Världsunikt videoarkiv med föredrag om parapsykologisk forskning nu online

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 november 2010
- NewsVoice redaktion

dean radin

Som medlem i Sällskapet för Parapsykologisk Forskning (SPF) kan du nu titta och lyssna på föredrag med världsledande parapsykologiska forskare.

Textkälla: editerad text från Tony Eckardts hemsida
På bilden: Dean Radin, forskare

SPF har sedan många år spelat in föredrag på video och nu har Tony Eckardt sedan många år aktiv i föreningen överfört inspelningarna digitalt till ett Windowsmedia format.

Under 2003 till 2008 spelades föredrag in antingen på video eller ljudband. Inte alla finns bevarade, men de mest kända föredragshållarna finns på video och en del på ljudband. Du kan se föredragen i din dator eller på TV från en DVD skiva.

Föredragshållarna vill inte ha spritt sitt föredrag på internet utan vi får visa dem för våra medlemmar, säger Tony Eckardt. Vi har då satt lösenord på dessa. Du får lösenordet från kassören som kontrollerar att du är medlem. Sen är det bara att logga in och se videon

Vissa inspelningar har vi satt en kostnad på för att täcka de omkostnader som varit för fördragshållaren, meddelar Eckardt. Priset är från 50 kr och uppåt.

Även om SPF inte vill gå ut med kostnaderna för att få hit internationellt erkända forskare och föredragshållare finns det anledning att tro att kostnader hamnar i spannet mellan 40,000-100,000 kr per föredrag och person. Vissa föredrag har omfattat flera föredragshållare vid ett och samma tillfälle.

Se lista på alla föredrag åren 2003-2008

Läs mer om hur du kan bli medlem i SPF för att komma åt föredragen

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *