Per Oskar Svensson: När ska du gå i ide Gubb Jan Stigson?

publicerad 6 december 2009
- Per O. Svensson
Per Oskar Svensson - Foto: Blue Publishing, Wikimedia Commons, public domain
Per Oskar Svensson - Foto: Blue Publishing, Wikimedia Commons, public domain
Per Oskar Svensson – Foto: Blue Publishing (Blue.se), Wikimedia Commons, public domain

Jag känner idag att jag måste gå ut och svara på Gubb Jan Stigsons artikel på Newsmill, 27 november 2009 då jag inte tycker att Gubb Jan har någon som helst rätt i det han skriver.

Denna artikel publicerades ursprungligen på Newsmill.se 2009-12-06 och den återpubliceras med tillstånd från artikelförfattaren på samma datum i NewsVoice. Vill du också ha en artikel återpublicerad från Newsmill, kontakta NewsVoice.

Text: Per Oskar Svensson, advokat

När Svea Hovrätt beviljar resning i Levimålet, så får Gubb Jan Stigson inget gult kort. Istället blir det rött och du får lämna spelplanen. Ja, du får inte ens sitta på läktaren och titta på.

Du påstår dig veta vem som är Therese Johannesens biologiska pappa. I min bok namnger jag tre möjliga fäder och att en av dem kan ha fört bort Therese.

Ett annat faktafel. Jag skriver i boken att Björn Asplund – försvunne Johans far – sambodde med en kvinna som hade två barn innebärande att Björn var deras styvpappa. Ett faktafel som tyvärr är sant eftersom jag minns fel. Det var Björns och sambons gemensamma barn.

Jag påstår i boken – enligt Gubb Jan – att två DNA-fynd angående de norska mordfallen har undanhållits rätten. Det kanske ändå nämndes inför rätten av åklagaren van der Kwast säger Gubb Jan alternativt så redovisades fynden i diverse tidningar. Ja det är tur att Gubb Jan inte blev jurist.

Slutligen sveper Gubb Jan med hela handen och säger lögnaktigt att min bok är full av sådana faktafel. Ja, du Gubb Jan, du tror att dina exempel om faktafel bevisar att Quick är skyldig till alla de 33 mord han erkänt. Ditt examensarbete borde vara följande:
Hur förklarar du Quicks 100% alibi när mordet på Thomas Blomgren begicks?
Hur förklarar du att de två invandrarpojkarna, som Quick skall ha mördat men som har återfunnits vid liv?

Hur förklarar du att Quick erkänt mordet på Helen Nilsson från Hörby? Spermafynd i hennes underliv fällde den verklige mördaren Ulf Olsson.

Ja, det var tre Gubb Jan-exempel som berör skuldfrågan och svaren om du ens har dem så torde det ge dig en fribiljett att få åka med Kwast till Blåkulla.

Det återstår nu dagar eller någon vecka innan Svea Hovrätt offentliggör beslutet att rättssystemet själv kan tillrättalägga de grova fel som begåtts i Quickmordsutredningarna, dvs ja till Quicks resningsansökan och vi kan ge advokat Thomas Olsson ett stort grattis på förhand.

Det svenska rättssystemet har förmåga att själv återskapa allmänhetens förtroende för ett väl fungerande rättssystem.

Text: Per Oskar Svensson, advokat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *