Skadlig effekt av solskyddskrämer bla cancer

publicerad 23 mars 2012
- av NewsVoice
Björn Hammarskjöld

Björn Hammarskjöld skriver om detta: Kunskaps- och logikbrist är det stora problemet (Om D-vitamin). Hudcancer, malignt melanom, har blivit mycket vanligare på senare år. Myndigheterna skyller detta på att vi solar mera nu än förr. Samtidigt vet ju alla att folk i allmänhet var mera utomhus förr än nu. Detta går inte ihop.

Läs mer på Anniak Dahlqvists blogg


Så här kan du stötta Newsvoice

  • LmV (21 Jan 2020): Höga halter av kemiska UV-filter tas upp i kroppen

    “I solskyddsmedel med kemiska UV-filter är det olika aktiva substanser som ger skyddet mot solen. Forskare vid den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA studerar hur dessa kemiska substanser påverkar kroppen. I en studie som publicerats i Jama undersökte de 48 friska frivilliga som smörjde eller sprayade på sig solskyddsprodukter med sex olika aktiva substanser.
    Resultatet visade att alla sex substanserna togs upp i blodet och passerade långt över ett viktigt gränsvärde.”

    https://www.lakemedelsvarlden.se/hoga-halter-av-kemiska-amnen-i-solskyddsmedel-tas-upp-i-kroppen/

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *