Den tyska ryssvänliga politikern Olga Petersen flydde till Ryssland

"Dessa händelser påminner om atmosfären i Nazityskland" - Independent Public Monitoring Association

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 juni 2024
- NewsVoice redaktion
Olga Petersen och Alexander Brod
Olga Petersen och Alexander Brod. Montage: NewsVoice

Hamburgs parlamentsledamot Olga Petersen har sökt asyl i Ryssland. Hon fruktade att hennes barn skulle föras bort av den tyska staten på grund av hennes påstådda stöd för Rysslands president Vladimir Putin.

Petersen försvann från Hamburg i maj 2024 med sina barn, vilket ledde till spekulationer om hennes vistelseort. Hon hade flytt till Ryssland.

Olga Petersen föddes i en rysk-tysk familj i den sibiriska staden Omsk 1982. Hon flyttade till Hamburg med sin familj när hon var 16 år gammal.

Alexander Brod, medlem i den ryska presidentens råd för civilsamhället och mänskliga rättigheter och ordförande för Independent Public Monitoring Association, bekräftar till TASS att Petersen, som bevakade det ryska presidentvalet i mars som observatör, lämnat Tyskland och nu söker bostad och arbete i Ryssland.

Det har tidigare rapporterats att Hamburg-avdelningen av partiet Alternativ för Tyskland (AfD) inlett ett förfarande för att utesluta Petersen från partiet. Innan dess uteslöts Petersen från AfD:s parlamentsgrupp.

Brod säger till TASS att tysk socialtjänstt anlitats för att ta Olga Petersens tre minderåriga barn ur familjen och att dessutom har medier i Tyskland trakasserat henne. “Som ett resultat av detta tvingades hon och hennes barn att lämna Tyskland och bosätta sig i Ryssland”, sa Brod.

Alexander Brod sa vidare att han som medlem i rådet för mänskliga rättigheter kommer att hjälpa Petersen med juridisk rådgivning, nödvändiga dokument och en anställning i Ryssland.

Han sa även, enligt TASS:

”Dessa händelser påminner om atmosfären i Nazityskland, när outhärdliga förhållanden skapades i landet för personer inom kultur, vetenskap och juridik, och de bästa tyska intellektuella var tvungna att fly landet”.

 

Relaterat och källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq