Eva Ensler: The Crisis in my Body is the Crisis in the World

publicerad 11 augusti 2011
- av Torbjörn Sassersson red.

Kärnbudskapet i Eva Enslers framförande är att den mentala, emotionella och kroppsliga kris hon upplevde ÄR krisen som just nu sker i världen när jorden våldtas av människan som en följd av girighet och bristande omdöme. När jag lyssnar på Eva Enslers tal på TED tänker jag på en annan kvinna, Jill Bolte Taylor och hennes slaganfall som fick existentiella och filosofiska konskvenser inte bara för henne själv utan för miljontals människor som lyssnat på hennes tal.

Eva Enslers och Jill Bolte Taylors tal skär båda lika djupt ner genom lager av distraktioner så att vi tydligt kan se människans existentiella realitet och samverkan med likväl som påverkan på jorden.

Eve Ensler is a poet, writer and activist. She lived in her head. In this powerful talk from TED Women, she talks about her lifelong disconnection from her body -- and how two shocking events helped her to connect with the reality, the physicality of being human.

TED Talks is a daily video podcast of the best talks and performances from the TED Conference, where the world's leading thinkers and doers give the talk of their lives in 18 minutes.

Eve Ensler