Här handlar grekerna redan med en alternativ valuta TEM

  1

  DN: I staden Volos 30 mil norr om Aten finns redan en alternativ valuta, TEM, vid sidan av euron. Medan hela Europa och grekerna spänt väntat på utgången i söndagens val har invånarna i Volos skapat sin egen lösning. Det vi bevittnar är en återgång till en form av byteshandel där pengar ersätts av TEM, en lokal alternativ enhet.

  Läs mer

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  1 Kommentar
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Adam Testad
  Gäst
  18 juni 2012 kl 05:45

  Underbart. Men det bygger fortfarande på relativt fragila lösningar som t.ex. Internet. Internet kan censureras och göra det svårt att rekonstruera verkliga tillgångar i t.ex. TEM.

  Det vore bättre om folk använde guld och silver mynt. 1 Guld Dinar 1,400 år sedan kunde köpa en get. Ungefär samma idag. 1 Silver Dirham kunde 1,400 år sedan köpa en höna. Ungefär samma idag. Ingen inflation, ingen deflation.

  Om guld, silver och mat pendlar starkt på börsen i det senaste beror det förmodligen mer på konstgjord spekulation med pappersguld, papperssilver och pappersmat än på verkliga värden. I en kris om den skulle komma visar guld och silver sitt verkliga värde. Alla de 3 största monoteistiska världsreligionerna föreskriver guld och silver som valuta. Detta kan inte vara en tillfällighet om man tror på en enda Gud.