Här handlar grekerna redan med en alternativ valuta TEM

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juni 2012
- NewsVoice redaktion

DN: I staden Volos 30 mil norr om Aten finns redan en alternativ valuta, TEM, vid sidan av euron. Medan hela Europa och grekerna spänt väntat på utgången i söndagens val har invånarna i Volos skapat sin egen lösning. Det vi bevittnar är en återgång till en form av byteshandel där pengar ersätts av TEM, en lokal alternativ enhet.

Läs mer

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Underbart. Men det bygger fortfarande på relativt fragila lösningar som t.ex. Internet. Internet kan censureras och göra det svårt att rekonstruera verkliga tillgångar i t.ex. TEM.

    Det vore bättre om folk använde guld och silver mynt. 1 Guld Dinar 1,400 år sedan kunde köpa en get. Ungefär samma idag. 1 Silver Dirham kunde 1,400 år sedan köpa en höna. Ungefär samma idag. Ingen inflation, ingen deflation.

    Om guld, silver och mat pendlar starkt på börsen i det senaste beror det förmodligen mer på konstgjord spekulation med pappersguld, papperssilver och pappersmat än på verkliga värden. I en kris om den skulle komma visar guld och silver sitt verkliga värde. Alla de 3 största monoteistiska världsreligionerna föreskriver guld och silver som valuta. Detta kan inte vara en tillfällighet om man tror på en enda Gud.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *