Kate Winslet – What If

publicerad 25 maj 2011
- av NewsVoice
Kate Winslett musikvideo YouTube screengrab Chrishortonproductions.com

Kate Winslet, född 5 oktober 1975 i Reading, Berkshire, är en brittisk Oscarsbelönad skådespelerska och sångerska.

Winslet föddes i en familj där de flesta hade anknytning till skådespeleri: båda hennes föräldrar var skådespelare, hennes morföräldrar höll igång ett teatersällskap i Reading och hennes morbror var även han skådespelare. Vid elva års ålder fick Kate Winslet sin första roll, där hon dansade i en reklamfilm för flingor.

Genombrottet för henne kom i filmen Svarta änglar regisserad av Peter Jackson. Det som gjorde henne till en filmstjärna var dock hennes medverkan i filmen Titanic, där hon spelade Rose, en av passagerarna på fartyget (huvudpersonen).
Hon har en dotter (född 2000) med den före detta maken Jim Threapleton och en son (född 2003) med den nuvarande maken Sam Mendes.