15 KOMMENTARER

 1. Den vanliga rappakaljan. Att helt förminska alla de cancersjuka som blivit helt friska eller uppehåller ett värdigt liv, under det att de äter mängder av antioxidanter är huvudlös vetenskap. Och sedan har dessa journalister mage att helt förringa dem och svälja hela hopkoket, är skandalöst. Tyvärr inget annat att vänta av etablissemanget.

 2. DN, SVT och andra ”oberoende medier” har på senare tid kört en anti-vitamin kampanj, denna kampanj är troligtvis finansierad av läkemedelsindustrin.

 3. Just nu sprider sig anti-vitamin-kampanjer i USA.. De vill ha oss sjuka, men vi vill vara friska (kriget fortsätter)..

 4. Jag reagerar också över hur svenska tidningar (utom DN denna gång) och nyhetsbyråer bara refererar till denna studie som om den vore oklanderligt vetenskaplig och korrekt.

  Och den massmediala spridningen över landet är massiv (hela landet impregneras med uppfattningen). Medierna som lägger ut denna nya påstådda sanning, att antoxidanter ger mer cancer, speglas av följande svenska medier utan granskning (det finns många fler):

  Massmedia
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=415&artikel=5772095
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5770378
  http://www.svtplay.se/klipp/1770454/antioxidanter-kan-forvarra-cancer
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/antioxidanter-kan-forvarra-cancer_8942708.svd
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2260267-antioxidanter-kan-forvarra-cancer
  http://www.skanskan.se/article/20140129/TTINRIKES/301299873/-/antioxidanter-kan-foumlrvaumlrra-cancer
  http://norrteljetidning.se/nyheter/riksnyheter/1.2363147-antioxidanter-kan-forvarra-cancer
  http://www.smp.se/nyheter/tt_inrikes/antioxidanter-kan-forvarra-cancer(4130748).gm
  http://www.barometern.se/nyheter/TT_inrikes/antioxidanter-kan-forvarra-cancer(4130753).gm
  http://www.pitea-tidningen.se/telegram/antioxidanter-kan-forvarra-cancer-8230466-default.aspx
  http://hallandsposten.se/nyheter/sverige/1.2782264-antioxidanter-kan-forvarra-cancer
  http://blogg.idg.se/kosttillskott/antioxidanter-cancer-och-statisk-elektricitet/
  http://nlt.se/nyheter/ttinrikes/1.2782261-antioxidanter-kan-forvarra-cancer
  http://www.bt.se/nyheter/tt_inrikes/antioxidanter-kan-forvarra-cancer(4130751).gm
  http://www.lnytt.se/69/Antioxidanter_kan_f%C3%B6rv%C3%A4rra_cancer/
  http://www.metro.se/halsa/antioxidanter-kan-forvarra-cancer/EVHnaC!kzvsHhHEF19Tg/
  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18263609.ab

  Nyhetsbyråer
  http://www.nyhetspressen.se/3194926.html
  http://www.nyhetsdatabasen.se/senaste-nytt-om/cancer.htm
  http://www.nyhetsbyran.se/nyhet.php?id=5521994
  TT

  Vetenskapspress
  http://fof.se/artikel/antioxidanter-slar-ut-kroppens-eget-forsvar

  Sjukhus, Landsting, förbund
  http://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter%20Detalj/antioxidanter-i-kosten-kan-forvarra-cancersjukdom.cid1201629
  https://vardforbundet.se/Vardfokus/Webbnyheter/2014/Januari/Antioxidanter-i-kosttillskott-kan-forvarra-cancersjukdom/

 5. Rapporteringen i de vanliga medierna är så uppenbart vinklad. Deras agenda är så genomskinlig. Varför?

 6. Lek med tanken att det gjorts en studie med två aparta cellgifter på möss och dessa inte funkade. Skulle TT, DN m fl svenska mainstream media kabla ut: ”Cytostatika kan förvärra cancer”?

 7. Olle det görs redan, fast på människor och medierna är totalt tysta. Även om deras egna medarbetare hamnar i eländet bryr de sig inte. Helt sjukt är bara förnamnet!

 8. En väldigt stor auktoritet på området Linus Pauling som för övrig vann två(!) Nobelpris gjorde omfattande studier på cancerpatienter med vitamin C. Doseringar på några tusen milligram förlängde livet rejält på bla patienter med stage 3 eller 4 cancer.
  Han var en stor man. Hur mycket hör man om honom idag?

 9. Gifterna signalerar till gener i fettvävnad att bilda nya fettceller samtidigt som de ökar inflammationer. De nya fettcellerna är ofta skadade, kan inte skapa hormonet leptin som behövs för viktnedgång och risken för typ 2 diabetes ökar. Flera studier har visat att giftet PCB ökar risken för diabetes. Dessutom påverkar gifterna sköldkörteln som ansvarar för kroppens ämnesomsättning. Om man exponeras för dessa gifter under graviditeten eller under amningen kan barnets hälsa påverkas allvarligt och risken för att barnet i framtiden blir överviktigt ökar. Via gifternas negativa påverkan på sköldkörteln kan barnets hjärnutveckling även rubbas. Ett problem med viktnedgång är just de gifter som frigörs till blodet; en studie visar att en 12 % reduktion i kroppsmassa ökar antalet gifter med ca 25-50 % i blodet. Vad ska man göra då? Jojobanta inte utan ha en långsiktig och sund strategi för viktnedgång, ha tillräckliga nivåer av antioxidanter, quercetin, d-vitamin samt ämnen som hjälper till med avgiftning och samtidigt skyddar lever, hjärnan och fettvävnad under din viktnedgångsperiod. Exempel på avgiftande och skyddande ämnen är silymarin, Alfaliponsyra, chlorella, c-vitaminer och E-vitaminkomplexet . Du ska givetvis inte tillföra mer gifter, dvs ät obesprutad mat, andas frisk luft, drick rent vatten och undvik ohälsosamma kemikalier.

 10. Påminner mig om skrämselkampanjen mot ”hepatit” bär!!
  Som mest komisk blev det när myndigheterna rekommendera att man ska koka bären (ta bort alla antioxidanter)!!

 11. Tobbe Guss
  Jag reagerar på förnekelse och ett litet mått av räts haverist känsla i era artiklar och inlägg. Gör riktiga studier och lägg fram bevis i stället för att lägga ner tid på tjafs.

 12. Mössen fick är alltså 72ggr resp. 358ggr starkare än rekommenderad dos av E-vitamin för en vuxen man på 70 kg och detta var farligt.

  Samma skola av forskare påstår att det är helt ok att ge k-vitaminsprutan till alla nyfödda.
  Den innehåller ett syntetiskt k-vitamin i dosen 20.000ggr starkare än normalt. Och detta ska vara helt ofarligt? (Sprutan innehåller dessutom tillsatsämnen glykocholsyra, natriumhydroxid, lecitin, saltsyra och vatten för injektionsvätskor.)

  Ref: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/03/27/high-risks-to-your-baby-from-vitamin-k-shot-they-dont-warn-you-about.aspx

 13. Självklart är antioxidanter bra.Att antioxidanter skulle vara skadligt är bara snack. En lika stor myt är att det ska ADHD-patienter kör bättre med amfetamin i kroppen. Klicka på min signatur och läs mitt ironiska inslag.

 14. E- vitamin måste kombineras med C-vitamin. Känt sedan 1963 (professor Esterbauer, Tylskland). Annars blir det en fri radikal. Inga antioxidanter uppträder ensamma i naturen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here