Max Lundqvist: Malin Ekmans SvD-avhopp indikerar den externa styrningen av media

Mediadebatt

publicerad Igår 17:29
Max Lundqvist

Max Lundqvist skrev den 26:e juni till Sveriges Radio – Studio Ett och nämnde fallet med Malin Ekmans avhopp från Svenska Dagbladet. SR avhandlade beröringsskräcken med journalister som avviker från det ”godkända” berättandet. NewsVoice publicerar nedan en något redigerad version av Lundqvists debatterande mail till programledarna Lars Mogensen och Lasse Johansson på Studio Ett.

De har inte svarat, ännu…

Text: Max Lundqvist, Teater Kaos

Jag har precis lyssnat på Studio Ett om Malin Ekmans avhopp från SvD. Tack för en bra och viktig belysning på något som jag upplever väldigt starkt inom media dvs beröringsskräcken och tystnadskulturen.

Här är min berättelse, i relativt korta ordalag.

Jag fattade tidigt stort intresse för covidsituationen. Vad handlade den om egentligen? Varför gjorde Sverige inte som alla andra? Det var grundlagarna som skyddade oss, inte Anders Tegnell.

Det stod tidigt klart för mig att här fanns en agenda, som inte tog hänsyn till de mänskliga rättigheterna och erövrad medicinsk kunskap. Politiken styrde, tillsammans med pengarna. Praxis som slogs fast i Nüremberg-rättegångarna ignorerades, när experimentet kavlades ut.

Detta oroar mig oerhört, då demokratin är en del av insatsen, i ett spel som fortfarande pågår – så vart är vi på väg?

Jag har skrivit många artiklar om ”detta”, de senaste tre åren. De stora tidningarna publicerar aldrig mina artiklar, oavsett hur exakt och saklig jag är, inklusive källhänvisningar. Ofta är det Socialstyrelsen och Läkemedelsverket som är källor, ibland även Folkhälsomyndigheten, men det handlar om en global rörelse, så det finns information att plocka från hela världskartan.

I maj 2021 hamnade istället min första covidartikel i nättidningen NewsVoice. När jag läser den idag, så ser jag ingenting som inte ”håller”. Den är fortfarande sakligt korrekt, informativ och genomarbetad.

Mot detta kan ställas publicerade ”covidartiklar” av tex Alexander Schulman, Jan Guillou, Peter Kadhammar och Lena Melin, artiklar som endast var agendastyrda och propagandistiska. De var slafsigt skrivna, aggressiva och med ett tilltal som borde få dem alla att rodna idag, men det tror jag inte de gjorde. Var finns deras personliga och medias utvärderingar generellt?

Tom Britton, en professor i matematik, fick gång på gång slänga ur sig siffror i media (DN/SvD) kring hur många som måste vaccineras för att flockimmunitet ska uppnås. Siffran steg något för varje artikel. Allting vara bara lögn. Det ytterst begränsade skydd som det syntetiska genterapivaccinerna gav försvann snabbt, när viruset muterat. Flockimmunitet kunde inte uppnås med mRNA-vaccin.

Matti Sällberg blev mediernas gunstling under några år, utan att man/ni angav hans jävsituation inom vaccinindustrin. På Karolinska institutets hemsida berättade han att de då existerande covidsprutorna var verkningslösa. Hur många svenskar har han och media berättat det för?

Det har för övrigt aldrig funnits något fungerande vaccin mot coronavirus, men Sällberg hade ett nytt vaccin på gång som han hoppades på och först då berättade han sanningen om mRNA.

Planerna på vaccinpass kom långt före coronan. WHO presenterade redan 2014 sina planer på vaccinpass, då kallat immunitetsregister och man hävdar att man ingått ett avtal med samtliga 194 medlemsländer om vaccinpass. Vaccinpass för coronavirus är en politisk och affärsmässig idé. När ska journalistiken granska detta?

Malin Ekman och Lisa Irenius (SvD)
Malin Ekman och Lisa Irenius (SvD). Montage: NewsVoice. Pressfoton: Albert Bonniers förlag och Schibsted

 

Malin Ekman, citat från hennes Substack

Min senaste artikel runt situationen i samhället avfärdades även den av samtliga etablerade medier. Varför? Den är möjligen lite lång, men ingen har angett det som orsak till att man avstår. Jag tror helt enkelt inte att man vågar, eller kanske inte ens får.

Och nu är vi tillbaka till Malin Ekman, henne situation och välformulerade kritik. Jag har läst Lisa Irenius försvar citeras i tidningen Journalisten. När man vet hur det fungerar, låter det bara som snömos, ordsallad.

Jag upplever att vi står på ett sluttande plan, en styrning mot global diktatur, ett kontrollsamhälle utan yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. Det är få i maktposition som skulle medge det, så en fungerande journalistik är helt avgörande nu när även begreppet demokrati tycks vara något man mest pratar om för att det låter så bra.

Vad måste till för vi ska få stopp på denna utförslöpa?

 

Text: Max Lundqvist, Teater Kaos

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq