Putin: Det finns inga fientliga nationer för Ryssland men det finns fientliga eliter

publicerad 28 mars 2024
Putin, december 2023. Pressfoto: Kremlin.ru
Putin, december 2023.

Ryssland har ingen avsikt att kancellera något lands kultur och Moskva söker inte en konfrontation med USA:s vasaller i Östeuropa, sa Rysslands president Vladimir Putin på onsdagen.

“Moskva förstår skillnaden mellan folk och elit och respekterar varje nations kultur, och anser också att dess egen är en del av världsarvet”, sa Putin.

NATO expanderar samtidigt mot Rysslands gränser, inte tvärtom, påpekar Putin och han fortsätter med att Ryssland enbart skyddar sitt eget folk på Rysslands historiska territorier.

Presidenten kommenterade vissa västländers försök att kancellera (cancel) rysk kultur, men Moskva har inga planer på att svara med samma mynt. Putin kommenterade under ett besök på Torzhok flygbas i Tver-regionen.

“Vi har inte några ovänliga nationer, vi har ovänliga eliter i dessa nationer”, sade presidenten och tillade att den ryska regeringen “aldrig har försökt att kancellera” några utländska artister eller kulturella föreställningar. “Tvärtom anser vi att den ryska kulturen är en del av den globala kulturen och vi är stolta det”.

De ryska myndigheterna försöker ta hänsyn till det globala kulturella sammanhanget och “utesluter ingenting”, fortsatte han. De som försöker avskaffa kulturen i en nation som bebos av cirka 190 miljoner människor är “inte kloka”, sa Putin.

Talet om att Ryssland skulle attackera NATO är “nonsens”

Flera västerländska tjänstemän har försökt få medhåll för ytterligare stöd till Ukraina genom att hävda att Moskva inte kommer att sluta om Kiev besegras på slagfältet.

“Detta är bara nonsens”, sa den ryske presidenten och noterade skillnaden mellan de ryska försvarsutgifterna och budgetarna för NATO:s militärer. “Påståendena om att vi kommer att attackera Europa efter Ukraina – det är fullständigt nonsens och skrämsel av deras egen befolkning bara för att slå pengarna ur dem”.

USA:s “satelliter” i Östeuropa har ingen anledning att vara rädda, tillade Putin. Det påstådda hotet om en potentiell rysk attack mot Polen, Tjeckien eller de baltiska staterna är bara propaganda från regeringar som försöker skrämma sina medborgare “för att få ut ytterligare kostnader från människor, för att få dem att bära denna börda på sina axlar”.

“De kom ända fram till våra gränser… Har vi gått över havet till USA:s gränser? Nej, de närmar sig oss, och de har kommit mycket nära”, sa Putin.

 

Textkällor: “No ‘unfriendly nations’ for Russia, only ‘unfriendly elites” och “Talk of Russia attacking NATO is nonsense”, RT. Översättning och sammanfattning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Ja eller startpunkten på det blackswan event som omtalats här nyligen?

    Enligt armstrongeconomics.com så finns det flera grupperingar som arbetar sida vid sida i Washington, men av olika anledninger. Om jag har förstått det rätt så är det bl.a:

    The Neocons som vill ha krig i allmänhet och världskrig i synnerhet.

    WEF och transhumanisterna som will ha 4IR The fourth industrial revolution med transhumanism och inopererade datorchip i hela världens befolkning, genmanipulation på människor osv. CBDC:s central bank digital currency och kontrollsamhälle.

    Den vänsterradikala woke-rörelsen.

    The deep state som måste rättfärdiga sin egen existens genom krig.

    • Martin Armstrongs metod att genom observationer av dagens händelser i kombination med historiska händelser presentera en trolig framtidsscenario är enastående.

      Dock verkar det tyvärr som om han har missat att många av de historiska händelser som han har använt redan bör revideras och uppdateras på korrekt sätt för att framtidens förutsägelser ska bli mer träffsäkra!

      Ett exempel på detta, tror jag iaf, är den verkliga religiösa kopplingen mellan första, andra och snart det tredje världskriget, som otroligt nog kan vi att uppleva om några år under vår
      egen livstid!

    • Ja, din egen verkar ju ha just detta. Men om du själv har specifika åsikter om någon annans dito, så skulle det vara bra om du utvecklade dem under den aktuella kommentar som stör dig.

      • Helt rätt, kanske. Försöker oftast vara kortfattad. Behöver inte förklara mej, du har nog förstått vad jag menar, skrev sådär allmänt.

        • Ja, jag har läst flera av dina andra inlägg och du har en något naiv och ologisk uppfattning om vad som sker på den internationella arenan. Helt kortfattat och utan vidare förklaring från min sida.

            • Du är ursäktad, men även Josef och jag har egna åsikter. Har jag själv sen åsikter om andras dito så skriver jag dem under deras.

              Själv kör du en mer passiv aggressiv stil där du lite allmänt kritiserar vad andra har skrivit i en helt fristående kommentar, och här är det bara Josef och jag, med förhoppningen om att du ska slippa utveckla eller bemöta din egen kritik. Det där är faktiskt ett lite märkligt beteende.

              • Ha ha, varför skrev du inte genast att du och josef har egna åsikter, inte att förväxla med msm:s åsikter, som svar till min första kommentar, vi hade sluppit en massa svammel, från din sida och min sida.

                • Av vi två så är det bara du som svamlar. Kan du sen inte stå för din kritik så bör du nog avstå från dina outvecklade oneliners…smile

  • Jag tror fortfarande att det här är politiska charader på hög nivå där de alla samarbetar för att driva världen i önskad riktning. Men Putin har ändå fått den mer trovärdiga rollen där han säger saker som är logiskt vettiga. Han slapp ju i alla fall clownrollen att hasa runt och spela senil gammal barnsniffande gubbe.

    • Tyvärr tror väl jag också det är rätt mycket charader, även om Putte nu oftast får rollen som den som för faktiska logiska resonemang.

      Men underlivsporslinet tror jag faktiskt inte spelar så mycket charader. Att det skulle vara han som “styr” USA är väl föga sannolikt. Men att han är en uttjänt senidement gammal pedofil är nog inte helt ossanolikt?

      • Men sen skulle det också kunna vara en Machiavelliskt spelad senilitet eftersom det med den går att komma undan med mer än vad det skulle gå att göra med välfungerande intellektuella funktioner.

        Sen gick Putin in lite väl lägligt i Ukraina när det globala injektionsprogrammet mötte en återvändsgränd. Lite för mycket sammanträffande för att jag ska tro att det var en ren tillfällighet.

        Plus att de i Ryssland håller på att implementera lika mycket av Agenda 2030 som i väst och om dessa “fiender” på så många sätt kör samma linje så luktar det charader lång väg. Sen är både Putte och child-sniffer bara de som verkställer vad någon annan bestämt. Ungefär som med “vår” egen lille gnom fast på en högre nivå. Men lite absurt underhållande är det faktiskt.

        • Min teori är att Putin var tänkt fortsätta Jeltzins “verk” men han lurade alla och det förklarar det oresonliga hatet som globalisterna visar mot Putin. Angående krigets fortsättning, det startade 2014, så var det ju för att Azov-bataljonen och Banderiterna förberedde ett stort anfall och medföljande massaker i östra Ukraina i mars 2022 och Putin slog till mot dem bara dagar före det tänkta anfallet.

          • Visst, det är också en möjlighet. När t.ex. Stalin satt vid makten så började han efter ett tag att gå sin egen väg och det var väl då de giftmördade honom. Men jag tror fortfarande att såväl nationell som internationell politik är mer skådespel än äkta vara. Till vilken grad är däremot svårare att precisera. Men som jag tidigare har skrivit så har Putin i så fäll ändå fått en av de bättre rollerna.

        • Det är exakt vad jag har trott hela tiden också, men enligt armstrongeconomics.com så vill de åt Rysslands naturtillgångar som är de största i hela världen, samt slippa betala sin statsskuld till Kina genom att starta ett tredje världskrig.

          Han förutspår inbördeskrig i USA.

          Kollapsen av Baltimorebron påminner om Nordstreamattentatet.

          • De tog väl över mycket av Rysslands naturresurser redan år 1917 och sen snodde de än mer när muren föll år 1990. Vid båda dessa tillfällen var amerikanska ekonomiska intressen djupt involverade och det är ju lite konstigt eftersom de påstår att Ryssland är en fiende. Men det finns säkert mer att sno en tredje gång.

            Att slippa statsskulden till Kina skulle nog för dem vara en fullt godtagbar ursäkt för ett tredje världskrig. Likaså är inbördeskrig möjligt i såväl USA som flera delar av Europa, typ Sverige, Frankrike, Tyskland mm, med enda skillnaden att på den här sidan av Atlanten är det nästan bara de importerat stridande som kommer ha skjutvapen.

            Sen vad gäller alla dessa “olyckor” som t.ex. bron så är väl de bara olika ett led i att slutföra ett ickefungerande dysfunktionellt samhälle by design.

            • Ja eller startpunkten på det blackswan event som omtalats här nyligen?

              Enligt armstrongeconomics.com så finns det flera grupperingar som arbetar sida vid sida i Washington, men av olika anledninger. Om jag har förstått det rätt så är det bl.a:

              The Neocons som vill ha krig i allmänhet och världskrig i synnerhet.

              WEF och transhumanisterna som will ha 4IR The fourth industrial revolution med transhumanism och inopererade datorchip i hela världens befolkning, genmanipulation på människor osv. CBDC:s central bank digital currency och kontrollsamhälle.

              Den vänsterradikala woke-rörelsen.

              The deep state som måste rättfärdiga sin egen existens genom krig.

              • Hela etablissemangets alla olika delar arbetar med mindre variation åt samma håll. Vissa aktörer gör det säkert helt frivilligt eftersom betalningen är god och andra gör detsamma mer motvilligt då de ändå inte har något val. Men efter vad man har sett och fortfarande kan se så kan ju precis vad som helst hända som drar igång någon ny skit. Tråkigt att se allt det här eftersom vår art har potential att vara någonting så mycket bättre än det här. Men vem vet, i toppen kanske det är Ickes ödlor som styr då ingenting längre förvånar.

                • @Eva: Är medveten om det där och det är en av anledningarna till att jag bl.a. avstår från erbjudna injektioner. Men de kommer nog hitta andra ingångar man kommer få lite svårare att tacka nej till. Sen är jag med mina fel och brister ändå rätt nöjd med att försöka köra självförbättring på det gamla hederliga viset och på den punkten får de tycka vad de vill.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *