Epoch Times-chef gripen för misstänkt penningtvätt på 67 miljoner dollar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juni 2024
- NewsVoice redaktion
Epoch Times, startsida 7 juni 2024
Epoch Times, startsida 7 juni 2024

Weidong ”Bill” Guan ekonomichef på Epoch Times, ett New York-baserat konservativt medieföretag, har gripits för påstådd inblandning i penningtvätt för att tvätta minst 67 miljoner dollar i olagligt erhållna medel till förmån för sig själv och företaget, uppgav USA:s justitiedepartement på måndagen.

Under ledning av Guan använde medlemmar av företagets ”Make Money Online”-team kryptovaluta för att köpa tiotals miljoner dollar, inklusive arbetslöshetsförsäkringsförmåner som laddades på förbetalda betalkort, uppger det amerikanska justitiedepartementet.

Anställda använde sedan påstått stulen personlig information för att öppna bank- och kryptovalutakonton för överföring av intäkterna, som ytterligare tvättades genom andra bankkonton som kontrollerades av Epoch Times och Guan, enligt federala åklagare.

Åklagarna sa att anklagelserna inte är relaterade till Epoch Times nyhetsinsamlingsaktiviteter.

”När bankerna ställde frågor om medlen ska Guan ha ljugit upprepade gånger och falskeligen hävdat att medlen kom från legitima donationer till medieföretaget”, säger advokaten Damian Williams.

Epoch Times skriver att Bill Guan är skyldig först när en domstol bevisat hans skuld och att Guan fram till dess har friställts från sin tjänst.

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq