Jag citerar nedan från Mona Nilssons artikel. Det ante mig. Man trollar lite med statistiken, utelämnar väsentlig information och tittar upp i det blå.
Medial berusning över gammal statistik
M I L J Ö M A G A S I N E T N r 5 0
Utdrag ur Mona Nilssons artikel
Större medier i Sverige och i utlandet basunerade den 4 december okritiskt ut budskap om att ”ny omfattande nordisk studie” visar att mobilen inte ökar risken för hjärntumör. Allmänheten har än en gång blivit lurad om mobilens risker.
Den svenska statistiken över hjärntumörer har stora brister. Antalet tumörer per invånare i Stockholmsregionen är oförklarligt hälften så många som de i västra Götaland, men även hälften av de i Norge och Danmark.
Studien är producerad i Danmark. Joachim Schuz och Christoffer Johansen har deltagit. De presenterade för tre år sedan den ”största studien någonsin”, finansierad av mobilindustrin, som visade att över tio års mobiltelefonanvändning minskade risken att få hjärntumör med 34%. De uteslöt 200 000 av de tyngsta användarna, vilket förklarar den märkliga minskade risken.
Schuz presenterade en kurva över antal fall av gliom i Danmark vid en EU-konferens i Umeå i oktober. Kurvan slutade 2003 och visade ingen ökning. Data till 2007 fanns tillgänglig sedan fyra månader. Efter 2003 ökade gliomfallen. Dessutom visar statistik från den nordiska databasen, Nordcan, ett trendbrott i ökningen av tumörer i centrala nervsystemet i framförallt Norge och Danmark de senaste åren.
Lars Klaeboe från norska strålskyddsmyndigheten, som deltagit i den nya studien, medger att antalet tumörer i centrala nervsystemet ökar tydligt i Norge någon gång efter 1995 och i Danmark några år senare.
Statistik från Post och Telestyrelsen visar att det är i slutet av 90-talet och särskilt efter 2003 som mobiltelefonanvändningen fullkomligt exploderat. År 2009 talar svenskarna fem gånger så mycket i mobiltelefon som 1999. Den ”nya” studien säger ingenting om riskerna med dagens omfattande mobiltelefonanvändning, som ökat tre gånger enbart efter 2003 i takt med att mobilsamtalen blivit allt billigare.
Källa: http://www.monanilsson.se/document/statistikstudie.pdf
Hanteringen av skadorna från mobiltelefonianvändningen påminner mycket om hur den franska regimen hanterade det ökande antalet av cancerfall och strålskador i Franska Polynesien efter en lång tid av atombombsprov. Där var taktiken att helt enkelt inte föra statistik på cancerfallen överhuvudtaget.
Busenkelt. Ingen statistik på cancer = ingen cancer.