Skeptikern Edzard Ernst avgår från sin tjänst som professor i alternativmedicin

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 oktober 2011
- Torbjörn Sassersson red.
Osher Centrum Leaks

Dagens Homeopati skriver idag att Edzard Ernst avgår från sin tjänst, som Storbritanniens professor i komplementär och alternativmedicin.

“Edzard Ernst forskningsenhet vid Exeter universitet riskerade att läggas ned. Men nu när Ernst beslutat att avgå, har man istället bestämt att ge enheten respit och istället söka efter en ersättare.”

Marina Szöges, redaktör för Dagens Homeopati, förklarar: Anledningen att Edzard Ernst har kommit i blåsväder kan vara att han dels anklagat prins Charles för kvacksalveri som är positivt inställd till både alternativmedicin och ekologiskt jordbruk och dels att forskarvärlden tröttnat på Edzard Ernsts forskningsmetoder där han vinklar och exkluderar efter eget huvud.

Ernst’s complementary medicine research unit at Exeter’s Peninsula School of Medicine had been threatened with outright closure, but the university has now offered it a reprieve and says it is seeking a successor to Ernst to lead it. “It looked as though I had to go, and that was the price for the unit to continue,” Ernst said. “I pay the price gladly as it is a small price to pay for the unit to continue.” Source

Martin Invar som leder Osher Centrum en studie på alternativmedicin (pengar från Osher Foundation, USA) vid Karolinska har använt sig av Edzard Ernst som frilansande rådgivare.

Läs hela artikeln


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Edzard Ernst
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *