14 KOMMENTARER

 1. Kan bara direkt tacka Pia Hellertz som lagt så mycket tid och lagt ner så mycket arbete för att skriva en av de intressantaste recensioner jag läst. Och det kan ju bara betyda att boken är en guldgruva att klä egna erfarenheter med från tiden när seklerna var så mörka och upplevdes så hopplösa.

  Det blir ju med förödande konsekvens ett skryt att man som enda inblandad individ upplevde vårdens fruktlösa försök, farliga och riskabla medicinska experiment som totalt hopplösa och tog sin mats ur skolan för att få hjälp och hitta ett liv ingen, allra minst ägaren kunde tro bodde i ljusskygg själ.

  Vad bliva månde branschens gensvar på den avslöjande genomlysningen? Att konturer, skuggor och kontraster ser så skarpa ut att de hotar skära av deras livsnerv?

 2. Det är mycket sorgligt hur illa det är ställt på många områden i dag i samhället pga att olika industrier tillåtits få för stort inflytande. När det gäller psykiska diagnoser har väl ingen undgått att notera att vi har en explosiv utveckling av antalet personer som är sjuka i ”psykisk ohälsa”. Även barn och ungdomar är i ökad grad drabbade av depression, beteendestörningar samt oro/ångest och sömnstörningar. Det tragiska är att den ökande elektromagnetiska strålningen från bland annat trådlös teknik kan orsaka just psykiska sjukdomar och symtom men det är helt okänt bland läkarkåren vilket beror på att de förlitar sig på Socialstyrelsens, SSM:s och Folkhälsoinstitutets felaktiga påståenden. Det leder till felaktig onödig medicinering och en spiral av fortsatt ökad psykisk ohälsa eftersom man gör fel och ger fel råd. Rådet vid psykisk ohälsa i dag bör vara att att minska exponeringen för elektromagnetisk strålning, stänga av wifi, den trådlösa telefonen och mobilen vid huvudkudden och vistas mer utomhus i naturen med exempelvis promenader. Det är en sådan tragedi och ett sådan gigantiskt ekonomiskt slöseri enbart ur denna aspekt! Att stänga av wifi är gratis till skillnad från dyra ADHD-läkemedel och antidepressiva medel.

 3. Googla: lilly waves. Hela debatten om kemiska preparat är en avledare! Allt om sinnet och hjärna etc. är elektromagnetiskt.

 4. 2014 kom en bok som tar upp exakt samma ämne. Den heter Pillerparadoxen, skriven av R. Whitaker. Och vad har hänt? Inget, inget. Det är vi som måste börja protestera mot den galna förskrivningen av psykiatriska droger. Jag är själv en som överlevt 25 år i psykiatrins sk vård tack vare att jag inte ville ha deras droger. Psykiatrin vilar på falska grunder och det är som du Pia skriver ofta en överkänslighet mot gluten och ibland också kasein bakom de symtom som klassas som psykiska. Detta gäller även det som kallas schizofreni då studier visat att patienter tillfrisknar snabbare vid en diet fri från säd och mjölk. Det kan också vara brister på vissa vitaminer och mineraler som orsakar psykiska symtom. Till exempel är B-vitaminer och magnesium viktigt att tillföra vid stress. Vill läkarna att patienten ska bli frisk kan hen inte efter dessa avslöjande böckers information med gott samvete skriva ut psykdroger. Eller?

 5. Det är alltså värre att ha varit rejält sjuk, kommit ur skiten alla kan läsa de akademiska beskrivningarna av än skriva vilda fantasier om hjärnvågor….

 6. Glutenintolerans är oftast förväxlat med glyfosat ( Roundup ) intolerans, då är det lägligt att inte längre tillhandahålla glyfosattester, sammanträffande bara antar jag, bokotta dock det moderna vetet iallafall, välj gärna Dinkel

 7. Ett gäng kommentarer hade fastnat i filtret. Nu är samtliga godkända. Några togs sedan bort eftersom de handlade om att kommentarer inte publicerats. Problemet är att jag har en usel uppkoppling pga storm/kuling. Mobilmasterna skadas. / red

 8. Kan bara meddela att jag skrev ett kritisk inlägg angående ”Våld mot Psykiatrisk Klinik ” i Läkartidningen, där jag angrep psykiatrins sätt att behandla patienter och undrade om våldet inte var så oberättigat. Jag blev betecknat som ett nättroll av en ST läkare på KI.
  Redaktören försvarade mitt inlägg, vilket inger hopp om att det finns fortfarande lite yttrandefrihet kvar,

 9. Pia och Cecilia, ni har med största sannolikhet helt rätt när ni skriver att ”Psykiatrin vilar på falska grunder och det är ofta en överkänslighet mot gluten och ibland också kasein bakom de symtom som klassas som psykiska. Detta gäller även det som kallas schizofreni då studier visat att patienter tillfrisknar snabbare vid en diet fri från säd och mjölk.”
  Jag menar att det även är brister av vitaminer och mineraler samt omega-3 som orsakar psykiska symtom – vilket professor Rucklidge och professor Kaplan visat genom sin forskning. De har tillsammans fått närmare 200 artiklar publicerade. De har till och med visat att vi genom mycket höga doser med bredspektrum av vitaminer och mineraler samt även med omega-3 kan få de flesta av de symptom som vi i dag ser som neuropsykiatriska och/eller psykiatriska att avta alternativt att försvinna helt! Rucklidge föreläsning är väl värd att lyssna till: https://youtu.be/3dqXHHCc5lA

  Således kan man med största sannolikhet bli än mer fri från symptom på intolerans och läckande tarm om man kombinerar de två metoderna anpassad kost/diet och höga doser med nämnda kosttillskott – och ytterligare kombination av metoder, likt den som fd rådgivare i WHO lyfter fram genom förorden i boken ”Grönt för livet”, genom de dagliga och gröna drinkarna och, slutligen, även om vi följer metoden i boken ”Charmen med tarmen” och tar kosttillskott i form av tarmbakterier och kost som föder våra tarmbakterier, kan med största sannolikhet ”bara” medföra att det bli snäppet bättre 😉
  Tillser vi sedan att barn som unga och äldre med psykisk ohälsa får, för dem, roliga och dagliga rörelseaktiviteter (i stället, för som i dag, vara i mer eller mindre total stillhet på en psykiatriavdelning) så har vi serverat vad som fattas inom psykiatrins väggar i dag – men alla dessa metoder, och dess positiva behandlingsresultat, har psykiatrin medvetet tigit still om, och medvetet tystat ned, under drygt tjugo års tid. Jag är själv en av alla de observatörer som försökt påverka till positivare bedömnings- och behandlingsmetoder, innanför dess väggar, under de tjugo år som gått!

  Nu finns endast ett sätt kvar att agera på: Var och en bör vara sin egen vetenskapsman eftersom vi i väntan på evidens lär ta kål på än fler barn och unga samt vuxna med psykisk ohälsa än vad vid hit till dags har lyckats att göra. Vi måste agera nu och lyfta fram barns rätt till hälsa, ta vårt ansvar och följa dessa metoder – då följer vi FN:s Barnkonvention och de flesta landstings handlingsplaner! Då medverkar vi till att rädda, i stället för att skövla, fler liv!

 10. @Redhawk.

  Våldet/tvånget särskilt på slutna avdelningar har ju genom UG visat sig vara en arbetsmetod man också döljer i bristfälliga eller totalt uteblivna rapporter. I brist på adekvat behandling och terapi har man blott trista regler vilka personalen bara önskar patienterna snart bröt emot så att tristessen på deras arbetsplats får ett avbrott. Att sedan vissa av metoderna verkar vara rena önskedrömmen för perversion, skadeglädje och inget annat än maktutövning och dominans gör inte situationen mindre horribel i verksamheten och förklarar ju hur tydlig bristen på adekvat behandling de facto är.

  Om det är mycket illa där så visar sig alltså inte verksamheten i övrigt ha så mycket mänsklig substans heller.

  Vi måste nog se det som ett medicinindustriellt komplex drivet av fullständigt omänskliga villkor i profitens namn. Syster och Bror. Skapande inget annat än elände och oöverstigliga mängder offer i sin väg.

 11. Vilken bra recension! Ännu en bok jag gärna vill läsa.

  Betr. ”.. barn som är födda i december har diagnostiserats med ADHD än de som är födda i januari i samma klass. De är således nästan ett år yngre och har kanske lite svårare att sitta stilla i klassrummet.”

  Detta fick mig att minnas min egen upplevelse i första klass i folkskolan (som det hette då, 1954). Nu var jag visserligen född i januari men fick börja skolan vid 6 års ålder, eftersom jag var tidig med att läsa, skriva, räkna osv.
  Vet att jag fick genomgå ett skolmognads-test men minns ingenting av det. Däremot minns jag att jag hade svårt att sitta still i skolan och att det, efter ett tag, blev tal om att jag inte skulle gå i skolan längre utan komma tillbaka året därpå – tills min fröken plötsligt upptäckte att min stol var för hög!
  Mina fötter nådde alltså inte golvet och det var därför jag inte kunde sitta still ..benen somnade ju!
  Hade man känt till ADHD på den tiden, hade jag kanske rentutav fått den diagnosen!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here