John Lee Hooker – The Healer with Santana

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 juli 2010
- NewsVoice redaktion

John Lee Hooker (1917–2001) was an American blues singer-songwriter and guitarist, born near Clarksdale, Mississippi. Hooker began his life as the son of a sharecropper, William Hooker, and rose to prominence performing his own unique style of what was originally closest to Delta blues. He developed a ‘talking blues’ style that was his trademark. Though similar to the early Delta blues, his music was metrically free.

John Lee Hooker could be said to embody his own unique genre of the blues, often incorporating the boogie-woogie piano style and a driving rhythm into his masterful and idiosyncratic blues guitar and singing. His best known songs include “Boogie Chillen” (1948) and “Boom Boom” (1962). / Wikipedia

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *