Dokumentär: “Reel Bad Arabs” – Hur Hollywood har gjort araber till banditer sedan stumfilmens dagar

publicerad 5 november 2012
- av NewsVoice

Dokumentären gör upp med Hollywood-bilden av araber och generellt västerlandets förutfattade meningar om araber såsom; kriminella, våldsbenägna, kvinnomisshandlande och hänsynslösa banditer. Enligt dokumentärfilmen har den destruktiva rykteshanteringen av araber pågått sedan stumfilmens dagar. Än idag är ofta araben boven i dramat och numera är både araber och muslimer ekvivalent med terrorister.

Dokumentären redogör för ursprunget till arabhatandet på film samt stereotypernas betydelse i historiebeskrivning och politik. Dokumentären följer Dr. Jack Shaheen som försöker avmagnetisera den negativa laddningen runt hela den arabiska kulturen.

www.reelbadarabs.com

Fotnot: “Reel” betyder filmrulle


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *