Torbjörn Sassersson: Min pappa avled 10 dagar efter influensavaccination

33

Jag måste tyvärr meddela att min pappa Ingemar (78 år) avled 10 dagar efter att han tagit den vaccination som i landet rekommenderas till äldre personer. Han fick vaccinet den 27 december 2011, insjuknade fem dagar efter sprutan i lunginflammation och blodförgiftning och avled den 6:e januari 2012. Innan sprutan var han lätt förkyld, men i övrigt vid god hälsa och aktiv. Jag varnade mina föräldrar flera gånger för dessa bluffvaccin. Inte ens efter att min mamma blev kraftigt sjuk år 2009 dagen efter hon fick svininfluensavaccin ändrade min pappa uppfattning. Hans tro på vaccin var starkare än informationen om riskerna med dessa vaccin.

Nu är mardrömmen här. Det är det värsta jag varit med om hela mitt liv. Det som håller uppe modet är tanken att jag förhindra andra från att drabbas av samma sjukhusignorans.

Följ händelseutvecklingen på Vaccin.me

Torbjörn Sassersson, webbredaktör för Vaccin.me

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

33 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
30 januari 2012 kl 20:47

Torbjörn: Varför har du tagit bort mina kondoleanser och övr kommentar?

svensson
Gäst
17 januari 2012 kl 19:41

Intressant fall. Och tragiskt. För vad det är värt ger jag mitt deltagande.

Om influensavaccinering och allt vad därtill hör har jag kommenterat på PerraJ:s blogg, som länkade hit. Annars kom jag att tänka på detta med “kallt Sverige, att inte vaka vid dödsbädd” osv. Utan att dra min personliga historia kan jag säga att detta gav en tankeställare. Man ska försöka vara där så mycket det går, det blir min mentala anteckning iaf. Det kanske även utvecklar en själv.

Du skrev 13/1:

“Vi kommer att se en anstormning av genmediciner som handlar om att genvaccinera hela befolkningen för att som påstådd förebyggande åtgärd skydda mot alla sjukdomar. KI och den nya superforskningsanläggningen som nu byggs där för 50 miljarder kronor kommer att ha en internationellt central betydelse, enligt en källa.”

Ja så är det nog. Men världen är på väg bort från denna sinnesslöa materialism, att se människan som blott en maskin som lagas med metalliska mediciner och kirurgiska ingrepp. Så har jag sett i min krustallkula.

KI ligger typ norr om Stockholm va? Hela terrängbiten längs E4 till Arlanda är full av människofientlig termitarkitektur, enorma lådor och plåtlador inställda på konsumism, kontroll, tortyr och terror. Det måste bli ändring och det kommer att bli ändring.

Läsaren
Läsaren
Gäst
16 januari 2012 kl 19:48

Beklagar sorgen, förlorade själv min far för några månader sedan. Dina alternativa nyheter är intressanta,

// Läsare

Perra J
Gäst
15 januari 2012 kl 18:38

Jag länkar till detta inlägg på min blogg: http://perraj.wordpress.com/2012/01/15/vaccinerna-skordar-offer/

Anders
Anders
Gäst
14 januari 2012 kl 14:10

Min far dog tre dagar efter influensavaccin 2006. Han hade haft infektioner ett tag innan men vid vaccinationen ska han ha varit frisk. Jag har hela tiden trott att det funnits ett samband men hur går man vidare… Tack för att du delger infon. Den var värdefull. Mörkertalet behöver utredas. Beklagar att många drabbas på olika sätt av dessa vacciner.

Daniel
Daniel
Gäst
14 januari 2012 kl 13:25

Lider med dig Torbjörn. Om man ska se det lilla ljus i akuta tragiska situationer, i detta fall din, på ett spirituellt plan kommer det här få dig kämpa mer än någonsin för att nå ut all den kunskap du har och besitter. Det behöver inte vara någon tröst, men allt har en mening. Och din far har det nog bra där han är nu och kan vila ut från denna stressiga snedrivna värld som du och miljontals människor med dig försöker och kommer förändra. När allt är slut träffar de vi älskar alla en dag igen på ett bättre ställe än detta. All kärlek till dig och ditt arbete.

NewsVoice
14 januari 2012 kl 12:47

Tack Anders, Ruben och Henrik.

Henrik Palmgren
Gäst
13 januari 2012 kl 22:41

Väldigt tråkigt att höra om din far Torbjörn. Måste kännas hemskt att varnade med att dina föräldrar ändå valde att litar på “rekommendationer” från den auktoriserad överstatlighet. När ska folk förstå och hur många liv ska det kosta?

Anders Nordström
Anders Nordström
Gäst
13 januari 2012 kl 20:36

Torbjörn, jag beklagar sorgen.

ruben
ruben
Gäst
12 januari 2012 kl 22:29

Beklagar sorgen Torbjörn!
Önskar dej och dina närmaste allt gott.

Fredrik Fridsten
Gäst
12 januari 2012 kl 11:09

Hej Torbjörn,

Jag är medveten om att vi i många fall har olika uppfattning om saker och ting, men jag vill ändå skriva för att uttrycka mitt deltagande i detta fall.

Mina tankar går till dig och jag önskar dig och dina nära allt gott.

MVH
Fredrik Fridsten

NewsVoice
Reply to  Fredrik Fridsten
12 januari 2012 kl 11:34

Tack Fredrik. Diverse debatter reduceras till småproblem när en anhörig går bort. Perspektiv.

Vänliga hälsningar Torbjörn

Pål BergströmD
11 januari 2012 kl 16:28

Så tråkigt. Beklagar.

Lotta
Lotta
Gäst
11 januari 2012 kl 15:41

Beklagar verkligen sorgen Torbjörn. Jag fick brottas med min pappa att inte vaccinera sig mot svininfluensan. Varje gång vi samtalade tyckte han att det jag sa lät vettigt…men sedan läste han dagstidningarna och ändrade sig igen. Till slut fann jag en välskriven artikel på nätet med innehållsförteckningen på ingredienserna, och han bestämde sig för att avstå. Men det var inte lätt.
Tilltron till myndigheterna är så stark.
Pappersmedia och myndigheterna har sålt ut oss.

NewsVoice
Reply to  Lotta
13 januari 2012 kl 12:53

Du skrev: “Pappersmedia och myndigheterna har sålt ut oss.”

Absolut. Stormedierna är viktiga opinionskanaler för vaccin. Det var därför NewsVoice nominerade vetenskapsjournalisten och vaccinföreträdaren Karin Bojs till Årets Förvillare. Hon vann inte, men det gjorde Smittskyddsinstitutet av samma skäl, vacinövertro.

Min pappa var mycket envis. Jag varnade för vaccin under en längre period, men det räckte inte.

Jan-Ola Gustafsson
Jan-Ola Gustafsson
Gäst
11 januari 2012 kl 12:16

Jag beklagar din fars bortgång till följd av det numera globala myndighetsintresset för att via nationella kampanjer massvaccinera sina befolkningar. En del kommentatorer här har funderat över varför svensken i allmänhet gärna slaviskt följer de flesta påbud som kommer “uppifrån”.
En fenomenal redogörelse för hur utbildningssystemet under många år skapat denna nedbrytning av individens sunda förnuft och egna beslutsfattande finns i en film (på engelska) som lagts ut på
http://kristofferhell.org/2012/01/skolan-forstord-med-flit. En dam som heter Charlotte Iserbyt berättar kronologiskt hur processen skett i USA med följdverkningar i andra länder. Titta på hela den filmen, lyssna noga och fundera över detta och sprid den vidare till dina bekanta.

Den engelske journalisten Roland Huntford som i många år var korrespondent för The Observer i Sverige skrev en bok som heter “The New Totalitarians” utifrån vad han erfor i det svenska samhället. På svenska heter boken “Det blinda Sverige” och kom ut på 70-talet men gavs ut i nyutgåva för ett fåtal år sedan. Han hävdar bl a att huvuddelen av vår befolkning gradvis gjorts beroende av bojor i form av räntor, beroende av bidrag och subventioner och en allomfattande förlitan på den information som kommer via statliga och offentliga kanaler. Resultatet har blivit ett slaveri där man inte ser fysiska bojor utan det handlar omen mental programmering som liknar det antika ordspråket: Det som kännetecknar en slav är inte bojorna utan slavsjälen. Huntford hävdar att majoriteten av svenskarna sålunda bringats att älska sin träldom och därför i likhet med hundarna inte har något intresse att bita den hand som föder dem.

Läs denna bok som de senaste åren har blivit en ögonöppnare av rang för de människor som fortfarande har tålamodet och förmågan att läsa en bok.

Lycka till med din blogg och jag önskar dig kraft att fortsätta kampen mot många av de orättfärdigheter som begränsar våra liv i dessa dagar.

En engelsk journalist som i måmg

NewsVoice
Reply to  Jan-Ola Gustafsson
13 januari 2012 kl 12:58

Stort tack för ditt informativa inlägg. Jag ska böckerna och kolla filmen och förmodligen publicera en sida med filmen även på NewsVoice.

En annan bok av intresse: “Är svensken människa” av Lars Trägårdh:

http://www.bokus.com/bok/9789113021911/ar-svensken-manniska-gemenskap-och-oberoende-i-det-moderna-sverige/

“I Är svensken människa? undersöker historikerna Henrik Berggren och Lars Trägårdh denna modells historiska rötter. De gör det genom att spåra vad de menar är modellens förutsättning, den svenska statsindividualismen. De visar att den “svenska modellen” har mycket djupare rötter än vad man hittills antagit.”

Staffan Mystiker
Gäst
11 januari 2012 kl 11:39

Väldigt tråkigt att höra Torbjörn.
Att det ska vara så svårt att få människor att förstå hur farliga vacciner är.
Efter svininfluensaskandalen med narkolepsi och andra sjukdomar så trodde man att en ny insikt rörande vacciner hade väckts.
Man har ju massor med nya vacciner som står i kö för att bli godkända.Nog bara en formalitet f.ö.
Tror det kommer ett vaccin nu mot stress som dödar alla receptorer för endorfiner.

NewsVoice
Reply to  Staffan Mystiker
13 januari 2012 kl 13:08

Tack. Intressant det du nämner om nya vaccin.

Vi kommer att se en anstormning av genmediciner som handlar om att genvaccinera hela befolkningen för att som påstådd förebyggande åtgärd skydda mot alla sjukdomar. KI och den nya superforskningsanläggningen som nu byggs där för 50 miljarder kronor kommer att ha en internationellt central betydelse, enligt en källa.

Till “gen-clustret” hör även “Stockholm Brains Institute”. Det finansieras och stöds av bla FOI, mjukvar- telekom och elektronikindustrin.

Faktum är att Datainspektionen nyligen försökte stoppa en annan del av “gen-clustret” nämligen LifeGene.

Spektaklet är ett kommersiellt jippo initierat av läkemedelsindustrin med syftet att säkerställa och öka intäkterna för industrin. Vi folket ÄR kunderna.

LifeGene:
https://newsvoice.se/2012/01/09/datainspektionen-kraver-att-karolinska-institutet-stoppar-lifegene/

Perra J
Gäst
Reply to  NewsVoice
13 januari 2012 kl 22:07

Väldigt oroväckande saker du uttrycker här, Torbjörn. Men jag jag läste nånstans att Hela Världen skulle vaccineras mot svininfuensan – att det var vad som var meningen. Undrar varför det inte lyckades? Undrar om det var den här sändningen av fågelinfluensavirus som skulle ha blivit vaccin – om inte en nitisk tjeckisk kontrollant (typ) hade gjort ytterligare ett test på några försöksdjur. Det var detta som Jane Bürgermeister rotade i…

Unionsmedborgare
Unionsmedborgare
Gäst
10 januari 2012 kl 23:55

Torbjörn…Jag beklagar sorgen och säkerhetsbrist med vaccinet!

Om du vill, kan och vågar? Ta reda på vem som ansvarade för vaccinationen, om det var en anstäld, ta reda på arbetsgivarens namn och organisationsnummer och säte. Skriv brev till sryrelsen för rättssubjektet som EN drabbad enskild medborgare och kräv skadestånd för säkerhetsbrist.

Arbetsgivare är en näringsverksahet som lokalt på den inre marknaden har STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist som drabbar enskild person (familjemedlem), lokalt på den inre marknaden i EU.

Mvh Unionsmedborgare, med kunskap, tänk och handling att förstå när, var och varför.

NewsVoice
Reply to  Unionsmedborgare
11 januari 2012 kl 00:14

Tack för din kommentar. Vaccinantionen skedde på Vårdcentralen i Liseberg, Sthlm. De borde informeras ja kanske anmälas eller hur menar du?

Jag tror det är en omöjlig väg att hoppas på att vaccinet erkänns ligga bakom insjuknandet pga vaccinskadeförnekandet. Men i anmälan mot Huddinge sjukhus ska det sjävklart komma med.

Jag kommer även att anmäla insjuknandet och dödsfallet som läkemedelsskada hos Läkemedelsverket bara för att få in en rapport där med.

Alla andra bör göra samma sak. Man behöver så att säga inte vara död för att göra det.

Torbjörn

Unionsmedborgare
Unionsmedborgare
Gäst
Reply to  NewsVoice
11 januari 2012 kl 13:01

Tack för intresse!

Du har som nära familjemedlem rätt till skadestånd om ”Vårdcentralen i Liseberg, Sthlm” är en näringsverksamhet, med STRIKT produktansvar för säkerhetsbrist i den tjänst som din far fick gratis eller betalade för i tid och rum, som EN drabbad enskild medborgare, lokalt p.d.i.m. i EU.

LäkemedelsvÄrket är bara en svensk tillsynsmyndighet som i brev till enskild medborgare inte vill, kan eller vågar kvalitetssäkra producerat resultat, med namnunderskrift av den som i tid och rum företräder LäkemedelsvÄrket, som svensk tillsynsmyndighet, lokalt på den inre marknaden i EU.

Det är den som tillverkar eller importerat vaccinet, som har STRIKT produktansvar för eventuell säkerhetsbrist i den produkt som ”Vårdcentralen i Liseberg, Sthlm” injicerat i enskild vårdtagare.

Strikt produktansvar vänder upp och ner på kunskap, tänk och handling, hos humana resuser, som i tid och rum representerar svensk lagstiftare, domstol och exekutivt organ och som i tid och rum enligt den svenska regeringen skall skydda det allmännas skadeståndsansvar, mot EN drabbad enskild medborgare som vill, kan och vågar klaga till EU-kommissionen och kräva skadestånd av det allmänna med hjälp av JK eller i den domstol där ”Vårdcentralen i Liseberg, Sthlm” har sitt säte, om ”Vårdcentralen i Liseberg, Sthlm” är en äkta näringsverksamhet.

OBS! Använd inte kollektiva ord som vi, ni, man och alla andra tycker eller tänker si eller så, p.g.a. att kollektiv u.p.a., har inga rättigheter och skyldigheter lokalt på den inre marknaden!

Börja med att ta reda på vem som trovärdigt ägde ”Vårdcentralen i Liseberg, Sthlm” när eventuell säkerhetsbrist producerades i tid och rum. Fråga i brev till styrelsen för ”Vårdcentralen i Liseberg, Sthlm” om ”Vårdcentralen i Liseberg, Sthlm” (myndighet, företag eller förening) i tid och rum har kvalitetssäkrat leverantören av vaccin och det vaccin som kan vara en säkerhetsbrist, – om du inte får ett rättssäkert svar från ”Vårdcentralen i Liseberg, Sthlm” som näringsverksamhet eller förslag på avtal med ersätting, kontakta då kommunens miljö och hälsovårdsnämnd och fråga varför och vem som har strikt produktansvar för säkerhetsbrist i vård, skola och omsorg, lokalt på den inre markanden i Europeiska unionen.
Mvh Unionsmedborgare

NewsVoice
Reply to  Unionsmedborgare
13 januari 2012 kl 13:11

Mycket intressant!

Perra J
Gäst
10 januari 2012 kl 23:47

Torbjörn, det smärtar mig djupt att höra detta. Men det förvånar mig tyvärr inte heller. Jag har också försökt varna folk för vacciner, men känner att jag drar på mig ilska om jag insisterar. Varifrån kommer den ilskan?

Sverige lär vara det allra mest ateistiska landet i världen. Det betyder att ingen annanstans är tilltron till de strukturer människan skapar, så stark som här. Ingen annanstans är tilltron till auktoritet så stark som här. Och då företrädesvis vetenskaplig sådan. Det är en blind tro på auktoritet det handlar om. Det är ignorans! Och alla, även de allra mest intelligenta och till synes medvetna individer faller för det.
Och det är när man pekar på dessa ”blinda fläckar” av ignorans som ilskan väcks.
Medvetenheten om vacciner handlar inte bara om att påvisa risker med det, utan också om att revidera hela vår syn på Auktoritet. Att se bjälken i vårt eget öga.

Som svenskar är vi ”ordentliga” och rusar automatiskt iväg och tar en spruta när vi hör att dom har kommit. Det ska bara göras. Sverige är extremt i detta fall, men det kommer att bli ändring.
Jag hoppas och tror att du kan gå vidare efter det här. Men din far är kvar, i annan gestalt.

NewsVoice
Reply to  Perra J
11 januari 2012 kl 00:31

Jag antar att man kan säga att vi svenskar har en enorm stark övertro till medicinsk auktoritet, industriell vetenskap och storsystem.

Det blev oerhört tydligt i min pappas rum när besökstiden var slut inför hans sista natt. Jag litade på läkarnas bedömning, deras auktoritet, något jag ALDRIG gör, utom just denna gång.

Och där lämnade jag honom ensam för natten. Det blev en så ohyggligt inhuman och oåterkallelig handling så att jag borde ställas inför rätta. En hårdare domare än en själv finns nog inte.

Min fru som kommer från Afrika förstår inte hur vår västerländska kultur fungerar eller rättare sagt hur den överhuvudtaget kan fungera. Hon menar att det i hennes hemland knappast förekommer att man skulle lämna sin nära anhöriga ensam på ett sjukhus över natten. Nej, familj och släktingar går in och avlöser varandra natt efter natt. Vare sig de får sitta eller ligga på en brits.

I Sverige lämnar vi våra nära ensamma, vi överger dem när de som mest behöver oss, för att vi litar på auktoriteter och system. Jag trodde inte jag sålt min själ, men det hade jag tydligen gjort. Jag trodde inte jag var en svensk längre, men det var jag.

NewsVoice
Reply to  NewsVoice
11 januari 2012 kl 00:43

Jag kommenterar mitt eget inlägg.

Jag har tidigare skrivit att jag efterlyser en teknisk billig lösning för monitorering av sjuka, en teknik av samma typ som trådlös barnvakt fast den indikerar puls/andning för vårdavdelningarna (det skulle avlasta intensivvårdsavdelningarna). Det hade varit bra, men den bästa närvaron tror jag idag är en människa och den mest naturliga blir den anhörige.

Känns som om allt måste ifrågasättas på ett helt nytt sätt. Vi kan och bör inte lägga allt ansvar på teknik och läkarkår utan primärt på vår egen förmåga och betydelsen av närvaro vid den sjuke.

Terrier
Terrier
Gäst
Reply to  NewsVoice
11 januari 2012 kl 06:21

Det finns som man både kan hyra och köpa. Det används i sängen för att förebygga vid plötslig spädbarnsdöd. Vissa barnaffärer säljer och hyr ut. Man lägger det under lakanen, och hjärtslag och andning registreras. Vår granne köpte en sådan efter att ha mist sitt första barn.

Spito
Spito
Gäst
10 januari 2012 kl 21:56

Torbjörn!

Beklagar uppriktigt din förlust av din pappa, jag gick igenom själv samma sak i höstas och vet hur brännande och ihållande sorg känns.

Jag hoppas att klarhet kan bringas över dödsorsaken och att eventuella ansvarsfrågor, om sådana finns, kan klaras ut.

Mvh
/spito

NewsVoice
Reply to  Spito
11 januari 2012 kl 00:32

Tack Spito. Det var en oväntad hälsning. Jag uppskattar den.

Helge
Helge
Gäst
10 januari 2012 kl 21:56

Jag beklagar sorgen.

Det är dåligt att vaccinens verkningar och biverkningar är så dåligt undersökta. Läkemedelsbolagen tjänar pengar och vanligt folk får lida.

Karin
Karin
Gäst
10 januari 2012 kl 18:58

Jag beklagar sorgen!

Det är tråkigt att vi här i Sverige har så stor tilltro till våra myndigheter! Må detta bli ytterligare en varning/ ögonöppnare till folk så att fler förstår att saker inte är som vi blir “informerade” om.

Dock verkar det finnas i andra länder, främst i sk tredje världen, myndigheter som inte jobbar för industrin utan ser efter sitt folk.
I Argentina bötfälldes Glaxo Smith-Klein efter att ha utfört olagliga vaccinationsexperiment varvid 14 babies dog! Man lurade fattiga föräldrar som inte kunde läsa, att skriva på en 28-sidig bilaga att deras barn deltog i försöket. Sedan var inte läkarna anträffbara när oroliga föräldrar ringde för att deras barn reagerat på sprutan!
Tyvärr kom GSK billigt undan, 93 000 $, men det är i alla fall en början!

http://naturalsociety.com/glaxosmithkline-fined-93k-over-14-vaccine-baby-deaths/

NewsVoice
Reply to  Karin
11 januari 2012 kl 00:36

Tack Karin.

Tack även för informationen om GSK. Den får vi tipsa om på Vaccin.me

Om GSK gör experiment där utgår jag från att det gör experiment i andra länder tex Sverige där alla vaccinationsskador (utom 118 personer som fick narkolepsi) klassas som andra åkommor helt orelaterade till vaccin.