Kate Winslet – What If

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 maj 2011
- NewsVoice redaktion
Kate Winslett musikvideo YouTube screengrab Chrishortonproductions.com

Kate Winslet, född 5 oktober 1975 i Reading, Berkshire, är en brittisk Oscarsbelönad skådespelerska och sångerska.

Winslet föddes i en familj där de flesta hade anknytning till skådespeleri: båda hennes föräldrar var skådespelare, hennes morföräldrar höll igång ett teatersällskap i Reading och hennes morbror var även han skådespelare. Vid elva års ålder fick Kate Winslet sin första roll, där hon dansade i en reklamfilm för flingor.

Genombrottet för henne kom i filmen Svarta änglar regisserad av Peter Jackson. Det som gjorde henne till en filmstjärna var dock hennes medverkan i filmen Titanic, där hon spelade Rose, en av passagerarna på fartyget (huvudpersonen).
Hon har en dotter (född 2000) med den före detta maken Jim Threapleton och en son (född 2003) med den nuvarande maken Sam Mendes.


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Kate Winslet
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *