Skeptiker tog överdos mot sömnbesvär och analklåda i Berkeley, USA

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 27 april 2012
- NewsVoice redaktion

Nu har de gjort det igen. Den här gången vid en skeptikerkonferans  den 21/4, 2012 Berkeley USA. 100 personer tog 15 gånger mer än rekommenderad dos av Coffea Cruda, skriver Marina Szöges för Dagens Homeopati.

Enligt en källa förväntade sig skeptikerna att få narkolepsi, men ingen drabbades av denna allvarliga sjukdom. Det påstås att alla skeptiker höll sig vakna på konferensen och ingen blev av med sin analklåda.

Läs mer

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • “Skeptiker tog överdos mot sömnbesvär och analklåda i Berkeley, USA”

  Skulle de träffa James Randi?

 • Narkolepsi drabbas man av läkemedelbolagens medel, inte av homeopati.
  Homeopati innebär ju att man tar reda på orsaken till sömnproblemet hos den specifika patienten, och så läker man orsaken till sömnproblemet så att patienten kan somna normalt. Homeopatin har alltså inte “sömnmedel” i den mening som skolmedicinen har, alltså skolmedicinens sömnmedel är ju bedövningsmedel – det är inte homeopatins medel. Skolmedicinen går på symtomen istället för orsaken, istället för att ta reda på varför en patient har svårt att sova så får patienten inom skolmedicin en tablett som knockar patienten men som inte löser problemet.

  En homeopatisk behandling är vanligtvis på 6 – 8 veckor, och saknar helt biverkningar.
  Dessa tramsigheter som vissa skeptiker håller på med visar bara att homeopati är ofarligt. Tänk om de gjorde om “försöket” med skolmedicinska preparat, det ni! Det hade de inte klarat.

  Jag anser att det är en mänsklig rättighet att människor har tillgång till fungerande, väl utprovade läkemedel utan biverkningar som löser problem istället för att tillfälligt lindrar symtom. Därför är homeopatin en mänsklig rättighet att ha tillgång till.

 • Jag kan inte förstå skeptikerna, förmodligen aldrig… Skall vi någonsin nå framgångar inom vetenskapen kan vi aldrig diskvalifisera homeopati eller naturmedel. Det är absurt påstå att människans erfarenhet är fantasi. De som påstår det är inte människovänliga kan jag tycka.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *