Skeptikern Edzard Ernst avgår från sin tjänst som professor i alternativmedicin

  0
  306

  Dagens Homeopati skriver idag att Edzard Ernst avgår från sin tjänst, som Storbritanniens professor i komplementär och alternativmedicin.

  “Edzard Ernst forskningsenhet vid Exeter universitet riskerade att läggas ned. Men nu när Ernst beslutat att avgå, har man istället bestämt att ge enheten respit och istället söka efter en ersättare.”

  Marina Szöges, redaktör för Dagens Homeopati, förklarar: Anledningen att Edzard Ernst har kommit i blåsväder kan vara att han dels anklagat prins Charles för kvacksalveri som är positivt inställd till både alternativmedicin och ekologiskt jordbruk och dels att forskarvärlden tröttnat på Edzard Ernsts forskningsmetoder där han vinklar och exkluderar efter eget huvud.

  Ernst’s complementary medicine research unit at Exeter’s Peninsula School of Medicine had been threatened with outright closure, but the university has now offered it a reprieve and says it is seeking a successor to Ernst to lead it. “It looked as though I had to go, and that was the price for the unit to continue,” Ernst said. “I pay the price gladly as it is a small price to pay for the unit to continue.” Source

  Martin Invar som leder Osher Centrum en studie på alternativmedicin (pengar från Osher Foundation, USA) vid Karolinska har använt sig av Edzard Ernst som frilansande rådgivare.

  Läs hela artikeln


  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer