Socialminister Jakob Forssmed nonchalerar koppling mellan covidvaccin och överdödlighet i Sverige

Analys och debatt

publicerad 12 mars 2024
Elsa Widding och Jakob Forssmed
Elsa Widding och Jakob Forssmed.

Min avsikt är att debattera överdödligheten och dess potentiella orsaker med hälsominister Acko Ankarberg Johansson samt med socialminister Jakob Forssmed framöver. Det blir svårt för våra ministrar att prata bort konkreta data.

Precis som för de minskade födelsetalen har Läkaruppropet räknat ut överdödligheten i Sverige för varje år 2020-2023 och då jämfört med en trendlinje (linjär regressionsanalys) skapad utifrån antal döda per 100 000 för föregående 10 år (2010-2019).

Resultatet ger bifogat diagram nedan som visar utfall i Sverige av antal döda/100 invånare 2010-2023 jämfört med trendlinjen utifrån 2010-2019.

Dödlighet i Sverige 2010-2023 jfr med trendlinjen för 2010-2019
Dödlighet i Sverige 2010-2023 jfr med trendlinjen för 2010-2019.

R2=0,84 betyder att data för regressionsanalysen ger hög grad av statistisk signifikans. Detta tal är viktigt för att bedöma om förändringen är statistiskt säkerställd. Tal över 0,5 indikerar att så är fallet. Den högsta siffran är 1,0 vilket innebär att 0,84 är ett relativt högt värde.

När man räknar om avvikelsen i procent för 2020-2023 får man resultatet som illustreras i den andra bilden nedan som visar avvikelser för avlidna i Sverige per 100 000 jämfört med förväntat utfall 2020-2023 utifrån regressionsanalys av dödligheten i respektive åldersgrupp 2010-2019.

Det mest intressanta är överdödligheten på 5,1% för både 2022 och 2023. Om vaccinen verkligen är säkra och effektiva borde vi ha haft en underdödlighet dessa år.

Omräknat från procent till antal fler som dog än förväntat 2022 och 2023 så blir det cirka 4 600 (4 584 respektive 4 606) fler döda för vardera året.

Avvikelser för avlidna i Sverige per 100 000 jämfört med förväntat utfall

En korrekt invändning mot dessa siffror är att de inkluderar alla åldersgrupper. Om tex andelen äldre ökat senaste åren så blir överdödlighetstalet missvisande, det blir för högt. För att komma till rätta med felkällan har Läkaruppropet och Sven Roman för avsikt att göra analyser också för olika åldersgrupper.

En sådan analys skulle kunna ge ett något förändrat utfall uppåt eller nedåt. Bedömningen från läkaruppropet är dock att slutsatsen om kraftig överdödlighet för åren 2022 och 2023 står fast vilket då också stämmer med utvecklingen i flera andra länder som ligger betydligt högre än Sverige.

I den tredje bilden nedan har antal färre födda och fler döda 2022 och 2023 adderats. Bilden visar den totala minskningen av befolkningen under dessa år, exkluderat immigration och emigration. Totalt för de 2 åren har befolkningen minskat med nästan 34 000 (33 889) personer om migration exkluderas.

Total miniskning av befolkningen i Sverige 2022-2023
Relaterade länkar och källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Jag är övertygad om att ifall Gustav II Adolf kunde se billig-kopian i nutiden så skulle han rycka skägget av sig i graven.

  • Ni kan väl inte på allvar mena att alla folkvalda, från alla partier,som ni själva varit med och röstat på i riksdagen har fel förutom bara en?

    Jakob Forssmed är bara en typisk svensk! Svenskheten rinner ju av honom! Inget IQ, ljuger så lätt så han själv häpnar, nonchalant, feg, girig, analfabet, landsförrädare, rasist……..

  • Widding hsr en förmåga att bli för mång-ordig i debatterna och blanda in kontroversiella fakta för de Törnrosa-sovande politikerna.
    Riskerar bli ett lätt byte för svartmålarna i Bonnier-pressen.

  • Av alla som påstås representera de som har valt dem är det bara en som säger något. Fan vad tragiskt.

    • Dagens läkemedelsindustrin verkar inte vara bättre än gamla tiders hästhandlare , de ger hästen något som får en gammal märr att bli livlig som ett föl och dagen efter så dör kusen knall o fall . . Då är det ALDRIG hästhandlarens fel att den “unga” hästen var gammal och slut !

  • Tur för oss alla att Elsa orkar och vill kämpa på.
    Det finns ju hur mycket bevis för att vaccinet inte gör någon nytta , bara dösar och skadar folk. Ända har Forssmed Maga att stå där och säga att vaccinet är något vackert. ???

    • Själv har han troligen ratat sprutan
      Smedforss urtypen för dagens politiker en falsk typ med välsmort munläder

  • Amish-folket utvecklade tidigt flockimmunitet, under corona-terrorn, eftersom de vägrade att upphöra att församlas. De var ett levande exempel på att WHO:s 2020 ändrade definition av flockimmunitet var felaktig och nu trakasseras de av myndigheterna:

    “I januari 2024 gjorde myndigheterna i Pennsylvania en razzia på Amish-bonden Amos Millers gård och beslagtog matvaror till ett värde av cirka 100 000 USD. Razzian föranleddes av anklagelser om att Millers råa mejeriprodukter var ansvariga för E. coli-utbrott i Michigan och New York. Millers advokat fördömde razzian som “uppenbart olaglig” och ett brott mot statliga regler.
    https://thetruthaboutcancerofficial.substack.com/p/food-fight-the-battle-for-amish-tradition?utm_source=post-email-title&publication_id=2309986&post_id=142563038&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=22jxjs&triedRedirect=true&utm_medium=email

    Gäller det att på detta vis eliminera Amish-folket och därigenom undvika en liknande pinsamhet inför nästa våg av nedstängningar?

    Jag hoppas förresten att Elsa även ställer den här figuren mot väggen när det gäller de smygförhandlingarna med WHO som pågår utan folkets vetskap och som skulle innebära enorma inskränkningar av den individuella friheten om avtalet mellan Sverige och WHO om mycket långtgående så kallade katastrofåtgärder skrivs under, som de planerat i maj!

  • Grundbulten för att bli styrande politiker är, inget EQ, lätt för att ljuga, vara nonchalant, feg, girig, maktkåt, inte så intelligent, lat, släng av narsissm…listan kan göras längre.
    Inte konstigt att det är öken….

  • Vilket fruktansvärt öde att vara som Jakob Forssmed och att stå på den sida som har har valt i kampen mellan ont och gott.

  • Forssmed är den politiker som för tillfället mest födjupar
    och grundmurar politikerföraktet. Han tror att allmänheten
    inte ser igenom hans retoriska fokusförskjutningar och svamlande
    så att talartiden förbrukas utan att han sagt något vesäntligt
    och på så sätt helt lyckats undvika att svara på frågor.
    Att allmänheten inte förstår att han framför sina inre ögon ser en
    fortsatt karriär inom de fält som styr allmänheten ovanför deras huvuden,
    där ofattbara ekonomiska resurser är samlade och där beslut fattas om
    vilka som ska få de eftertraktade låtsasjobben inom gigantiska
    maktklossar som WHO, EU, FN, WEF mfl är en misskalkylering av Forssmed.

  • Jag såg Elsas och Jakobs munhuggning i ärendet vaccin.
    Att Forssmed alls är kristen är ett stort skämt.

    Det finns ont och gott. Forssmed tillhör förra gänget.
    Makt berusar och förvrider sinnet. Han gått totalt vilse som kristen.

    • “De farligaste av alla är de som verkar vara innerligt religiösa, särskilt när de är organiserade och i en auktoritetsposition. De åtnjuter
      djup respekt hos de människor som är okunniga om deras ogudaktiga strävan efter makt bakom kulisserna.
      Dessa religiösa män, som låtsas älska Gud, kommer att ta till mord, hetsa
      revolution och krig om nödvändigt för att nå sina mål. De är listiga,
      intelligenta, smidiga religiösa politiker som lever i en skuggig värld av
      hemligheter, intriger och falsk helighet.!
      – Alberto Rivera

  • Elsa, vilken fantastisk kvinna

    mitt bland fiender i Republik Banan!

    Hon skulle nog till och med kunna

    borsta huggtänder på en jättevaran!

    🙂

  • Stort tack till Elsa och gänget bakom Läkaruppropet!
    Verkligheten börjar komma ikapp de hycklande eliterna. De kommer fortsätta ljuga tills de är helt överbevisade. Men de som arbetar för att radikalt minska antalet människor på Jorden kommer att avslöjas, och det troligen relativt snart.
    Både ovanstående siffror, och all den statistik vi sett från andra länder, talar sitt tydliga språk.
    Alla de riktigt gamla och/eller multisjuka som redan avlidit kan de kanske fördröja avslöjandet om, men det är svårare att bortförklara de unga och friska som plötsligt dör “utan orsak”. Detsamma gäller den galopperande infertiliteten. Det ska bli intressant att se hur länge de sprutade i aktiv ålder väljer att fortsätta blunda.
    En dag vaknar de sovande och då kommer ansvar att utkrävas. Om inte förr så när WHO lanserar nästa “pandemi”, kanske redan i höst, och beordrar obligatoriska sprutor och konfiskering av alla konton och allt ägande från de som vägrar. Vi såg galenskaperna i Kanada och nu Macrons drakoniska straff för de som yttrar sig negativt om vaxxet i Frankrike.
    Jag tror dessbättre att många injicerade kommer att kunna räddas av botemedel som ansvarskännande forskare kommer utveckla i en relativt snar framtid. Det är onekligen en spännande tid vi lever i, och jag tror att många av oss har en lysande framtid, ifall vi väljer den vägen!

  • Forssmed är ju en kristen satanist så han ljuger på beställning.
    Elsa kastar pärlor för svin

    • Tillräckligt många pärlor så kan idioterna inte gå på golvet i riksdagen mer!

      Kommer bli hårt för alla som byggt sin identit på hur fantastiskt vaccin är osv. Jag gissar att den här pandemin tog det för långt för att kunna upprätthålla lögnnen om vaccin.
      https://swebbtv.se/w/7CRnZunbBNAZqiEA6dx4u9

      Frågan är väl bara hur många som i fortsättningen kommer dö av skiten. Och om alla unga kvinnor nu är sterila, eller en stor del av dem?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *