Steely Dan – Do It Again

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 oktober 2011
- NewsVoice redaktion

Steely Dan var ett amerikanskt rockband som bildades 1972 i Los Angeles, Kalifornien av Donald Fagen och Walter Becker. Båda personerna var tillbakadragna som avskydde turnéer och medieuppmärksamhet. De kompenserade genom att försöka bestå som ett studioband. Gruppen Steely Dan spelade sin sista konsert i Santa Monica 4 juli 1974.

Musiken har dragning åt jazz, rhythm and blues och funk, även om rocken är grund. Texterna är ofta ironiska. Några av gruppen mest kända låtar är “Rikki Don’t Lose That Number”, “Black Friday”, och “Hey Nineteen”. Deras kanske mest kända album var Aja från 1977. 1981 avslutade duon sitt samarbete men återbildade Steely Dan för live-konserter under 1990-talet. 2000 kom gruppens första studioalbum på 20 år: Two against nature.

Namnet Steely Dan är taget från en dildo och gruppen valdes in i Rock and Roll Hall of Fame år 2001.

Steely Dan, Wikipedia

www.steelydan.com

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Steely Dan
Stöd NewsVoice 2024
  • Do it again med Steely Dan var min favoritlåt 72/73 då jag var 22 år.
    Fantastiskt välproducerad musik som håller än idag.
    Gillade även Donald Fagens solodebut IGY från början av 80 talet.
    Den låten handlade om det internationella geofysiska året 1958.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *