John Lee Hooker – The Healer with Santana

0

John Lee Hooker (1917–2001) was an American blues singer-songwriter and guitarist, born near Clarksdale, Mississippi. Hooker began his life as the son of a sharecropper, William Hooker, and rose to prominence performing his own unique style of what was originally closest to Delta blues. He developed a ‘talking blues’ style that was his trademark. Though similar to the early Delta blues, his music was metrically free.

John Lee Hooker could be said to embody his own unique genre of the blues, often incorporating the boogie-woogie piano style and a driving rhythm into his masterful and idiosyncratic blues guitar and singing. His best known songs include “Boogie Chillen” (1948) and “Boom Boom” (1962). / Wikipedia


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelJeff Beck and Tal Wilkenfeld
Nästa artikelSven Ove Hanssons etiska dilemma
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer