Ginger McCall berättar vad de nya bevakningslagarna innebär i USA

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 februari 2012
- NewsVoice redaktion
Ginger McCall on Social Media Monitoring

Ginger McCall är en vältalig representant  från medborgarsidan i USA (director of Epic’s Open Government Programs) som berättar om vad de nya övertvakningslagarna och den inhemska spiontekniken av sociala medier innebär för amerikanska medborgare. I Sverige har vi för övrigt samma situation. 

Ginger McCall påpekar att Homeland Security inte verkar för medborgarnas säkerhet i USA utan för sin egen skull. Homeland Security samlar via de sociala medierna in information om vilka personer som är kritiska mot USA:s regim. Insamlad och sparad data har ingen som helst betydelse för rikets säkerhet utan syftar bara till att ta reda på vad folk skriver, tycker och tänker om USA.

“If you have a government constantly looking over your shoulder, listening in to what you are saying, noting that data, collecting that information, retaining it for who nows how long, it will affect your ability to critize and express descent againt the goverment”. / Ginger McCall

Social Media Monitoring of citizens

“Earlier this week President Obama revealed the 2013 military defense budget for the Department of Defense which is roughly $614 billion, and in it the cybersecurity budget has nearly double. Now the Department of Homeland Security plans to monitor social media sites. Also the Senate is attempting to return the controversial SOPA bill but under a new name. Ginger McCall, director for Epic’s Open Government Programs, joins us to explain what this could mean to America’s privacy.” / RT Today

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq