GlaxoSmithKline får böta 3 miljarder USD efter brottsmål – bötern är världsrekord

0
152

GlaxoSmithKline agreed to pay $3 billion to resolve U.S. criminal and civil investigations into whether the U.K. company marketed drugs for unapproved uses and other matters, its biggest legal settlement.

Washington Post, 2011-11-03,  By Phil Serafino and Makiko Kitamura

Negotiations over the terms are ongoing and will be completed next year, the London-based company said in a statement today. The cost is covered by existing legal provisions and will be paid from the company’s cash resources, Glaxo said.

The Glaxo settlement would trump the $2.3 billion Pfizer paid in 2009 over the marketing of its Bextra painkiller and other drugs and the $1.4 billion Eli Lilly paid the same year over sales of its Zyprexa anti-psychotic medicine. The Bextra accord had been the largest pharmaceutical marketing settlement in U.S. history.

Read more

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här