Hezbollah utförde nattlig hämndattack mot israeliska militärbasen Meron

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 april 2024
- NewsVoice redaktion
Meron Airbase
Meron Military Base i Israel

Libanesiska Hizbollah angrep i natt Mount Meron med raketer. Israels “Iron dome” verkar ha varit inaktivt. Tidigare under lördagen skedde andra attacker mot israeliska militära installationer efter att Israel bombat södra Libanon i lördags. Kriget mellan Israel och Libanon intensifieras.

Dussintals missiler träffade i området med den israeliska militäranläggningen på Mount Meron, den högsta toppen i israeliskt territorium utanför Golanhöjderna, sent på lördagskvällen. Israels försvarsmakt (IDF) hävdar att alla raketer ”antingen fångades upp eller föll i öppna områden”, enligt Times of Israel och Jerusalem Post.

Hizbollah tog på sig ansvaret och sa i ett uttalande tidigt på söndagen att angreppet var ett svar på Israels attacker mot libanesiska byar och civilas hem, skriver RT.

Hizbollah uppger att de har ”inlett en komplex attack med explosiva drönare och styrda missiler mot högkvarteret för militärkommandot i Al Manara och en samling styrkor från 51:a bataljonen i Golanibrigaden”.

På lördagen genomförde det israeliska flygvapnet en serie luftangrepp mot byarna Al-Quzah, Markaba och Sarbin i södra Libanon, som enligt uppgifter var riktade mot Hizbollahs ”terrorist- och militära infrastruktur”. På fredagen slog IDF också till mot flera byggnader i Kfarkela och Kfarchouba, skriver RT.

Källor: Times of Israel, Jerusalem Post, RT


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Israel är skapat med syfte att vara en ramp för “väst”, dvs globalisterna, att störa och med tiden besegra Mellanösterns araber och införa Den Nya Världsordningen även där. Det arbetet har pågått i hundratals år. Planerna på att skapa Israel har också funnits mycket länge med väl utarbetade narrativ och strategier före, under och efter WWI och II i alla länder. Samma aktörer finns i bakgrunden hela tiden med sikte på världsherravälde.
    Nu har vi svenskar givit oss själva som ramp till globalisterna för att störta och erövra Ryssland för ytterligare ett steg mot införande av den fjärde teknologirevolutionen och världsdiktatur.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *