Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Moskva: Ukraina har förlorat nästan en halv miljon ukrainska soldater

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 april 2024
- NewsVoice redaktion
Ukrainsk tillfångatagen soldat. Foto: @Rybar
Ukrainsk tillfångatagen soldat.

Ukrainas militära förluster sedan februari 2022 har nått nästan 500.000, hävdar den ryska försvarsministern Sergey Shoigu, som även säger att de ryska styrkorna har initiativet på frontlinjen och att de pressar tillbaka de väststödda ukrainska styrkorna.

Sergey Shoigu nämnde USA:s förväntade tilldelning av ytterligare 60 miljarder dollar i militärt stöd till Kiev. Han noterade att åtgärden är avsedd att “förhindra kollapsen” av ukrainska styrkor, men förutspådde att pengarna inte kommer att påverka situationen på slagfältet avsevärt, eftersom “det mesta av finansieringen kommer att gå till amerikansk militärproduktion”.

“De amerikanska myndigheterna hävdar cyniskt att ukrainare kommer att dö i kampen mot Ryssland för deras intressen”, sa Shoigu.

Tjänstemän i både Washington och Kiev har hävdat att betala Ukraina för att bekämpa Ryssland är att föredra framför att USA måste bekämpa Ryssland direkt, skriver RT.

 

Källor

  • RT: Ukraine has lost almost half a million troops – Moscow
  • Videor på Lancet-drönare från ryska försvarsmakten


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq