Här handlar grekerna redan med en alternativ valuta TEM

  1
  260

  DN: I staden Volos 30 mil norr om Aten finns redan en alternativ valuta, TEM, vid sidan av euron. Medan hela Europa och grekerna spänt väntat på utgången i söndagens val har invånarna i Volos skapat sin egen lösning. Det vi bevittnar är en återgång till en form av byteshandel där pengar ersätts av TEM, en lokal alternativ enhet.

  Läs mer

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

  1 KOMMENTAR

  1. Underbart. Men det bygger fortfarande på relativt fragila lösningar som t.ex. Internet. Internet kan censureras och göra det svårt att rekonstruera verkliga tillgångar i t.ex. TEM.

   Det vore bättre om folk använde guld och silver mynt. 1 Guld Dinar 1,400 år sedan kunde köpa en get. Ungefär samma idag. 1 Silver Dirham kunde 1,400 år sedan köpa en höna. Ungefär samma idag. Ingen inflation, ingen deflation.

   Om guld, silver och mat pendlar starkt på börsen i det senaste beror det förmodligen mer på konstgjord spekulation med pappersguld, papperssilver och pappersmat än på verkliga värden. I en kris om den skulle komma visar guld och silver sitt verkliga värde. Alla de 3 största monoteistiska världsreligionerna föreskriver guld och silver som valuta. Detta kan inte vara en tillfällighet om man tror på en enda Gud.

  KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här