Familjen med en helt självförsörjande livsstil mitt i staden

2
188

Den helt självförsörjande familjen bestående av 5 personer odlar all mat på 800 kvadratmeter och klarar sig på 180, 000 kr per år. Intäkterna kommer från försäljning av grönsaker till lokala restauranger och grannar. Den stora skåpbilen går på återanvänd vegetabilisk matolja. På taket till huset sitter solceller och varmvattnet värms upp av solen.

Familjen kallar sig själva för “locavores” vilket kan direktöversättas till det något kufiska termen “lokala ätare”. En bättre svensk term är förslagsvis: “självförsörjare” en livsstil som egentligen härstammar från det uråldriga sättet för människan att leva av naturen fast i det här fallet, mitt i en stad.

Metoderna som familjen tillämpar inspireras förmodligen av Permaculture-tänkandet.

2 KOMMENTARER

  1. Dock får man tänka på att det är inga städer som har 800 kvm per invånare, därmed blir detta ingen helhetslösning. Vissa stadsbor kan bli självförsörjande men inte hela städer.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here