Konflikt mellan svenska Youtubers och debattörer granskas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 december 2023
- NewsVoice redaktion
Temabild: Online Youtube-studio
Temabild: Online Youtube-studio.

Christian Pavon, Denny Abrahamsson, Linus Noremalm har följt en mycket infekterad konflikt som sedan en tid pågått mellan några Youtubers och debattörer.

Youtube har blivit en populär plattform för många personer med mycket skärmtid till sitt förfogande. Kvaliteten på innehållet i olika influencers bidrag varierar och en del av dessa videokreatörer har skapat sina egna varumärken och innehåll som lockar användare att prenumerera.

En videobloggande influencer som snabbt klättrade i rankningen har fått över 20.000 prenumeranter, vilket för svenska förhållanden måste betraktas som framgångsrikt.

Ibland uppstår online-konflikter mellan videobloggare och debattörer. Christian Pavon försöker summera en lång konflikt mellan några av dessa influerare, en inte helt lätt uppgift.

Vad handlar bråket om?

”Det hela handlar om ett infekterat bråk mellan videokreatörerna Linus Noremalm och Denny Abrahamsson med flera på ena sidan och två influerare på den andra sidan. En sida påstår att det hela rör sig om en kidnappning utförd av en terrorsekt. Det andra lägret påstår att det dock enbart rör sig om ett utstuderat nätbedrägeri, främst riktat emot pensionärer.”

NewsVoice länkar till video del 1 i en serie av videor publicerade på Linus Noremalms YouTube-kanal.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq