NewsVoice har idag publicerat 1000 inlägg – 1,26 miljoner lästa sidor sedan maj 2011

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 maj 2012
- NewsVoice redaktion

Torbjörn Sassersson 8 maj 2012Det 1000:e inlägget som postades på NewsVoice blev ironiskt nyheten om Donna Summers död. Vi får se det som ett tecken på att när något går ur tiden föds något nytt. Nättidningen NewsVoice har sedan maj 2011 haft 1, 26 miljoner* lästa inlägg och artiklar.

Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice | uppdaterad 2012-05-18

Tack för alla dessa besök och jag hoppas läsarnas världsuppfattning styrt in mot en ökad klarhet om världens och samhällets tillstånd.

Skribenter får fria banners

Tack till alla frilansande skribenter som skrivit särskilt för Newsvoice eller som låtit tidningen få återpublicera artiklar. Newsvoice tar gärna in fler artiklar och med en ny överenskommelse får du som skribent en ”motdonation” i form av fria annonser i NewsVoice. Före varje publicerad artikel får du en annons införd i en annan artikel än din egen. Din artikel bör vara på minst 1500 tecken inkl mellanslag och du får gärna bifoga en relevant bild (kanske på dig själv) som du har upphovsrätt till. Din artikel måste vara unikt publicerad i NewsVoice och får inte finnas i komplett kopia på din egen blogg. Se mer info nedan.

Därmed är NewsVoice bättre än både Sourze.se och Newsmill.se som inte ger något tillbaka till sina skribenter.

NewsVoice en positiv maktfaktor i Sverige

NewsVoice har som uppstickande rookie i Nättidningssverige tagit position. Frågan är vilken. Vissa anser att NewsVoice är en av de viktigaste subkulturella nättidningarna i landet för att den publicerar artiklar som mainstream media inte kan, får eller vill. Sourze.se och Newsmill.se är dock betydligt större än NewsVoice i antalet besökare räknat. Frågan är hur tidningarna kommer att utvecklas, om de sluts till eller inte.

Gammelmedia sitter som bekant fast i beroendeställning till annonsörerna meddelade en panel i TT-Huset den 24 oktober 2011 under seminariet ”Framtidens journalistroll”.

Malin Crona från Ekot sa under seminariet att alla kan kallas sig skribenter idag, men att det som främst behövs är modiga publicister. Journalisterna (inte ens de etablerade) får idag inte in sina artiklar i de stora tidningarna så som de önskar. Lönsamhetskraven från tidningarnas ledning avgör i slutänden vad som publiceras. Annonsörerna regerar

Ute i bloggosfären där NewsVoice och din blogg finns råder helt andra frihetsgrader. En person från Sveriges Radio meddelar att SR kan lägga ut ett ljudspår på SR.se och då få några 100 lyssnare, men exakt samma spår som bäddats in på en privatblogg kan få 20,000 lyssnare.

Den svenska opinionsbildningen och folkbildningen tycks ligga i våra händer, hos oss som är oberoende publicister. Låt oss skribenter i bloggosfären samarbeta mer. Det finns tre sätt att stödja NewsVoice. Dels genom att skicka in bra artiklar och dels genom att donera eller annonsera.

*Av de 1,26 miljoner lästa inläggen i NewsVoice kommer majoriteten av besökarna från USA.


Donationsformat för skribenter 125 x 250 pixlar

Placering: högerställt inne i vald artikel.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq