Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Forskare: Mänskligheten kan delas upp i en snygg genetisk överklass och en dum underklass

Kulturdebatt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 mars 2024
- Torbjörn Sassersson
Nordic Alien AI-skapare: Tony, AdobeStock
"Nordic Alien"

En artikel, ursprungligen skriven av Tom Gross publicerades 2006 i BBC News, handlar om att mänskligheten kan delas upp i två underarter i framtiden. Den ena underarten består av långa, snygga och intelligenta individer medan den andra underarten utgörs av småväxta teknikberoende idioter.

Evolutionsteoretikern Oliver Curry vid London School of Economics spekulerade i början på 2000-talet i att en genetisk överklass och en fördummad underklass kan växa fram.

Oliver Curry skrev 2006 att den mänskliga rasen år 3000 når sin höjdpunkt innan en nedgång uppstår på grund av teknikberoende. En annan anledning till en “splitt” i den mänskliga evolutionen är att människor skulle bli mer kräsna i valet av sexuella partner.

Den genetiska överklassens ättlingar blir över två meter långa, upp till 120 år gamla, smala, friska och de är attraktiva med symmetriska ansiktsdrag. De är även mer fertila, intelligenta och kreativa.

“Racial differences will be ironed out by interbreeding, producing a uniform race of coffee-coloured people.”

Män kommer att vara atletiska, ha fyrkantigare käkar, djupare röster och stora penisar. Kvinnor kommer att utveckla en slätare och hårlös hud. De kommer att ha stora klara ögon, fina bröst, glansigt hår och jämna ansiktsdrag.

Underklassens människor utvecklas tvärtom till ointelligenta, fula, korta och krumma varelser.

Dr Curry såg teknikberoendet som en stor fara och när artikeln skrevs hade inte ens smartphones med alla sina beroendeframkallande appar sett dagens ljus. Trots det förstod Curry att människan kan få betala ett genetiskt pris för tekniken som ersättare av mänskliga egenskaper. Här faller tanken även på den nya AI-teknologin, som kan utföra intellektuellt och kreativt arbete åt de som inte har förmåga eller drivkraft.

Curry menade att människan kan bli som domesticerade djur på grund av tekniken och att vi kan förlora sociala färdigheter, förmågan till ett rikt känsloliv, upplevelse av kärlek, sympati, tillit och respekt. Människor kan bli mindre kapabla att ta hand om andra och prestera i grupp.

Intaget av processad mat och medicinberoende kan ge hälsoproblem vilket leder till svaga immunsystem, tror Curry.

Med tiden positiva eller negativa beteendemönster i arv från generation till generation. De vitala människorna blir allt mer skilda från de lata. Det sexuella urvalet och kräsenheten skyndar på delningen av människoarten mellan de snygga, vältränade, kompetenta och de fula, lata, teknikberoende.

“Medan vetenskap och teknik har potential att skapa en idealisk livsmiljö för mänskligheten under nästa årtusende, finns det en möjlighet till en monumental genetisk baksmälla under de efterföljande årtusendena på grund av en övertro på teknik som minskar vår naturliga förmåga att motstå sjukdomar, eller vår utvecklade förmåga att komma överens med varandra”, säger Dr Curry.

Professor Curry verkade tidigt ha sett riskerna med transhumanism (chippning), könsbyten, daglig medicinering, mRNA:vacciner (genetisk terapi)  och beroende av smartphones och artificiell intelligens.

 

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq