Magdalena Andersson oroar sig för påverkansoperationer och hur Henrik Jönsson får betalt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 februari 2024
- NewsVoice redaktion
Henrik Jönsson och Magdalena Andersson
Henrik Jönsson och Magdalena Andersson.

Socialdemokraten Magdalena Andersson varnar i en DN-intervju för ryska påverkansoperationer inför EU-valet och kräver att regeringen tar fram en handlingsplan. Hon frågar sig samtidigt hur debattören Henrik Jönsson blir finansierad. Reaktionerna blev starka mot Andersson både från högern och vänstern.

Magdalena Anderssons pressekreterare Mirjam Kontio inflikade att Jönsson sysslar med “hatpropaganda mot oss och Magda”.

NewsVoice har klippt in några få responser från media.

Carl-Oskar Bohlin, Sveriges minister för civilt försvar, kallade Anderssons uttalanden för ett ”skamgrepp”.

“Jag tycker att Magdalena Anderson ger uttryck för en omdömeslöshet. Hon pratar dels om påverkanskampanjer, som naturligtvis är ett allvarligt hot mot det öppna demokratiska samhället. Men sedan gör hon det till en brygga för att ge sig på en enskild debattör på ett sätt som är extremt osmakligt och omdömeslöst för en före detta statsminister”TV4 Nyheterna

Johannes Klenell på tidningen Arbetet skriver:

“Henrik Jönssons dårskaper är i allra högsta grad hans egna. När sådana här spekulationer kommer från en statsministerkandidat är det därför såklart uppseendeväckande. Det behöver påtalas.
Det ska mycket till i bevis innan politiker kan börja misstänkliggöra den fria opinionsbildningen.”

Aftonbladet:

“I intervjun med DN pratar Magdalena Andersson om ryska påverkansoperationer och påstår efter det att en typ av kampanj riktas även mot hennes parti. Därefter tar hon upp Henrik Jönsson.”

Svenska Dagbladets ledarskribent Mattias Svensson riktar kritik:

”Partiordföranden (S) och oppositionsledaren sprider alltså ogrundade och konspiratoriska spekulationer för att smutskasta en kritiker”.

Socialdemokraten och statsvetaren Ulf Bjereld anser att Anderssons uttalande skadar det politiska samtalet.

”Jag förespråkar största möjliga transparens kring finansiering av politisk opinionsbildning. Men att komma med svårtolkade antydningar utan att ha belägg skadar det politiska samtalet.”

 

Relaterat

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Magdalena Andersson oroar sig för påverkansoperationer. Undrar sedan vem som finansierar Jönsson?

    Klassiskt retoriskt knep: anklaga motparten för man själv gör – omdirigera bort uppmärksamheten från egna påverkansoperationer.

    Sedan att ställa frågan om finansiering är återigen en projicering över på motparten av eget oacceptabelt beteende nämligen att framföra vad som helst, bara man får bra betalt av uppdragsgivaren. Här avslöjar Magdalena Andersson sin egen brist på eget tänkande – varför tänka själv när andra kan göra det åt en – som man dessutom får bra betalt för.

    Det verkar inte föresväva Magdalena att luspanka människor också kan tänka och framföra åsikter. Åsikter kan bara framföras om pengar är iblandade och då är det per definition aldrig ens egna åsikter, för ingen människa kan ha egna åsikter utan framför bara åsikter andra sagt åt en att säga, vilket torde vara synonymt med Magdalena livsgärning eller framstår så baserat på hennes kommentar.

  • Oj oj vad många kommentarer. Här kommer en till: De ledande socialdemokraterna utmärker sig ideligen med att ljuga…rakt i ansiktet på väljarna, helt oblyga framhärdar med nya lögner och svartmålar allt som de ser som fienden.

    Att mellan raderna försöka få folket att tro att SD har ett samarbete med Ryssland är synnerligen korkat.
    Att detta parti skapat ett Sverige med inflation, höga livsmedelspriser, skyhöga elpriser, skyhöga räntor och en kriminalitet landet aldrig sett tidigare kräver en ursäkt till alla medborgare. Men inte då, istället fortsätter man att ljuga med att…”vi har alltid haft en stram migrationspolitik, en historieförfalskning utan motstycke. Att man stängde ner elproduktionen utan att ha ersättning från annan energi är ta mig fan hål i huvudet…men det kan också vara med vilje för att uppnå andra sjuka mål med vårt land. Jag varnar härmed alla som läser detta…rösta inte på detta sociala förrädarparti i nästa val.

  • Med anledning av en av er i kommentarssektionen.
    Kina och Ryssland försöker undvika WW3 medan väst om de riskerar att förlora hegemonisk makt är beredda att ta större risker på psykopaters vis.
    Därför är västs motståndare mer pragmatiska gentemot västvärldens ondska.

    De som här för fram kålsuparteorin har inga trovärdiga argument.

    Samspelet om Covid beror på att ingen utanför USAs vapenlabb visste från starten vilken nivå av fara som USA släppte lös. USA anklagas ju för att ha frambringat flera kända och nya sjukdomar i sina labb.
    Larry Romanoff har material om det på bluemoonofshanghai. Har för mig att han pekade på tex att Lyme disease – Borrelia – tillverkades på Plum Islands labb.
    I det läget vill man helst ha insyn och det får man om man samarbetar.
    Samtidigt gör en del företag vinster. Det går att leva med även utanför väst.
    Men Rysslands vaccin var billigare så den konkurrensen var förstås en missräkning. Bort med den på västvärldens sedvanliga vis.

    Det här att komma med kålsuparteorier mot Kina för deras samarbete ska ju ställas mot föregående 20 års biokrigföring mot Kinas djurstammar i deras livsmedelsproduktion. Det var ett enormt bortfall.
    Kina försvarar sig ju inte med ett sånt brännande ämne när de vänder sig till en västpublik för att informera utan håller en lågmäld ton.
    De försöker bara ge korrekt info.
    Bakom kulisserna är de förstås medvetna men är försiktiga.
    Därför blir ni som sprider kålsuparteorier upplärda av västpropagandan.
    Ni borde veta bättre men i stället har ni slagit över totalt och förlorat förmågan att tänka nyanserat.

    • Och här har vi nu då PG-grindvakt som återigen försöker leda alla i rätt tankeriktning. Men är det verkligen PG eller är det kanske hans hjärnimplantat som talar till oss? Därom tvistar de oimplanterade.

  • Hem och gör om SKATTEREGLERNA Magdalena, inte kan väl en svensk privatperson tillåtas att finansiera en EGEN ÅSIKT!
    Du har klart missat något, inget för socialisterna att bygga på.

    • Precis. Socialdemokraterna och Baudin som backar upp Arga Makt-alena säger att man måste ändra lagarna för vem som får tala och om vad. Detta vittnar om sossarnas fascistiska drag som nu öppet hörs och syns i det politiska samtalet.

  • Det är frustrerande när man tror att förhållanden i sverige/världen beror på vänster/höger politik.
    Det har ingen betydelse vem som politisk låtsas styra.

    • Höger/vänster motsättningen är den nationella varianten av den internationella öst/väst motsättningen. Tror du inte på den ena kan du inte heller tro på den andra.

      • Helt rätt, med den nationella varianten, där käbblar dom om samma saker år ut och år in. Internationellt har dom samma agenda.
        Öst och väst skiljer sej väsentligt med agendan.

        • Dur är ologisk i ditt resonemang. För om den nationella politiken är ett fejkat skådespel så är ju också utrikespolitiken som utmynnar ur detta även den fejk. Öst och väst skiljer sig inte alls i den globala agendan, vilket Covid-“pandemin” tydligt visade, utan de käbblar bara om sånt som kan upprätthålla den artificiella konflikten. TPTB tog kontroll över Ryssland redan 1917 och de har inte släppt greppet sen dess. Om du själv inte kan greppa detta så kolla då på Tyskland och Japan som fortfarande är ockuperade 80 år efter krigsslutet.

          • Stämmer också, tyskland och japan blev ockuperade. Sovjet blev inte ockuperade.
            Utrikespolitiken bestäms inte av våra tomtenissar, den bestäms av eu/nato, som i sin tur styrs av storfinansen.

            • De tog kontroll över Ryssland 1917 som sen var kommunistockuperat fram till 1990. De har fortfarande kontroll men med ett lite annat upplägg. Sen hävdar du att EU/NATO styrs av storfinansen men att då Ryssland och Kina är självstyrande med rena ädla syften. Det är ju tack vare denna sortens godtrogenhet som illusionen består.

              • Ja, varför skulle de släppa greppet om Ryssland? Så agerar de inte. Samma sak med Kina. Har man stampat en nation fullständigt i botten så behåller man kontrollen om man har en sådan inställning, men för att den världsvida teatern ska fortgå, så inges människor hopp med nya ledare som de sätter sin tilltro till, alltmedan förstörelse, diktatur och fråntagande av frihet fortsätter.

                [jesuiterna, off topic …]

                • När de väl har tagit kontroll över en nation så släpper de aldrig greppet. Sverige t.ex. tog de väl kontroll över redan efter mordet på Gustav den 3:e och sen satte de en fransk jakobinofficer på den svenska tronen. Att vi trehundra år senare har inbillad demokrati är ju p.g.a. att det styrelseskicket ger minst risk för att slavarna revolterar eftersom de inbillar sig att alla försämringar sker utifrån deras egna val. Det här upplägget är ju helt djävla genialiskt där slavarna är villiga att gå i döden för det system som förslavar dem.

  • Mirjam Kontio är den som själv sprider hatpropaganda med sina påståenden. Att påstå att åsikter i debatten är hatpropaganda är löjeväckande. Om så vore fallet kan ju ingen säga ett ord om något som har med politiken att göra. Arga Maktalena borde be Henrik Jönsson om ursäkt för sina oförskämda uttalanden att han skulle vara ett rysstroll.

  • Hahaha..ja, avbryt dom inte när de visar hur genomkorkade de är. Hon/hen..av alla, frågar om finansiering..när denna landsförrädare tillsammans med andra dylika sitter på hemliga globalistmöten och tar emot ordrar kring hur vårt Land ska skuldsättas (läs artikel på Vaken.se om soros plan att råna Landet)) och i övrigt totalförstöras. Parasiternas sjukdomstecknen blir mer och mer tydliga, mer och mer allvarliga

  • Snart kommer socialistregimen göra precis allt som man anklagar Ryssland och Putte för att göra.

    https://nyheteridag.se/baudin-s-om-jonsson-kan-inte-uteslutas-att-se-over-lagstiftningen/

    Tystande och fängslande av kritiker som kan anses skada Sveriges (läs sossarnas) varumärke på världssecnen. Förbjuda all kritik av Nato osv. Så kontrollera inkomster av kritiker och debattörer till regimen. Tysta dem för hatbrott så fort de uttrycker kritik av något “folk” eftersom det är “hets mot folkgrupp”.

    Nu kära vänner har tiden kommit då vi alla bör stå upp för “hat och hot”. Eller som det heter på Svenska, sunt förnuft och väl befogad kritik.

    När “arbetarna” kallar Jönsson för en “fanatisk” hatare, och sen tror att kalla samtliga av hans följare för fullständiga idioter är konstruktiv kritik. Ja då frågar man sig hur det står till med självinsikten?

    https://arbetet.se/2024/02/16/det-ar-ingen-hemlighet-vem-som-finansierat-henrik-jonsson-magdalena-andersson/

    Men SD hataren Peter “hur mycket man än sminkar en gris så är det ändå en gris” Hultqvist är ändå roligast. Han har aldrig hört talas om Jönsson. Ja den tror vi väl alla på i Sosse sagornas land….

    • Citat från den första länken:

      “Jag tycker hon gör en mentalhygienisk insats när hon pekar på det här problemet. Sedan känner jag inte till den här personen (Henrik Jönsson) överhuvudtaget, säger tidigare förvarsminister Peter Hultqvist till TV 4 Nyheterna.”

      Då undrar jag vad det är för “mentalhygienisk insats” som Kultingqvist refererar till… Kan det vara att sprita hjärnan…?

  • Vet inte, men tycker mig kunna ana ett visst mått av desperation?

    Svenskarna, det kanske konflikträddaste folket på jorden skall nu hetsas till krig. Samtidigt så ju argare Svenskarna blir så ju mer missnöje med den egna regimen börjar man ge uttryck för.

    Så ska man försöka utmåla Ryssland som ondskan land. Och så ger man sig på Kalles Kaviar, en av Svenskarna mest gillade debattör. Anklagar Sveriges mest politisk korrekte “populist” för “hat och hot”.

    SÅ försöker man lägga över ansvaret på intervjuaren, och så kastas pajen tillbaks direkt. “Nej det var Argalena som tog upp det”.

    Så inte bara så gör man en utlös blunder, sen ljuger man om det också.

    Bäst före datumet på Socialistregimen är sedan länge överskriden. Korthuset faller samman. De inbitna försöker väl fortfarande slicka i sig sylten runt möglet. Men en vacker dag finns inget kvar som är gångbart.

    Får se hur desperata de kan bli? Och framförallt, vad de ska hitta på?

  • Magdalena Andersson satt i Stefan Löfvens regering så hon är själv personligt ansvarig för det importerade invandrargängkriget av sprängdåd och skottlossningar. Likaså är hon personligt ansvarig för att ha förstört Sveriges rätt stabila elförsörjning och så mycket mer jag inte orkar räkna upp. Så Magdalena Andersson borde åtalas för typ landsförräderi och brott mot rikets säkerhet m.m. Men fram till dess att dessa underbara tankar blir till verklighet kan hon ta och knipa igen brödluckan.

  • Och hur blir sossarna och övriga partier finansierade då? Genom att råna skattebetalarna med s.k partistöd eftersom man inte har några medlemmar som vill bekosta skojarna som sitter i partiledningarna. Arga-Lena skulle kanske sopa framför egen dörr först? Att sossarna ljuger mer än andra partier är ju också klarlagt sedan länge.

    • Bra Benny, den enda relevanta frågan. Hur kan socialisterna tillåtas att plundra SVENSKA FOLKET på skatter för egen vinning?
      Snacka om FINANSIERING!
      Palme sa ”satans mördare” om amerikaner. Böjd att säga ”satans parasiter” om socialisterna.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *