Unga mediakrigare i Syrien sänder på webben

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 februari 2012
- NewsVoice redaktion

Unga aktivister “media warriors” som motarbetar den syriska regeringen använder internet, Skype, videokameror och trådlösa modem för att sända ut till världen deras perspektiv. En aktivist har filmat när syriska statstrupper stjäl varor i en butik. 

Källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Här är fler rapporter från Syrien, från andra källor. Länken går till automatiskt uppspel. Folk i Syrien är medvetna om hur förvriden rapporteringen är i massmedia, så i den första videon visas en man, Muhammed, som tog chansen att berätta för Arab League’s (AL) ditsända observatörer vad som verkligen pågår i Syrien. Dessutom kunde han och kamrater peka ut en av de beväpnade män som brukade deltaga i demonstrationer. Mannen greps och detta ledde senare till att Muhammed kidnappades av terrorister, dödades och hängdes på gatan. Hemskt!
  http://www.youtube.com/watch?v=D3z3Nnvlye4&list=UUaOD8HpbRfHh4rxzZ8DAgpA&index=1&feature=plcp

  Efterföljande video visar en representant som talar i säkerhetsrådet (FN). Först säger han att alla vet att det här är en historia som har kokts ihop i förväg för att diskreditera den Syriska regeringen. Därefter tycker han att det är ofattbart att rapporten från AL “råkade glömmas av misstag” att presenteras för säkerhetsrådet, så medlemmarna fick alltså inte ta del innehållet!
  Rapporten bekräftade nämligen vad regeringen hävdat: att det fanns “beväpnade terrorister” som ställde till kaos och att västerländska politiker och media försökte misskreditera uppgifterna. Istället presenterades i media en “sammanställning” som inte var baserad på observatör som varit i Syrien.

  Och så tror jag att sanningen är, och att samma sak skedde i Libyen!
  Som sagt, där fanns inga bevis för att Ghaddafi bombat Tripoli, varken från ryska satelliter eller engelska observatörer på marken.

  Man hittade inte heller massförstörelsevapen hos Saddam Hussein. Ditsända FN-observatörer sa att där inte fanns några, men USA invaderade i alla fall!

  Atominspektionen i fjol kunde inte hitta några bevis för att Iran tillverkat några atomvapen, men amerikanska senatorer (bl a McCain) tycker att man ska attackera Iran! Det tyckte han redan 2007 och han sade det också, som en travesti på Beach Boys “Barbara Ann”. “Bomb bomb bomb Iran…”. Då tog hans president-kandidatur kvickt slut! Och sådana cowboys tänker man ska styra världen!!
  http://www.youtube.com/watch?v=o-zoPgv_nYg

 • Jag tror ingenting när det gäller såna här omvälvande dramatiska händelser man ser på avstånd. Hoppas bara våldet kan minska fort. Tror däremot ingen “demokratisk vilja” förlorar på att problemen i bilden av en sån här demokratisk befrielse, visas upp. Här blandar sig nog en del spelare i, med andra agendor än riktig demokrati. Det är nog inte ovanligt. Hur omfattande det kan vara har jag ingen uppfattning om, men att det uppmärksammas tror jag inte skadar. Här vilar stort ansvar på ledande inom FN att man kan hålla sig så uppriktig till situationen som det går.
  Jag håller med Karins kommentarer att problemen finns. Men jag tror risken kanske kan avvärjas om alla är medvetna om det.
  Dödandet bygger upp ytterligare förtvivlan och hat i en ond spiral. Kan bara det besinningslösa dödandet upphöra så blir det mer hoppfullt i alla fall.
  Jag är novis och dåligt insatt i världspolitik, så jag går bara på intuition och personligt tyckande utifrån den information jag lyckas ta in.

 • Här kan vi se hur det gick till för ett år sedan i Libyen. Förre CIA-agenten Michael Scheyer som var chef för Bin Laden-enheten på 90-talet, säger i denna CNN-intervjun klart och tydlig att USA att lägger sig i andra länders affärer för helt egna intressen, dvs olja. Även då väpnade USA “rebellerna”. Hans åsikter hade väl inte kommit fram så tydligt om det inte vore en live-sändning, skulle jag tro. 😉
  http://www.youtube.com/watch?v=NU97MBjRloo

 • Tänk, jag har sett unga Syrier som visar på motsatsen. Bara det att det står CNN på klippet gör att jag tänker mer än en gång när jag ser det!!!

  USA har öppet erkänt att de tänker (fortsätta) att beväpna “rebellerna”, när det blev Veto i FN från Ryssland och Kina. Många av dessa “rebeller” är ingalunda några fredliga demonstranter, enligt Syriska källor. De har, liksom de i Libyen stöd förutom av USA även från Qatar, Saudiarabien och det Arabiska brödraskapet. Många har tränats på amerikanska baser i södra Turkiet. Andra “rebeller” en del libyer, befinner sig i Jordanien för omplåstring och träning
  http://rt.com/usa/news/us-military-intervention-syria-045/

  “Humanitära” insatser? Varför hjälper man inte Libyen nu när “rebellerna” där fortsätter med tortyr av fångar och etnisk rensning av svarta? Nej, bara oljeflödet ut fungerar, så får Libyerna klara sig bäst de kan! Läkare utan gränser upphörde sitt arbete där för ett tag sedan, just pga tortyren. Efter omplåstring kom samma patienter tillbaka igen…
  http://www.youtube.com/watch?&v=FJxeAo5glgI

  Enligt libyska källor har den ökände qataren och Al Qaida-mannen Abdelhakim Benhadj, efter välförättat värv i Iraq och Libyen, nu ställt sina tjänster till förfogande för att träna rebellerna i Syrien! NATO stödde Al Qaida även i Libyen. Ingen som tycker att det rimmar dåligt??

  Lägg märke till i videon ovan den HANDfull av människor som demonstrerar mot regimen och jämför med den bild i klippet nedan som visar hur folk demonstrerar FÖR sin president. Nu ser det inte ut att vara lika många som det var när folk demonstrerade PRO Ghaddafi, men betydligt fler än de som protesterade mot Bashad! Om man ser klippet på youtube, kan man i förslagen till höger se att massdemonstrationer FÖR Bashad ägt rum i många andra städer också!
  http://www.youtube.com/watch?v=KgdBQ_jetCY&feature=related

  Här är en annan källa, som hävdar att Al Jazeera (återigen!) ljuger och visar falska bilder. Det är precis samma mönster som hände i Libyen!! Denna youtube-kanal har många historier som vi aldrig får se i våra nyheter. Läs gärna kommentarerna från folk!
  http://www.youtube.com/watch?v=lX7Zc2SV9Pg&feature=related

  Qatarbaserade Al Jazeera fick härom dagen pris av USA för sin utmärkta nyhetsrapportering. Och förresten, förre chefen fick avgå för att han hade CIA-förbindelser..
  .
  Det är inte bara om vaccin och hälsa media ljuger! Åter igen försöker man via massmedia lura oss att tro att folket vill bli av med sin ledare! I själva verket är det USA/NATO som vill komma åt Iran via Syrien och bli av med ytterligare en (eller två) ledare som inte är i Västs “demokratiska” ledband. Leta fakta, svälj inget serverat färdigtuggat! (Tro inte på mig heller 🙂 )

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *