NewsVoice stänger kommentarsfälten – men inte permanent

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 maj 2024
- NewsVoice redaktion
NewsVoice möjliggör fri debatt
NewsVoice möjliggör fri debatt

NewsVoice stänger tillfälligt kommentarsfälten. Anledningarna är fler. Vi har problem med spam-filtret, en ny nyhetsplattform är på gång, fler måste engagera sig på riktigt i samhället och en för liten skara engagerade personer kommenterar.

Först och främst, tack för alla väl insatta kommentarer genom åren. NewsVoice har publicerat över 144.000 kommentarer sedan starten 2011. På det viset har NewsVoice bidragit till den allmänna och upplysande debatten, men nu rådet nya tider när fler människor med kunskaper måste engagera sig fysiskt och då är det bra att ta paus från skärmarna.

På senare tid har spam-filtret inte fungerat. Det har lett till att mellan 500-600 kommentarer per dag måste administreras manuellt. Det tar tid och det är bättre för redaktionen att lägga ner tid på att publicera bra innehåll. Vi måste lösa problemet och även passa på att migrera över till den nya tekniska nyhetsplattformen.

Vi har noterat att en liten skara på endast 10 personer står för 90% av alla kommentarer. Det verkar som om vi har misslyckats med att attrahera in fler personer som vill delta i debatten. De nya personer som vågat sig in i debatterna försvinner ofta snabbt.

Vi tror det beror på att de mest aktiva debattörerna kanske inte riktigt svarar på inläggen från de som testar våra kommentarsfält. Eftersom nya tankar inte riktigt får fäste i debatterna upprätthåller de mest aktiva debattörerna återkommande berättanden och analyser. Alla är dock inte lika bevandrade med de politiskt upplysta tankesätten, som ofta handlar om geopolitik och maktsystem, alltså tunga infallsvinklar.

Under övergången till en ny nyhetsplattform syns inte de sedan tidigare postade kommentarerna. Det beror på att den nuvarande tekniska plattformen inte tillåter det. Vi ville helst att alla tiotusentals äldre kommentarer ska synas. När den nya plattformen tas i bruk kommer dessa kommentarer att åter bli synliga.

Passa på att ta tillfället i akt och engagera dig i samhället ute i fält. I kväll kan du i Stockholm besöka Dissidentklubben som bjudit in två ledande forskare inom krigspropaganda, militärstrategi och geopolitik. Professorerna Ola Tunander och Glenn Diesen ska föreläsa och svara på frågor om krisen i världen med utgångspunkt från NATO:s expansion och ukrainakriget.

Det finns många föreningar runt om i landet som vill förbättra Sverige, stoppa krigen och göra livet bättre för alla de som bor här. Delta i deras aktiviteter. Gå på deras möten.

Du kan även till NewsVoice skicka in en debattartikel, men just nu kanske det bästa är att få in dem i mainstream-media (eller semi-mainstream) så att du når ut till fler läsare.

 

Redaktionen

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq