Ukrainas förluster “i miljontals” och Polen behöver kärnvapen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 mars 2024
- NewsVoice redaktion
Rajmund Andrzejczak
Rajmund Andrzejczak

Ukrainas förluster i konflikten med Ryssland bör räknas “i miljoner”, säger tidigare chefen för den polska generalstaben, Rajmund Andrzejczak. Kiev “förlorar kriget” och har “inte de resurser som krävs för att upprätthålla kampen mot Moskva”.

I en intervju med Polsat på måndagen beskrev den fd generalen Ukrainas situation på slagfältet som “mycket dramatisk” och insisterade på att “det finns inga mirakler i krig”.

Ukrainas president Vladimir Zelenskijs beslut att ersätta sin högste general, Valery Zaluzhny, med Aleksandr Syrsky har inte gjort någon betydande skillnad eftersom samma problem kvarstår för Kievs nya överbefälhavare, enligt Andrzejczak.

Enligt den pensionerade generalen lider Ukraina brist på utrustning och manskap, och förlusterna tär på landets kapacitet.

“De saknar över 10 miljoner människor. Jag uppskattar att förlusterna bör räknas i miljoner, inte hundratusentals. Det finns inga resurser i det här landet, det finns ingen som kan slåss.”

ArcanumSkolan 2024

Rysslands försvarsminister Sergey Shoigu uppgav förra månaden att Ukraina hade förlorat mer än 444.000 soldater sedan konflikten inleddes i februari 2022. Fientligheterna har också utlöst en utvandring av ukrainska flyktingar, med nästan 6,5 miljoner registrerade över hela världen, enligt FN-data, skriver RT.

Tjänstemän i Kiev har upprepade gånger klagat på att västvärldens vapenleveranser har varit otillräckliga. Dessa krav har blivit allt starkare eftersom USA:s president Joe Bidens begäran om ytterligare 60 miljarder dollar i bistånd har stoppats i kongressen på grund av republikanernas krav på att stärka den amerikanska gränssäkerheten, skriver RT.

Polsat News: Ukraina lider av ammunitionsbrist och kan behöva kärnvapen

“Vi måste helt ändra strategin för ammunitionstillverkning i landet, annars kommer vi inte att vinna mot tiden. Vi måste producera mer ammunition, snabbare, i diversifierade anläggningar och för detta behöver vi svåra politiska beslut, hårt arbete”, sa Andrzejczak.

Andrzejczak fick frågan om Polen bör tillhöra gruppen länder som har kärnvapen.

“Enligt min mening, absolut ja. Det skulle placera oss i en helt annan liga”.

Kiev överväger också ett nytt mobiliseringsförslag som skulle sänka den lägsta värnpliktsåldern för män från 27 till 25, med rapporterade planer på att skicka 500.000 nya trupper till frontlinjen.

Mot denna bakgrund drev den ryska militären förra månaden ut Kiev från den strategiska Donbass-staden Avdeevka och befriade även flera närliggande bosättningar. Det tidigare fästet har befunnit sig på frontlinjen sedan 2014 och användes ofta av Kiev för att beskjuta bostadshus i den närliggande staden Donetsk, skriver RT.

 

Översättningar: NewsVoice

Källor

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jag förvånas över Putins val av detaljer i intervjun med amerikanske journalisten (tappat namnet helt), varför talade han inget om den ‘motsättning’ som skett i östra ukraina efter 2014 (eller mer)
  Inget om amerikas eventuella inblandning bortom vapenleveranser?
  Att nämna konspirationer om biolabb och valpåverkan hade ju kunnat gå, då ingen är beredd att utreda om det stämmer.
  En så uppenbar sak som nordstream hade ju Putin kunnat nämna, även om det sedan
  vore han själv som låg bakom, för han riskerar ju inget?
  Putin talade om NATOs expansion, men varför hade han inte det som huvudämne?

  Jag tror mig se att Putin är pressad, ibland kanske till och med rättfärdigad.

 • De som lanserar kålsuparteorier där Ryssland och Kina beskylls för att vara i maskopi med det illasinnade väst förstör och splittrar men gillas antagligen av storebror. Det bevisar att splittringsagendan lyckas.
  För väst oligarkin är det mycket bättre att ni tappar tron på alla.

  • Kul, PG, att du ser dig nödsakad att argumentera med hjälp av ord som “kålsuparteorier”, “maskopi”, “illasinnade”…! 🙂

   Du som vanligtvis strävar efter att uppvisa en neutral, objektivt vetenskaplig betraktelse.

   Det kanske är bättre även för dig att sätta tilliten till något mer robust än kollektivistiska, utilitaristiska kommunistdiktaturer i öst?

   • Jag sätter inte tillit utan eftersträvar en rättvis behandling. Som jag ser det är både Kina och Ryssland rationella, rättrådiga och starka: Med en styrka som kännetecknar den mogna karaktären.
    Kommunism kommer från väst och arbetades fram av och spreds av anglosaxernas imperium.
    För onda syften.
    Inte för att som många välmenande socialister skulle vilja för att skapa en bättre värld.
    Att Kina inte officiellt har brutit med kommunism har en mycket bra förklaring.
    Om Kina gjorde det skulle US/UK genast se en möjlighet att stärka den typ av jakobinism som de ofta gör dvs frambringa antagonism och förstöra.
    Bättre att göra som Kinas ledning och ena landet och inte såra.
    Jag tänker i det sammanhanget tex på Trumps förre rådgivare Steven Bannon.
    Han sa 2013 att han är Leninist.
    Och förklarade ja jag vill förstöra staten.

    Han är givetvis inte socialist på djupet.
    Utan han vill med alla tillgängliga medel underminera konkurrerande utvecklade nationalstater.
    Han är kanske mer typisk för Storbritanniens inflytandeagenter från förr.
    Och andra libertarianer har påpekat att de såg Storbritanniens 1830-tal som ett gott exempel då politikerna var så maktlösa att det inte lönande sig att muta dem.
    Sen den tiden har Storbritannien stått för planeringen av det mesta som globalisterna nu är i färd med att påtvinga mänskligheten.
    New world order med världsregering förutsägelser om önskvärda världskrig, tidiga ideer om kärnvapen, den gröna rörelsen, transhumanismen, avsiktligt rasurval för eliten och en mindre sort för massorna, Malthusianismen etc
    Men du riktar blicken åt annat håll och det är du fri att göra förstås.

    • PG, vi har lite olika inställning till Kinas och Rysslands ledande skikt och det, som i brist på bättre definition, kallas “Djupa staten”, men vi delar nog i alla fall synen på att Trumps förre rådgivare Steve Bannon är en destruktiv kollektivist, eller hur?

     • Inte kollektivist snarare kameleont. Det är det draget hos anglosaxerna som behöver belysas. Allt går an bara det drar ner offret i kaos.

   • Och kanske, PG, skulle du kunna orientera dig lite bättre, om du lägger bort skygglapparna, som enbart tycks “tunnel-se” “Britter och Venedig och deras underhuggare”, när det gäller missförhållanden i världen, missförhållanden, som, om jag har förstått dig rätt, är begränsade uteslutande till väst…?

    En fråga:

    – Varför har inte “Britterna” infiltrerat och tagit kontrollen över öst, om de nu är så allenarådande som du förespråkar?

    • Jag anser att man ska vara rättvis.
     Stora brott förtjänar mer uppmärksamhet.
     Väst är en seriebrottsling och ljuger systematiskt om sina rivaler.
     Skygglappar har dom som inte ser detta.
     Ska man kritisera tex Sovjet och Maos Kina så ska man inte minimera att US/UK tvingade på Sovjet kommunismen, hindrade de vita armeerna, upplät träningsmöjligheter till Mao’s adepter under täckmantel av mission och höll inne vapensändningar till Chiang Kai Shek.
     Jag ser många som använder väst’s påståenden om massmord i öst men inte alls nämner något om US/UKs organiserade stöd för kommunismen.
     Där har du skygglappar som behöver lyftas.

     • Men, PG, jag har tagit del av Anthony Suttons överväldigande bevisning för att Wall Street finansierade såväl Sovjetunionens som det Tredje Rikets uppbyggnad. Och Kina formades också av väst, så jag förstår inte riktigt vad du avser, istället förvånar jag mig över att du förfäktar att de skulle ha befriat sig från det oket.

 • “Ukrainas förluster” – på bekostnad av de makthungrigas förlustelser…?

  Ukrainas förluster är väl ändå främst alla de tvångsrekryterade män som skickas till fronten för att lemlästas och dö.

  Här uttalar Lettlands permiärminister Evika Siliņa sin syn på varför de förs till köttkvarnen: “De kämpar för Amerika” anser hon.
  https://www.youtube.com/watch?v=CfJlnqGyhlk

  Milda tider!

  • Bra fråga!!
   Varför slåss religioner mot varandra i stället för att hjälpas åt?
   Varför slåss höger mot vänster mot varandra i stället för att hjälpas åt?
   Varför slåss Mörka människor mot ljusa människor mot varandra i stället för att hjälpas åt?
   Varför slåss vi och hatar vi varandra i stället för att hjälpas åt?

   Mitt svar: Vi är bara så rädda för att allting omkring oss.
   Rädslor förstör människor, kärlek och samarbete skapar möjligheter för framgång.

   • En kompromiss har aldrig en riktig vinnare, möjligen en tvivelaktig win-win-vinst. I kompromisser bedömer jag att drygt 90 procent är förlorare, jämför den svenska befolkningen.

  • De hjälps åt att förtrycka och döda oss. Deagel 2025 planen går som tåget och Putin kan sin roll.

   • Det är en möjlig hypotes. Deagel-2025-planen verkar gå som tåget och vi behöver fråga oss vilket syftet egentligen är med kriget i Ukraina.

    Det som rätt mycket talar för att makteliterna, vars länder som de styr ju är i krig med varandra, i själva verket – medvetet eller ovetandes – skulle fås att samverka, är att uppenbarligen många av dem tillhör samma elitistiska hemliga sällskap.

    Putin är utbildad av WEF som en “Young Global Leader”, precis som så många krigshetsare i väst på ledande positioner, och hans försvarsminister är medlem i SMOM, precis som så många ledare i väst.

    Här ser vi hur Rysslands försvarsminister Sergej Kuzjugetovitj Sjojgu kröns till riddare av SMOM:s dåvarande högsta ledare, Matthew Festing, på italienska ambassaden i Moskva:
    https://www.youtube.com/watch?v=lprj_t18pB4&list=PLf8pXpMRcLXsQiI3O_3KgLyy8EMQghfCr&index=113

    • Huvudet på spiken “” många av dem tillhör samma elitistiska hemliga sällskap.”” När det gäller orndnar medaljer etc så kan man se likheten med ett annat sällskap, betyder att man har någon ovan sig som styr.

   • Putin kunde sin roll men bytte sida efter att han blev president! Jag tror att han spelade dubbelspel med WEF och valde att bli rysk nationalist i stället. Han lurade skjortan av Scwabben och hans anhang i WEF för att kunna ta makten…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *