryssel, telaviv hade suttit o kurat av skräck om alla länder de terrat, bekrigat, regimkuppat, rånat och demolerat skaffat kärnvapen. Logiken säger alltså att det är dags med det, om de ska slippa school yard bullying från de fega asen

 • USA förklarade att terrorbombningarna beror på att “Irak”, alltså inte Syrien, anföll en bas = utbildningsläger i Ö Jordanien (för IS-trupper), medan lägret i verkligheten är ett av flera i SÖ Syrien försörjda av nämnda bas i Jordanien.

  • Exakt. Tower 22 i Jordanien är ett logistikcentrum, legalt eftersom Jordanien gett tillstånd till det. Det försörjer bl a basen Al-Tanf på andra sidan gränsen i Syrien, endast 30 km från T22. Al-Tanf är illegal, i strid mot internationella regler. Liksom de andra US baserna i södra Syrien, vilka dels tjänar som stöd åt olika terrorgrupper, dels skyddar den stöld av syrisk olja som USA ägnar sig åt.
   En del källor hävdar att det var i Al-Tanf som amerikaner dog men inte kunde offentligöras då den är illegal.
   Hursomhelst med det, USA måste bort från mellanöstern.

 • När USA har slagit klorna i ett land, då släpper de inte taget.
  Det landet står under stöveln mycket länge!

 • USA agerar som de vill och utgör det största faran för fred och säkerhet. De har inte i Syrien att göra.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *