Domenic Johansson bortfördes av Socialstyrelsen – Familjen kämpar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 april 2012
- NewsVoice redaktion
Domenic Johansson med sin mamma. Privat foto
Domenic Johansson med sin mamma
Domenic Johansson bortfördes av Socialstyrelsen
Domenic Johansson med sin mamma. Privat foto

Domenic Johansson bortfördes av svensk polis på uppdrag av Socialstyrelsen. Myndigheten ansåg att föräldrarna inte var kapabla att ta hand om sin son. Fallet har fått internationell uppmärksamhet och anses vara ett av det värsta exemplen på kränkning utförd av en myndighet i Väst. Svenska media uppmärksammar inte historien.

Text: Torbjörn Sassersson

”Brottet” som Domenics föräldrar begått är att de vill att deras son ska hemskolas och att det ska ske i Indien där de planerar att arbeta med välgörande verksamhet. Myndigheten menar att de är välgörenhetsfanatiker.

Michael Donnoly är jurist för ”The Home School Legal Defense Association” säger att Svenska myndigheter kränker mänskliga rättigheter.

”Vi är många som protesterat och höjt våra röster, men alldeles för få. Utanför Sverige rasar människorättsorganisationer mot Sverige och vårt orättfärdiga sätt att behandla människor som vill följa sitt eget hjärta och gå sin egen väg”, skriver Ann-Charlotte Stewart som engagerat sig i fallet.

Fadern anklagas för narkotikamissbruk och för att vara psykiskt sjuk. Han har dock bevisat att det är felaktigt genom att han drogtestats och genom att han genomgått en psykisk utvärdering och då förklarats frisk. Trots att pappan friats från misstankar fortsätter myndigheten att hävda att han lider av psykiska störningar. Föräldrarna har inte fått träffa sin son sedan 2010.

Relaterat

Dominicjohansson.blogspot.se

Domenic Johansson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq