2 KOMMENTARER

 1. Finner det både märkligt och trist att kommentarsfältet efter denna artikel är tomt…. DET triggade undertecknad att agera! ☺

  Har i familjens båda bilar monterat BlackVues dubbel-kamera-system — vardera kamera bandar allt framåt respektive bakåt med bred vinkel med MKT hög upplösning. De är mikroskopiskt små och syns inte utåt.
  Denna investering baserades på att trafiken blivit allt mer aggressiv kombinerat förarnas körskicklighet och omdöme sjunkit till häpnadsväckande låga nivåer.
  Att det eventuellt skulle vara ”olagligt” har jag visserligen känt till, men inte ägnat en tanke enligt devisen ”Det som inte syns, finns inte”.

  Investeringen är redan intjänad då en framförvarande bilist vid ett rödljus accelererade iväg, MEN bakåt in i min kylare. Föraren i den bilen hävdade helt fräckt att att JAG kört på HONOM!!
  ”Visst, om det är din uppfattning tycker jag att du ska skriva det i din skadeanmälan till ditt försäkringsbolag” sa jag till hnm, trygg i min förvissning om att mina kameror dokumenterat hela händelseförloppet — både bakåt och framåt. Så varför inleda ett meningslöst käftande då skuldfrågan redan var forensiskt klarlagd.
  Tack vare det kunde jag även ange bakomvarande bil som vittne i MIN anmälan, vilken kompletterades med en dvd-skiva med båda kamerors dokumentation av händelsen.
  Reparationen kostade mig inte ett öre och självrisken betalades av den väldokumenterat usle föraren.

  Jag anser att en ”Dash-Cam” av hög kvalitet är en bra investering och kan betraktas som ett utmärkt komplement till bilens ordinarie försäkring.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here