SwebbTube kan läggas ner – men inte SwebbTV

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juni 2024
- NewsVoice redaktion
Mikael Willgert, 2020: Foto: SwebbTV

SwebbTube kommer sannolikt att läggas ner, meddelar kanalens grundare Mikael Willlgert. Anledningen är tekniska problem, kostnader och att alternativa kanaler som Rumble och Odysee tagit marknad.  SwebbTV ska dock inte läggas ner.

Mikael Willlgert:

”När vi drog igång projektet såg jag det som en möjlighet för Sverigevänliga kanaler att lägga ut sitt innehåll på en gemensam sajt, något som skulle vara bra för den gemensamma rörelsen.

Sedan dess har mycket hänt. Det har också kommit andra alternativ såsom Rumble och Odysee som många menar kan fylla detta behov av att vara en plats där man obehindrat kan lägga ut sitt material.

Den senaste tiden har vi också haft tekniska problem som har gjort det svårt att ladda upp program eller att sajten har gått ner.

De tekniska problemen är nu lösta nu men situationen har gjort det nödvändigt att reflektera över kostnaderna och resurserna för att driva och hålla uppe sajten.

Sammantaget lutar det åt att vi kommer stoppa kanalen.”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: SwebbTube