11 KOMMENTARER

 1. Redaktören Ingemar Ljungkvist på 2000-talets Vetenskap hann tyvärr inte få upplaga 3 av Michael Håkanssons bok ”gluten och mjölk” till recensionen i nr 1 2013 av 2000-talets vetenskap. Recensionen baseras på 2:a upplagan. I upplaga 3 tas bla homogeniseringen och pastöriseringen upp och vad som sker vid dessa processer samt fodret. Hoppas Ingemar tar med uppgifterna i den 3e upplagan när bok 2 i serien ”de vita gifterna” släpps nu i maj och recension sker av även den boken..då blir bilden hel.

 2. 50 000 ton soyabaserat foder importeras årligen där en del går bla till korna. Soyan är som bekant östrogen och detta avspeglar sig i mjölken som får högre halter av detta hormon som är ytterst negativt och det finns kopplingar till bröstcancer och prostatabesvär. En allt tidigare pubertet är också ett skrämmande exempel på detta.

 3. Varför frivvilligt dricka detta gift också kallat mjölk? Även rå mjölk är riktigt dåligt för kroppen. Mjölk, som kött, soja och ägg är väldigt slembildande och bör undvikas.

 4. Efter att mjölk är pastöriserad blir bara bakterier som är patogena kvar. Enligt nedanstående föredrag handlar det om tusentalsbakterier. Därför ruttnar mjölken och inte blir sur som opastöriserad mjölk.

  Ost = när alla goda bakterier är uppätna och bara avfallet är kvar då är det mogen ost!
  Avfallet som människor stoppar i sig!

  Mjölkprodukter förorsakar sur miljö i kroppen och därför sker urkalkningen!

  Lyssna på nedanstående föredraget och du får en komplett bild av vad mjölken egentligen är!

  Incredible story about milk. Is it good for you? (Walter Veith)

  https://youtu.be/E-PQCCiw_Zs

 5. Hej! Jag har ”kört” liberal Lchf sedan mars 2008 med goda resultat. Jag har en bakomliggande historia som kranskärlsopererad pga. lätt hjärtinfarkt 1998 och därefter statiner i 10 år. Med kostomläggningen (och utan statiner) försvann alla kvarvarande ”krämpor” som: prostatabesvär,munsår,näsblod,infektionskänslighet mm. Dessutom -10 kg mindre vikt. (var ”smalfet”). Nog om detta! Efter att under minst ett halvår haft ovanan att äta filmjölk (pastöriserad) med pumpakärnor hade jag nu fått nya besvär: Smalfet igen (+5 kg),reflux,inflammation i matstrupen samt plötslig ansträngningsastma.(Det räcker med stavgång-inga problem i vila). Jag började då (2/4) med fasta (3 dygn) samt därefter paleo. Nu är inflammationen borta och även 3 kg men ansträngningsastman är kvar. Hur är prognosen framöver om jag fortsätter så här? Någon som vet? ( Jag har låtit röntga lungorna, EKG-undersöka kärlsystemet samt tagit blodprov- inga fynd). Jag är inställd på egenvård. Tacksam för alla synpunkter.

 6. Riktigt bra komjölk för människan finns; den kallas A2 (till skillnad från A1 som vi konsumerar idag) och produceras av bepucklade Zebu kor från Indien. Denna mjölk har otroligt bra hälsoegenskaper förutsatt att det är råmjölk, förståss.

  Läs mer här och sök vidare angående detta ämne på Kaptenens blogg: http://ajitvadakayil.blogspot.com.es/search?q=a2+milk

  Själv skulle jag utan tvekan betala mer än femtio kr litern för denna mjölk bara den fanns tillgänglig. Behovet av denna mirakelprodukt torde vara enormt. Den svenska mjölkbonde som har tillräckligt med framsynthet och initiativförmåga torde kunna göra succé genom att importera en besättning riktiga, ”ohybridiserade” puckelförsedda A2-producerande Zebukor.

  A2 mjölken är bakgrunden till att man i Indien dyrkar sin boskap och förklarat dessa heliga. Naturligtvis, så håller man nu på att hybridisera bort dessa renrasiga A2-kor i Indien, anledningen är att mängden mjölk varje riktig puckelko producerar per dag ligger mellan 3 till max 20 liter, till skillnad mot den spannmålsmatade svartvita sorten, som alla bönder i Sverige håller idag, vilken kan ge över 60 liter per dag. Men denna höga kvantitet sker på bekostnad av försämrad kvalitet.

 7. Ett tillägg till ovan:

  Att krama maximalt med mjölk ur en ko genom ensidig avelsselektering för denna egenskap och genom ihärdigt utfodrande med spannmål och framförallt soja är och förblir avancerat djurplågeri!!! Ett djur som lätt skulle kunna bli 15 till 20 år gammal blir idag kanske max sex år gammal. Dessutom är det djurplågeri att skilja kalvarna från kon direkt efter födseln och sedan föda upp dessa på skumjölk eller vad det nu är för substitut man använder nuförtiden.

  A2 mjölk är en helt oexploaterad nisch inom hälsobranchen i Sverige. Kom igen någon mjölkbonde och våga satsa!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here