Vaccinationsskandal i Norge från 90-talet kom upp i ljuset långt senare

publicerad 19 november 2011
- av NewsVoice

Omfattande testvaccinationer av 167, 000 testpersoner i Norge 1987-1994 fick förödande konsekvenser. Tiotusentals värnpliktiga fick vaccinet utan att få veta dess experimentella innehåll. Minst 229 personer fick mycket allvarliga symptom som klassificerats som myalgisk encefalomyelit ME/CFS dvs kroniskt trötthetssymptom, skriver 2000-Talets Vetenskap.

Först nu avslöjades det misslyckade experimentet och utredningar pågår ännu. Myndigheternas benhårda linje är att inga bevis finns för ett samband och den bortviftande attityden känns igen från t ex Sveriges och USAs hälsoansvariga myndigheter.

Det är intressant att konstatera den gemensamma faktorn mellan denna skandal i Norge och narkolepsiskandalen 2010, nämligen extrem trötthet och medvetandeförlust. [red anm]

Källa: 2000 Talets vetenskap, nr 5, 2011, sid 26


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: vaccination
 • Ja vi är många offer (just nu ett 90 tal kända) efter 2009 års vaccinering mot Svininfluensan..Vi mörkas, vi finns inte enligt samhället Men trots det är vi fortfarande drabbade två år efter vaccinet av märkliga symtom!

  Svåra allergiska pågående reaktioner, förvärrad allergi. Cirkulationsrubbningar.
  Blåsor/Sår i munnen, hormonrubbningar, svår nervsmärta, neurologiska symtom. Stelhet, förlamande trötthet/matthet, konstant eller växlande influensakänsla i kroppen, Oförklarliga temperaturökningar, svåra kroniska smärtor, ansiktsförlamning, krampkänsla, en onormalt snabb fysisk och mental trötthet, synrubbningar, och andra ögonsymptom, känselrubbningar, yrsel,balanssvårigheter, huvudvärk, tryck i bröstet/svårt att andas utan att ha astma. Illamående, svagheter/domningar i armar, ben och händer, motoriska störningar, oförmåga att gå, oförmåga att prata!

  Detta lever vi med dagligen medan Socialstyrelse LMV och samhället Mörkar!

  • Det är precis det här jag förstått skulle hända. Jag skrev det redan hösten 2009. Det du skriver är oerhört viktigt att det dokumenteras. Om DET inte dokumenteras så finns NI inte. Följande måste göras:

   Rapportera biverkningar hos Läkemedelsverket: http://wp.me/p17M3t-2OT

   och

   Starta en sajt för vaccinationsskadade, eller finns redan en?

   Nästa steg:

   Facebooka och bygg nätverk där alla som drabbats av vaccinen kan tipsa varandra om att biverkningarna enligt kan och måste dokumenteras.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *