Attacken mot Kursk – Zelenskyregimens sista chanstagning i NATO:s proxykrig mot Ryssland

Larry C. Johnson, tidigare underrättelseanalytiker från CIA kommenterar

publicerad Idag 10:47
- Kristoffer Hell
De två ryska kärnkraftverken Kursk och Zaporozhye . Montage: K. Hell
Larry C. Johnson och de två ryska kärnkraftverken Kursk och Zaporozhye. Montage: K. Hell.

Enligt Larry C. Johnson, tidigare underrättelseanalytiker från CIA, var syftet med Zelensky-regimens intrång i ryska Kursk att ockupera kärnkraftverket där i hopp om att tvinga Moskva att överge kärnkraftsverket i Zaporosjye, som sedan en folkomröstning hösten 2022 är en del av Ryssland.

Artikeln är uppdaterad kl 11:07

Zaporosjye är sedan en folkomröstning hösten 2022 en del av Ryssland.

När de ukrainska soldaterna, motsvarande en brigad i storlek, gick över gränsen synes Ryssland oförberett. Problemet för Kiev och dess uppdragsgivare NATO blev istället den ryska arméns fenomenala reaktionsförmåga.

På mindre än ett dygn var ca 1500 av de mellan 2000 till 3000 ukrainska soldaterna döda och drömmen om att ta ett civilt kärnkraftverk som gisslan död och begraven.

Efter att situationen stabiliserats signalerade Rysslands president Vladimir Putin att kriget i Ukraina inte längre kommer att nås vid förhandlingsbordet utan på slagfältet.

Måhända kommer idén att försöka vinna ett förlorat krig genom att ta ett civilt kärnkraftverk som gisslan i framtida historieböcker beskrivas som ett av världshistoriens mest briljanta och ödesdigra någonsin.

Larry C Johnson intervjuad av Andrew Napolitano

Larry C. Johnson, politisk kommentator och expert på terrorismbekämpning.

 

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: KurskNATO