Tillbaka till scengolvet och filmens värld

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 juli 2012
- Torbjörn Sassersson

Efter ett års intensiv kamp för återupprättandet av humanismen är jag åter på scengolvet. Har färdigställt två nya dramaproduktioner för teaterscenen ett kammarspel Fru Josefin och en monolog baserad på Kaninen och Rovdjuret men  som en ny akt. Den heter Höken och Gosedjuret.
Har också inspirerats att ta upp långfilmsprojektet John Bauer – Bergakungen som nu skrivits om och det känns mycket bra. Hoppas här på en kvinnlig regissör som givit bra feedback.
Har också startat upp en dramatisering av en sann historia Guide – en film om en häst och om hur en ung tjej, Elin Warner då 13 år, räddar den häst hon sköter. Det blir en kortfilm med dokumentära inslag. Den är baserad på intervju med Elin som sedan dess har hunnit bli dryga 40 och vars häst fortfarande bär henne varje dag. Guide är nu över 30 år gammal.
Inspelningen av filmen börjar på måndag.
Vi läser nu Fru Josefin, ett kammarspel med tre skådespelare. Det känns som att det kan bli en riktigt bra pjäs.
Höken och Gosedjuret är också under läsning på lite olika håll. Tänk om det skulle komma i närheten av det som Kaninen & Rovdjuret blev. Urpremiär med Ernst Hugo Järegård på Stockholms Konserthus scen. Jag kan även se den med en helt okänd ung man. Jag kan också se den utvecklad med musik och dansare.
Så just nu känns sommarens skapandeaktiviteter mycket spännande.
Börje Peratt

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *