Socialdemokraterna tappar stort dagarna innan EU-valet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 juni 2024
- NewsVoice redaktion
Magdalena Andersson i Skärholmen 11 april 2024. Foto: Aftonbladet
Magdalena Andersson i Skärholmen 11 april 2024.

Två dagar före valdagen till EU parlamentet visar senaste mätningen från Novus att Socialdemokraterna tappar stort bland väljarna. Väljarnas viktigaste fråga enligt TV4:s mätning är klimatet. Här leder Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

I den senaste mätningen från Novus som publicerades i TV4 och Göteborgsposten i går visar att Miljöpartiet når 12,1 procent (+1,1). Vänsterpartiet går upp med 0,8 % till 10,8 %.

Socialdemokraterna tappar flest röster av alla, enligt Novus. Den förra mätningen publicerades den 31:a maj och bara en vecka senare har partiet förlorat 5,2 % och Socialdemokraterna når 24,2 % i fredagens mätning, skriver TV4.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq