Familjen med en helt självförsörjande livsstil mitt i staden

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 februari 2011
- NewsVoice redaktion

Den helt självförsörjande familjen bestående av 5 personer odlar all mat på 800 kvadratmeter och klarar sig på 180, 000 kr per år. Intäkterna kommer från försäljning av grönsaker till lokala restauranger och grannar. Den stora skåpbilen går på återanvänd vegetabilisk matolja. På taket till huset sitter solceller och varmvattnet värms upp av solen.

Familjen kallar sig själva för “locavores” vilket kan direktöversättas till det något kufiska termen “lokala ätare”. En bättre svensk term är förslagsvis: “självförsörjare” en livsstil som egentligen härstammar från det uråldriga sättet för människan att leva av naturen fast i det här fallet, mitt i en stad.

Metoderna som familjen tillämpar inspireras förmodligen av Permaculture-tänkandet.

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Dock får man tänka på att det är inga städer som har 800 kvm per invånare, därmed blir detta ingen helhetslösning. Vissa stadsbor kan bli självförsörjande men inte hela städer.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *