Ginger McCall berättar vad de nya bevakningslagarna innebär i USA

0

Ginger McCall är en vältalig representant  från medborgarsidan i USA (director of Epic’s Open Government Programs) som berättar om vad de nya övertvakningslagarna och den inhemska spiontekniken av sociala medier innebär för amerikanska medborgare. I Sverige har vi för övrigt samma situation. 

Ginger McCall påpekar att Homeland Security inte verkar för medborgarnas säkerhet i USA utan för sin egen skull. Homeland Security samlar via de sociala medierna in information om vilka personer som är kritiska mot USA:s regim. Insamlad och sparad data har ingen som helst betydelse för rikets säkerhet utan syftar bara till att ta reda på vad folk skriver, tycker och tänker om USA.

“If you have a government constantly looking over your shoulder, listening in to what you are saying, noting that data, collecting that information, retaining it for who nows how long, it will affect your ability to critize and express descent againt the goverment”. / Ginger McCall

Social Media Monitoring of citizens

“Earlier this week President Obama revealed the 2013 military defense budget for the Department of Defense which is roughly $614 billion, and in it the cybersecurity budget has nearly double. Now the Department of Homeland Security plans to monitor social media sites. Also the Senate is attempting to return the controversial SOPA bill but under a new name. Ginger McCall, director for Epic’s Open Government Programs, joins us to explain what this could mean to America’s privacy.” / RT Today


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelOsher Centrum: Riksrevisionen avvaktar KI:s internrevision som inväntar extern revision
Nästa artikelLena Wiström Klingefjäll: Myt att domstolar dömer till mammors fördel pga deras kön
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer