IDF: Den samordnade massiva attacken från Iran, Irak, Syrien och Jemen mot Israel har misslyckats

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 april 2024
- NewsVoice redaktion
Irans attack mot Israel 14 april 2024.
Irans attack mot Israel 14 april 2024. Bild till höger: Iqlim al-Tuffah, Libanon

Iran avfyrade en mix av totalt 300 drönare och missiler mot Israel under natten. USA:s militär sköt ner några av dem, men de flesta sköts ner av Israels militär. Sirener ljöd och natthimlen över Israel lystes upp av inkommande missiler och försvarande robotar.

Iran genomförde sin förannonserade flygattack mot Israel på lördagskvällen och natten till söndag.  Fler än 300 självmordsdrönare och missiler var svaret efter att Israel bombade det iranska konsulatet i Damaskus i Syrien den 1:a april 2024. Sju iranska officerare dödades, inklusive tre generaler.

Anfallen i natt mot Israel orsakade endast mindre skador på en israelisk militärbas och de flesta av missilerna och drönarna sköts ner, enligt den israeliska försvarsmakten (IDF). USA:s försvarsminister meddelade att amerikanska styrkor skjutit ner “dussintals” missiler och attackdrönare som avfyrats mot Israel från Iran, Irak, Syrien och Jemen.

Video 2: Privat video som visar attacken mot Israel

Iran bekräftade under natten i ett uttalande som sändes på statlig TV att de angripit Israel “som en reaktion på den sionistiska regimens brott”. Irans ledning uppger att man träffat militära mål i Israel och varnade USA för att bli inblandade och hotade med fler militära anfall om Iran attackeras igen.

Ett av de områden som angreps var Golanhöjderna, ett strategiskt område som gränsar till Syrien och som Israel annekterade för nästan 60 år sedan. Hizbollah, den libanesiska milis som stöds av Iran, sade sig ha avfyrat dussintals raketer mot en israelisk kasern.

Iranier samlades i Teheran för att fira attacken mot Israel.

Luftrummen över Israel, Jordanien, Irak och Libanon stängdes under kvällen och natten.

President Joe Biden sammankallade sitt nationella säkerhetsteam och hade en dialog med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

FN:s säkerhetsråd kommer att hålla ett extrainsatt möte kl. 16:00 på söndag för att diskutera Irans attacker mot Israel, enligt rådets ordförande. Israels FN-ambassadör, Gilad Erdan, hade begärt mötet.

USA:s försvarsminister Lloyd J. Austin III uppmanade Teheran att stoppa alla ytterligare attacker. “Vi söker inte konflikt med Iran, men vi kommer inte att tveka att agera för att skydda våra styrkor och stödja försvaret av Israel”.

Irans försvarsminister varnade för att alla länder som tillåter Israel att genomföra ytterligare attacker mot Iran kommer att bemötas, samtidigt som Irans FN-representation även varnade USA att “hålla sig borta”.

Under morgontimmarna rapporterar privatpersoner om israeliska flyganfall mot Iqlim al-Tuffah-området i södra Libanon.

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Man ser nu tydligt att alla politiker ljuger.
  Dessutom att de båda religionerna är krigsreligioner.
  Verkligheten motsäger påstående om Guds Utsända mm.
  Sista chansen till att mörda stort – ta den!

 • Iran och Israel
  Det finns inte mycket om konflikten mellan Iran och Israel att läsa om på nätet och på svenska.
  Men tydligen har Iran kärnvapen vilket inte Israel gillar trots att dom själva har kärnvapen. Det sägs vara anledningen till konflikten.
  Iran har fortfarande några lierade i mellan östern men Israel har i sin tur många lierade och då bland annat det stora landet USA liksom Sverige och andra länder i västvärlden.
  Att beskylla ett land för att ha kärnvapen om man har det själv leder knappast till en konflikt om kärnvapen då båda parter kan skylla ifrån sig på varandra.
  Det måste för alla som kan och vill tänka själva handla om något annat.
  Kan det handla om att Iran står emot ett SIONISTISKT övertagande av deras centralbank? Att ledare i Iran har sett hur det kan gå med det?
  Albert Pike, satanist, grundare och stormästare inom det amerikanska frimureriet (the Ancient Accepted Scottish Rite) lär 1871 ha skrivit ett brev till Giusseppe Mazzini, 33:e gradens frimurare i Italien, där han förklarar hur de hemliga ordnarna/den dolda eliten ska gå tillväga för att kunna lägga under sig all politisk makt i världen. Planen handlar om att starta tre världskrig i syfte att upprätta en slutlig global makt/ny världsordning styrd av Illuminati..
  ”För att kontrollera världen förutser vi behovet av tre världskrig.
  Det första kriget skall omstörta Ryssland och kejsarhusen i Europa och sprida socialismen.
  Det andra kriget skall dela upp världen i två maktsfärer bourgeosin (kapitalismen) och socialismen (sovjetblocket).
  Det tredje kriget som är det sista men mest nödvändiga, är ett omfattande krig mellan araber och judar (Israel och arabländerna)”.
  Om det tredje kommande världskriget skrev denne satanist så här:
  “Det tredje världskriget måste befrämjas genom att dra fördel av de motsättningar som anstiftats av Illuminatis agenter, mellan de politiska sionisterna och den islamska världens ledare. Kriget måste föras på ett sådant sätt att Islam (den muslimska arabiska världen) och den politiska sionismen (den Israeliska staten), gemensamt förgör varandra.
  Under tiden kommer de andra nationerna, än en gång splittrade i den här frågan, att vara tvungna att slåss till dess de nått total fysisk, moralisk, andlig, och ekonomisk utmattning. Vi skall släppa loss nihilisterna och ateisterna, och vi ska utlösa en fruktansvärd social katastrof som i all sin fasa tydligt ska visa nationerna följden av absolut ateism, ursprunget till förvildningen och till det här extrema blodbadet.
  Då skall medborgarna överallt bli tvungna att försvara sig mot minoriteter av internationella revolutionärer och utrota dessa civilisationens förstörare, och allmänheten, desillusionerad på kristenheten som i sin deistiska anda, från och med då skall vara utan riktning och mål, strävande efter ideal, men utan att veta vem de skall ägna sin tillbedjan, kommer då att få erfara det sanna ljuset genom den allomfattande andliga uppenbarelsen av Lucifers rena lära, vilken slutligen läggs fram i öppen dager..
  Denna opinionsyttring blir följden av den allmänna reaktionära rörelse som följer på förintandet av kristenheten och ateismen, bägge samtidigt besegrade och utrotade“.
  Denna plan är nu inne i sin tredje fas och det står mellan araber och judar (mellan arabländerna och Israel) vilket vi alla tyvärr har blivit indragna i för att vi har varit naiva.

 • När geopolitiska spänningar når en kokpunkt håller världen andan och rustar sig för stormen som snart kan komma över oss. Irans senaste attacken och beredskapsförklaringen att slå till Israel har slungat global politik in i ett tillstånd av kaos,med rädslan för Tredje Världskriget som hotar vid horisonten.

  Krigets dimma:
  Mitt i kaoset av förestående konflikt brottas regeringar med en ström av desinformation och manipulation, döljer sanningen och skapar förvirring bland sina medborgare.

 • När man ser källorna för denna “massiva attack” så kommer tanken, att det är överdriven krigspropaganda, för att bl a skyla ner ambassad morden.
  Antagligen var det hizbollah bakom detta.
  Det pågår en massiv smutskastning av iran.

 • Vad är poängen med att avfyra 300 drönare och missiler mot Israel och annonsera det i förväg så att Israel kunde försvara sig och skjuta ner dem? Jag tror inte att iranier är så dumma. Eller ville iranier bjuda Israel på annorlunda fyrverkerier för skojs skull? Någonting stämmer inte. Vi är matade med så mycket lögner och fejkade händelser. Ole Dammegård säger att även incidenten i Ryssland och bortsprängningen av bron i USA var false flag events. Vi lever i en fejkad verklighet.

 • Varför vill politiker slåss när folk vill ha fred?
  Varför går de inte ut i främsta ledet med vapen i hand, utan gömmer sig
  i bunkrar?
  Tror de inte på sitt krig?
  Kanske bara skönt att mörda folk?
  Tips: – ta inte ställning för den ena eller den andra, för det är precis
  vad den mörka makten vill. Detta blir grunden för WW3.
  Genom att ta avstånd, öppet och tydligt, försvagar du den mörka makten.
  Såvida inte du är en mörk agent!!!

 • Irans förannonserade respons var ju mer en markering än ett verkligt försök att göra skada. Medan Israels oannonserade attack mot ambassaden tog död på sju människor utan någon avslutande kommentar av förövaren. Det visar att Iran har en lite mer “civiliserad” inställning till krigföring än sin motpart och mer ger respons för att inte tappa ansiktet. Iran verkar ha fått samma playbook att spel efter, som Ryssland har I Ukraina, och då är det väl tänkt att vi ska hålla på dessa två.

 • Förmodligen var det här tänkt att utarma Israels luftförsvar dvs “Iron Dome” och “Himars”, troligt med en sekundär attack inom snart.
  Låt oss hoppas att det i så fall INTE är överdrivet/oproportionerligt för attacken Israel genomförde på det Iranska konsulatet i Syrien.

  • Det talas om ca 1 miljard dollar som gick upp i rök för Israel! Nå, inget problem, Biden och FED trycker bara upp lite mer dollar och problemet löst? Tidernas största bedrägeri dollarn lever på lånad tid…Undrar hur många fler låtsasattacker som Israel klarar av innan luftvärnsmissilerna tar slut?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *