New study: Receivers of 2009 swine flu vaccine more likely to be sick in swine flu

1
136

Vancouver Sun. The seasonal influenza vaccine that was pushed on everyone as an added preventive measure against H1N1 appears to have been responsible for actually inducing more cases of H1N1 infection (swine flu).

Researchers, led by Vancouver’s Dr. Danuta Skowronski, an influenza expert at the B.C. Centre for Disease Control, noticed in the early weeks of the pandemic that people who got a flu shot for the 2008-2009 winter seemed to be more likely to get infected with the pandemic virus than people who hadn’t received a flu shot. (ref. CIDRAP)

Five studies done in several provinces showed the same unsettling results. But initially research outside Canada did not, and the effect was dismissed as a ”Canadian problem,” a problem with the flu vaccine used in Canada.

But a new study suggests the findings were real the Vancover Sun reports in September 2012.

Skowronski and a group of researchers have recreated the event in ferrets. Their findings were presented Sunday at the Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy, a major international infectious diseases conference taking place in San Francisco.

Read more


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Summering av artikeln:

    Som extra bonus, som belöning för vår orubbliga tilltro till läkarna och myndigheternas experter så får vi även denna säsong chansen att uppleva äkta influensa. Hur då? – Jo, genom att vi vaccinerar oss mot influensa! Det är allt som behövs!!!
    Och erbjudandet kommer inte från vem som helst! Det är det berömda, välrenommerade läkemedelsföretaget GlaxoSmithKline som har tagit initiativet. Det garanterar att du får en influensaupplevelse som du sent ska glömma!!!

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här