Finns det en svältagenda i USA?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 juni 2024
- NewsVoice redaktion
Adam Young
Adam Young är tredje generationens korn-, vete- och alfalfaodlare och medlem i styrelsen för Bingham Ground Water District.

På en sajt med det osannolika namnet ”Starvation News” samlas information om en påstådd svältagenda i USA. NewsVoice tar en första titt på fenomenet.

Natural News refererar till tidningen Idaho Statesman som tar upp ”svältagendan”. Artikeln i Statesman skriver att 202.300 hektar jordbruksmark i östra och södra Idaho omfattas av en ny begränsningsorder som hindrar jordbrukare från att använda grundvatten för att bevattna sina grödor.

Tusentals jordbrukare på Snake River Plain tvingas att överge sina fält eller annars få stora böter efter att Idaho Department of Water Resources (IDWR) den 31 maj 2024 utfärdat en inskränkningsorder för sex grundvattendistrikt.

Arean som är föremål för inskränkningar representerar ungefär hälften av alla grundvattenarealer, vilket får konsekvenser – inte bara för Idaho – utan för hela landet eftersom bönderna i området odlar mat för hela USA, skriver Natural News.

Förra året ändrade IDWR processen för att uppskatta vattenbrist och inskränkningar. Förändringen ”ignorerar rimlig användning av Idahos vatten”, enligt Adam Young i sin artikel på Idaho Statesmans , vilket innebär att inskränkningarna ”kommer att vara både mer frekventa och allvarligare”.

”Denna order, i avsaknad av ett nödstopp, kommer att vända upp och ner på de lokala och regionala ekonomierna i östra Idaho när familjejordbruk, spannmålshandlare, potatislager, livsmedelsförädlare, lastbilsförare, insatsleverantörer och utrustningshandlare ser sina affärsmodeller gå om intet…”, varnar Young.

Starvation News skriver i artikeln: ”USDA använder opålitliga PCR-tester för att ”avfolka” fjäderfäfarmar, vilket lamslår USA:s livsmedelsförsörjning”, att USA:s jordbruksdepartement (USDA) ”avfolkat” fjäderfägårdar av ”försiktighetsskäl” om hönsen testats positivt för fågelinfluensa.

Michigan Department of Agriculture and Rural Development rapporterade nyligen att ett fåtal fåglar testats positivt för fågelinfluensa på en stor fjäderfäanläggning i Michigan. Fåglarna på denna anläggning sattes i karantän och skulle enligt planerna massavlivas.

Herbruck’s Poultry Ranch testades nyligen några hönor positivt på deras anläggning Green Meadow Organics, och hela flockar kommer därför att avlivas. Detta är en fråga som förekommer allt oftare över hela landet.

PCR-testernas svagheter och sjukdomspandemonium gör det möjligt för myndigheter att slakta hela besättningar av fåglar, vilket driver livsmedelsprisinflationen och sätter livsmedelsförsörjningen i fara.

 

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: svältagenda