Moskva: Ukraina har förlorat nästan en halv miljon ukrainska soldater

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 april 2024
- NewsVoice redaktion
Ukrainsk tillfångatagen soldat. Foto: @Rybar
Ukrainsk tillfångatagen soldat.
ArcanumSkolan

Ukrainas militära förluster sedan februari 2022 har nått nästan 500.000, hävdar den ryska försvarsministern Sergey Shoigu, som även säger att de ryska styrkorna har initiativet på frontlinjen och att de pressar tillbaka de väststödda ukrainska styrkorna.

Sergey Shoigu nämnde USA:s förväntade tilldelning av ytterligare 60 miljarder dollar i militärt stöd till Kiev. Han noterade att åtgärden är avsedd att “förhindra kollapsen” av ukrainska styrkor, men förutspådde att pengarna inte kommer att påverka situationen på slagfältet avsevärt, eftersom “det mesta av finansieringen kommer att gå till amerikansk militärproduktion”.

“De amerikanska myndigheterna hävdar cyniskt att ukrainare kommer att dö i kampen mot Ryssland för deras intressen”, sa Shoigu.

Tjänstemän i både Washington och Kiev har hävdat att betala Ukraina för att bekämpa Ryssland är att föredra framför att USA måste bekämpa Ryssland direkt, skriver RT.

 

Källor

  • RT: Ukraine has lost almost half a million troops – Moscow
  • Videor på Lancet-drönare från ryska försvarsmakten

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Den hemska sanningen är nog att det är fler än en halv miljon ukrainska soldater som stupat. Detta är bara mer eller mindre identifierade förluster som redovisas, det finns mängder av soldater som det inte blir ett spår kvar av om de träffas direkt av en granat eller bomb. Man undrar ju var fredsrörelsen håller hus numera, det hörs knappt ett pip från det hållet längre? Nato-länder tänker skicka soldater dit förutom de legosoldater som redan stupat i tusental i Ukraina. Tydligen har man “glömt” i väst att Ryssland har en enorm reserv på över en halv miljon man att sätta in vid behov och mer vapen än politikerna i väst kan drömma om. Pengarna man skickar räcker inte långt i detta krig…

  • 80 procent av s
    alla statliga tjänster är tänkt att försvinna enlgt visionen för Ukraina,åtminstone före kriget.
    Men hur ska landet kunna administreras som det ser ut nu?
    Finns knappast några system för AI när det gäller statlig förvaltning i dagsläget eller? Kanske de 20 återstående procenten fixar det förvisso.

    • Det där med att AI kommer lösa allvarliga problem som tex det du pratar om är med all sannolikhet en satans vanföreställning och innebär helvete att förlita sig på.

      Har ryssen (Putin?) sagt att 80%bav administrationen måste bort så får man väl hoppas att han ändrar sig, om de inte går med på hans krav

  • I ett dokument som kallas The Iron Mountain Report kan man läsa en beskrivning av krigets funktioner för att skapa totalitär makt i världen, under 1960-talet.
    Det består av fyra punkter:
    1) Den ekonomiska för att styra och ställa om alla länders ekonomi.
    2) Den politiska, som innebär att krig ger möjlighet till politisk stabilitet med en stabil regering för att bibehålla läget med klasskillnader mm.
    3) Den sociologiska. Styrmedel för att hålla befolkningar under kontroll.
    4) Den ekologiska, vilket betyder befolkningskontroll.

    Slutmålet är (som vanligt) en världsregering, en världsbank, begränsa befolkningar, skapa kontroll och styrsystem. För detta skapades en plan för inrättande av hemliga forskningscenter och uträkningar för godtagbar förstörelse av människoliv, egendom, land och miljö mm. Detta skulle få obegränsade resurser…

    Läs mer i boken Och sanningen ska göra er fria av David Icke, kapitel 8.

    • Den rapporten är även känd för att de planerade en falskflagg mot Kuba.
      Men som vanligt utan att låtsas om att USA strax innan hade hjälpt Castro till makten.
      Dvs redovisar en massa drastiska mål men förtiger det oerhörda dubbelspelet:
      Att kontrollera båda sidor.

  • Läste att det ukrainska militära styret skulle bli lite flexibla kring tjänstgöringstid och befattning i en mer välj-vad-du-själv-vill-bli-armé. Men på en färskt huggen gravsten gör texten major eller malaj ingen större skillnad. Undra när det västerländska hycklande ledarskapet kommer börja utvisa ukrainska medborgare till köttkvarnen.

    • Alla politiker i västvärlden borde få bilden ovan av den stackars ukrainska soldaten till sin mailbox så kanske de kunde förstå vad som väntar alla de som tvingas ut till fronten? Soldaten på bilden har tusentals andra kamrater och dessvärre är många redan döda i ett meningslöst krig som globalisterna ligger bakom.

  • Ja och det ingår ju i globalisternas plan. En kraftig reduktion av världen befolkning så att det blir kvar ca 500 miljoner som slavar till “eliten”. Schwab har nämnt att han ser miljarder människor dö i närtid, förutom att han ska ta allas barn, styra våra sinnen, se våra drömmar, “free will is gone” mm.
    De jobbar på enligt planen att hålla oss i skräck för ditten och datten, att ta alla skattemedel från alla länder, sudda ut gränser, demontera familjeliv och traditioner.

    • Om inte någon hinner plocka honom innan dess så?

      Problemet är att det då inte spelar någon roll. In kommer bara en AI kopia och ingen kommer mörka någon skillnad.

      Lever man framför en skärm, utspelar sig livet också på en skärm. Vad vet vi vilka av dessa karaktärer verkligen existerar eller inte?

      Mitt råd är våga “pull the plug”.

  • Tio gånger mer än i Vietnamkriget alltså och på betydligt kortare tid. Det i sig bevisar att Ukraina inte är en demokrati, om nu någon trodde det.

    På den tiden var USA en demokrati i den bemärkelsen att det var opinionen (världen över) som stoppade kriget. Mycket har hänt sedan dess. Nu verkar etablissemanget i alla länder snarare söka förinta så många av sina medborgare som möjligt.

    • Man får får väl sätta ett litet frågetecken bakom sifferuppgifterna. Bägge sidor vill väl gärna egga den egna sidan och sänka humöret på motståndarna. En skillnad mellan USA i Vietnam och Ukrainas nuvarande läge är ju att de amerikanska soldaterna befann sig långt hemifrån. Ukraina kämpar ju för att driva ut en inkräktare.

      • Hur kan Ryssland vara inkräktare i sitt eget land? Har du “glömt” att läsa på hur Ukraina uppstod som “land” under Sovjet-tiden? Hade man bara följt folkviljan när Sovjet upplöstes hade Ukraina aldrig blivit en konflikthärd och man behöver inte vara alltför konspiratoriskt lagd för att förstå att det var syftet hela tiden att skapa konflikter från västvärldens sida i det forna Sovjet. Kievregimen får nu äta upp att de startade kriget 2014 efter statskuppen det är den bistra sanningen.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *