Torbjörn Sassersson News blir NewsVoice

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 april 2011
- NewsVoice redaktion
TSNews blev NewsVoice den 22 april 2011
TSNews blev NewsVoice den 22 april 2011
Torbjörn Sassersson News blev NewsVoice den 22 april 2011

Bloggen “Torbjörn Sassersson News” transformeras nu till “NewsVoice”. Behovet finns av en nättidning som är mer fristående från personen Torbjörn Sassersson.

Behovet finns framför allt av en ny nättidning som fyller ett medievacuum eftersom stormedias journalister inte längre bedriver undersökande journalistik utan istället mest följer John i storindustrins intressen, enligt dem själva.

Journalister på DN, SvD, Sveriges Radio och SVT och andra medier vittnar viskandes i korridoren om en ackumulerande obehagskänsla av att inte få utöva sitt yrke. Skulle de gå emot “intressena” är det bara att säga upp sig. Styrningen av dagens gammelmedia sker framför allt genom rekryteringen. Endast journalister med “rätt” tankar blir anställda.

Jag återkommer om hur NewsVoice ska utvecklas. Transformationen kommer att ske i flera mindre steg. Ett e-zine växer fram organiskt vars slutdestination avgörs av flera faktorer. Du som läsare är en av dem.

Stöd satsningen genom en frivillig prenumerationsavgift eller genom att annonsera. Du kan även bidra med artiklar.

Redaktören, Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NewsVoice
 • Det är mer korrekt att skriva: “en nättidning som är MER fristående från…”. Korrigerade just min text.

  Det betyder att det kommer in fler infallsvinklar från olika personer än från mest mig själv. TS News som var mer mitt privata blogzine var av naturliga skäl person-åsikts-orienterad. Nu ska det bli något mer brett, men jag är förvisso redaktören.

  Red

 • Hej Ruben.

  I och med NewsVoice-upplägget expanderar nättidningen och kan bli mer än vad den var som TS News. Det nya NewsVoice kommer att fortsätta vara det TS News var och lite till. Det kommer att vara främst på svenska tills vidare.

  Om jag tar mig friheten att jämföra med Newsmill.se kommer NewsVoice inte vara politiskt orienterad. Om jag jämför med Sourze.se kommer NewsVoice vara tydligare profilerad. Om jag jämför med DN (vilket iofs är omöjligt) kommer NewsVoice inte vara lika mycket mainstream.

  Torbjörn

 • NewsVoice? blir det mer internationellt inriktat?
  Jag tycker den här sidan var helt utmärkt.
  Den väcker frågor som ingen annan tidning.
  Den tar till vara oliktänkande människor och deras orättvisa bemötanden.
  Den öppnar sinnen för positiva tankar tycker jag.
  Vad mer kan man begära?
  Ja med min begränsade syn kan jag nog inte förstå varför den behöver omvandlas, men jag litar på er för jag ser bara fördelar med det ni gjort hittills.
  Lycka till önskar jag er!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *