Tipsa NewsVoice!

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 februari 2012
- NewsVoice redaktion

Tipsa gärna NewsVoive om en bra artikel du hittat på nätet på svenska eller engelska. Det får gärna vara en artikel som innehåller värdefull information för oss svenskar, information som mainstream media missat eller inte skulle publicera. Tipsa här!

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Cannabis snart ett läkemedel i Finland

  Publicerad 28 augusti 2012 kl. 08:48. Senast ändrad 28 augusti 2012 kl. 08:51

  Medicinsk cannabis kan snart börja säljas också i Finland, rapporterar Yle. Det officiella beslutet fattas om ett par veckor, men enligt Fimea, säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet, är det nästan säkert att förslaget går igenom.
  Det är munsprayen Sativex, ett syntetiskt cannabispreparat, som väntas få försäljningstillstånd. Inom EU säljs preparatet redan åtminstone i Sverige och Storbritannien.
  I Finland krävs det än så länge förutom läkarens ordination också ett specialtillstånd från Fimea för att man ska få köpa cannabis på apoteket. Under de senaste åren har allt fler specialtillstånd beviljats. I år har 62 patienter fått tillstånd att använda cannabis i medicinskt syfte. Under åren 2008-2010 var antalet beviljade tillstånd ungefär tio per år.
  En populärare cannabismedicin än Sativex är Bedrocan. För Bedrocan krävs det specialtillstånd också i fortsättningen.
  Medicinsk cannabis används som smärtstillande läkemedel främst av MS-patienter.
  FNB
  webb@hssmedia.fi

  http://www.ot.fi/Story/Default.aspx?linkID=208127&

 • Nu kan inte alla visualisera. Men endast tanken är god nog.

  6 maj 2012 klockan 05.36

  http://galacticchannelings.com/english/may-5.html

  Citerar även från: http://galacticchannelings.com/english/matthew01-05-12.html

  “10. However, by connecting the dots of what is reported, you can see the light forces’ progress even without much public exposure of persons who have committed crimes against humanity, corruption or theft on an unimaginable scale. Removing them from their influential positions is continuing along with meticulous investigations and interrogations of numerous other individuals in many countries. Evidence in all these cases must be ironclad, and lightworkers within your legal and justice systems are working around the clock to expedite arrests, trials and convictions. Every procedure must be in accordance with your national or international laws, where the wheels tend to turn slowly, otherwise there would be chaos and anarchy.”

 • DEATH BY MEDICINE (December 2003)

  Carolyn Dean MD ND, Martin Feldman MD, Debora Rasio MD, Dorothy Smith PhD, Gary Null PhD. (Reprinted with permission.)

  ABSTRACT

  A definitive review and close reading of medical peer-review journals, and government health statistics shows that American medicine frequently causes more harm than good. The number of people having in-hospital, adverse drug reactions (ADR) to prescribed medicine is 2.2 million.1 Dr. Richard Besser, of the CDC, in 1995, said the number of unnecessary antibiotics prescribed annually for viral infections was 20 million. Dr. Besser, in 2003, now refers to tens of millions of unnecessary antibiotics.2,2a The number of unnecessary medical and surgical procedures performed annually is 7.5 million.3 The number of people exposed to unnecessary hospitalization annually is 8.9 million.4 The total number of iatrogenic deaths shown in the following table is 783,936. It is evident that the American medical system is the leading cause of death and injury in the United States. The 2001 heart disease annual death rate is 699,697; the annual cancer death rate, 553,251. (5)

  http://www.doctoryourself.com/deathmed.html

 • VoF för inte bara kamp mot religiösa, VoF bekämpar också sjuka:

  vof.se/forum/viewtopic.php?f=38&t=17590

  take
   Inläggsrubrik: Re: Mora/Orsa miljönämnds beslut om strålning överklagat
  Postat: lör 14 apr 2012, 09:17 

  Blev medlem: fre 24 nov 2006, 00:04
  Inlägg: 2243
  Vitnir skrev:
  Jag hoppas det hamnar längst ned i högen, det finns väl andra i kommunen som behöver hjälp. Inte för att en rättshaverist nånsin ger upp.
  En reflektion, hur lyckades han sitta vid en dator och skriva ett tio sidor långt överklagande?

  Datorn påverkade helt klart hans logiska tänkande och formuleringsförmågan.

 • Läkare inte längre styrda av blodprov vid behandling av sköldkörtelsjukdom – Storbritannien ett föregångsland

  Den brittiska läkaren Gordon Bruce Skinner har inte gjort fel då han behandlat patienter med hypotyreossymtom med sköldkörtelhormon, trots att de inte haft avvikande blodprover, eller då han gett patienter naturligt sköldkörtelhormon (NDT) istället för syntetiskt tyroxin (Levaxin). Det fastslår brittiska General Medical Council, GMC (motsvarande Socialstyrelsen) som ger dr Skinner rätt att fortsätta behandla på sitt vis.

  Klicka på länken ovan för att läsa hela pressmeddelandet.


 • Proteststorm mot Läkemedelsverket: Sköldkörtelpatienter nekas medicinen som gör dem friska

  Läkemedelsverket fick under oktober månad ta emot över 1500 brev och mejl med nära 1000 unika namnunderskrifter. Detta som en protest mot att svenskar drabbade av sjukdomen hypotyreos inte får tillgång till det läkemedel de är i behov av.
  – Här finns barn som vädjar för sina mammor, makar som vädjar för sina respektive, även en före detta man skickar in brev! Det är skrämmande att behandlingen av hypotyreos var bättre för 40 år sedan än vad den är idag, säger Ewa Berthagen, ordförande i Hypo2-föreningen som tillsammans med Sköldkörtelföreningen drivit brevkampanjen.

  Klicka på länken ovan för att läsa hela pressmeddelandet.

 • Svd papperstidningen hade två uppslag i dagens tidning om svininfluensan.

  De här tre artiklarna på nätet verkar vara ungefär det samma

 • “Occupy yourself – not the streets!”
  http://www.sasqwach.net/?p=68

  Andrew Dawson påpekar att i polariteten mellan kontroll och frihet är vi förlorare när vi protesterar på gatorna. PTB förväntar sig motstånd. När vi viftar med skyltar och skriker ser de vilka vi är. Om alla istället går hem och bojkottar allt som har med förtryckarstrukturen att göra rasar den och PTB kan inte se vilka som är deras motståndare.

 • Hej!

  Igår lade svt.se ut en kort notis/nyhet om en studie som just nu pågick, tror det är i Sverige, som tittade på en diet kontra ADHDmediciner. Nyheten försvann under dagen ifrån sidan eller jag kan inte hitta den igen.

  HerrBanan

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *